Τραμπ: Ψηφίστε όπως μπορείτε και θέλετε

Κοινοποίηση:
trump1

Μετά από εβδομάδες επικριτικών σχολίων για τους πιθανούς κινδύνους εκλογικής νοθείας της επιστολικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε χθες τους ψηφοφόρους σε τουλάχιστον μία ρεπουμπλικανική πολιτεία -τη Φλόριντα- να ψηφίσουν με κάθε τρόπο.
Ο Τραμπ, που βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, έχει αρκετές φορές προειδοποιήσει τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά χωρίς αποδείξεις, ότι η επιστολική ψηφοφορία μπορεί να έχει ως συνέπεια τη διάπραξη εκλογικής νοθείας σε μεγάλη κλίμακα.
Η ψηφοφορία μέσω επιστολών έχει κερδίσει υποστήριξη στις ΗΠΑ ως τρόπος για τον περιορισμό της έκθεσης στο νέο κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι τα συστήματα για την πραγματοποίησή της θα είναι διαφορετικά μεταξύ των αμερικανικών πολιτειών.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων η διεξαγωγή της επιστολικής ψηφοφορίας γίνεται μέσω του ταχυδρομείου.
Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος παρότρυνε τους ψηφοφόρους στη Φλόριντα να εμπιστευτούν το σύστημα ψηφοφορίας της πολιτείας, καθώς, όπως ο ίδιος παρατήρησε, δεν υπάρχει διαφορά στη διεξαγωγή “επιστολικής ψηφοφορίας” με την ψηφοφορία δια της φυσικής παρουσίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δεν είπε αυτό. Είπε οτι ενώ σε άλλες πολιτείες το σύστημα είναι τρωτό και μπορεί να προκύψει νοθεία, στην φλόριντα το εμπιστεύεται γιατί η πολιτειακές αρχές έχουν εμπειρία χρόνων σε αυτό τον τύπο ψηφοφορίας. Δεν έχει άδικο. Σε άλλες πολιτείες έχουν ήδη σταλεί πολλαπλά δελτία στον ίδιο άνθρωπο, σε αλλοδαπούς χωρίς δικαίωμα ψήφου, σε νεκρούς, ακόμα και σε ονόματα κατοικιδίων!

    Και μια διευκρίνηση: ο Τραμπ δεν διαφωνεί με την επιστολική ψήφο. Διαφωνεί με την μαζική αποστολή δελτίων στα τυφλά, που είναι νέο σύστημα. Προτιμά και προτείνει την διαδικασία αιτήματος από τον ίδιο τον ψηφοφόρο να του σταλεί το δελτίο, διαδικασία που ισχύει εδώ και δεκαετίες σε όλες τις πολιτείες για όποιον δεν μπορεί να πάει να ψηφίσει.

Comments are closed.