Τραμπ: «Η κρίση του κορωνοϊού είναι χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ και την 11η Σεπτεμβρίου»

Κοινοποίηση:
tramp

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η κρίση του κορωνοϊού είναι χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ και την 11η Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι ο αντίκτυπος του ιού «καλύπτει» άλλα διάσημα γεγονότα της αμερικανικής ιστορίας, όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ή η ιαπωνική επίθεση στη βάση Περλ Χάρμπορ το 1941.

«Είναι χειρότερο από το Περλ Χάρμπορ. Είναι χειρότερο από το Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο. Δεν έπρεπε να συμβεί»

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τη σύνθεση της «ομάδας δράσης» του Λευκού Οίκου, η οποία θα είναι αρμόδια για τις ιατρικές θεραπείες και τη χαλάρωση των περιορισμών σε επιχειρήσεις και κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία του κορωνοϊού, μέχρι στιγμής, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 73.145 πολίτες των ΗΠΑ. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δε, ξεπερνούν το 1,2 εκατομμύριο.

Την ίδια ώρα, από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ το 1941 είχαν χαθεί περίπου 2.500 Αμερικανοί, ενώ από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους το 2001 περίπου 3.000 άτομα.

Η COVID-19 πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην πόλη Γουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι. Έκτοτε, έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον κόσμο, με πάνω από 3,7 εκατομμύρια κρούσματα και 261.000 νεκρούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

Comments are closed.