Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτός είναι ο 59χρονος σταθμάρχης που συνελήφθη – Είχε αναλάβει μόλις πριν από έναν μήνα (φωτο)

Κοινοποίηση:
σταθμαρχης

Στη σύλληψη του σταθμάρχη Λάρισα προχώρησε το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, ως κύριου υπεύθυνου για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Πρόκειται για έναν άνδρα 59 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με τον  Alpha, πριν από 10 χρόνια εργαζόταν στον ΟΣΕ στις αποσκευές. Επίσης, για 10 χρόνια ήταν υπάλληλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μοιράζοντας τα σχολικά βιβλία σε παιδιά.

Τους τελευταίους 6 μήνες πήρε ξανά μετάθεση στον ΟΣΕ. Από τα τέλη Ιανουάριου του 2023, εργαζόταν ως σταθμάρχης. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και έχει γίνει παππούς.

σταθμαρχης 2

Στις 24 Ιανουαρίου, ο σταθμάρχης έκανε μία ανάρτηση στα social media, γράφοντας ότι πήρε την πιστοποίηση και ευχήθηκε “καλή μας αρχή”. “Μετά το τέλος της εκπαίδευσης και την πιστοποίηση. Καλή μας αρχή”, είχε γράψει συγκεκριμένα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης ανέλαβε πριν ένα μήνα

Ο σταθμάρχης, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Ο σταθμάρχης φαίνεται πως παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και έστειλε σε λάθος ράγες το τρένο, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Μάλιστα, το ομολόγησε σε συνάδελφό του. Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες από την προανάκριση τον φέρνουν να έχει παραδεχθεί το λάθος του και να αποδίδει την τραγωδία στην “κακιά στιγμή”.

Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

Οι καταθέσεις των επιζώντων ωστόσο και η πραγματογνωμοσύνη θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Καταθέσεις έχουν δώσει ακόμη ο εκπρόσωπος της Hellenic Trains και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, Μηχανοδηγών και Εκδοτηρίων.

Ο σταθμάρχης φέρεται με τα έως τώρα δεδομένα να έχει την πλήρη ευθύνη για την τραγωδία. Την εποπτεία της έρευνας έχει κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Μετά την συγκέντρωση των πρώτων στοιχείων η εισαγγελία αναμένεται να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων προκύψουν ευθύνες για την πρόκληση του δυστυχήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. Φτωχή Ελλάδα, όχι μόνο ξέφραγο αμπέλι αλλά και κρεματοριο σε κατάντησαν τα πεινασμένα κουραδοσκυλα με αρχηγό το μπάσταρδο. Το πρόγραμμα του είναι να γεμίσει την Ελλάδα μουσουλμάνους και να καταστρέψει τους Έλληνες. Αυτή είναι η υπόσχεση που είπε στ´ αφεντικά του. 700 χιλιάδες νοικοκυριά που θέλει να πετάξει στο δρόμο ποιος άλλος θα το έκανε αυτό? Και υπάρχουν ακόμα Έλληνες που τον υποστηρίζουν. Ανοίξτε τα στραβά σας ρε κουτάβια?

  2. Κοπρίτες ΔΥ σας μισούμε !!! Κοπρίτες συνδικαλιστές ΔΥ είστε για κρεμάλα !! Είστε δολοφόνοι !!!
    Διορίζονται όλα τα αγράμματα λ@μόγια στο δημόσιο και χάνονται αθώες ψυχές !!!
    Βλαδίμηρε, τον πρώτο πύραυλο, φορτωμένο με πυρηνικά ρίξτον εδώ να τελειώνουμε !!!
    Αει σιχτήρ !!!

  3. Και με ποιον νόμο διορίστηκε και σε τι θέση. Κυρίως φταίνε αυτοί που για ψήφους διορίζουν και τοποθετούν ακατάλληλους ανθρώπους σε καίριες θέσεις. Ο νόμος των μετατάξεων είναι πιθανόν αισχρός.

  4. ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ!!

  5. Αφού δεν γράφετε το όνομά του, τι νόημα έχει η είδηση και η φωτο με το μωσαϊκό. Μας φάγανε τα “προσωπικά δεδομένα” μη χέσω

  6. Ακομα και αν εφταιγε, ειναι ενα ανθρωπινο λαθος. Δεν το ηθελε ο ανθρωπος. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ? που ειναι τα συστηματα ασφαλειας? ειμαστε στο 2023 ρε γαμωτο, γιατι ρε αδικα τοσα παιδια φυγαν ετσι? με κατι ψωροευρω θα μπορουσαν σε ταμπλετ, λαπτοπ,πισι, κινητο ρε, να βλεπουν οι οδηγοι με gps που βρισκονται live, σε ποια ραγα ειναι, τι σκατα ερχεται πανω τους κτλ , ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ

    1. Θα έδειχνε τη θέση και τη φορά αλλά όχι σε ποια γραμμή είναι. Η ακρίβεια σε κινούμενο όχημα έχει ανοχή πάνω από 10μ.

  7. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος δεν το έκανε επίτηδες. Και όπως είπε κάποιος γνωστης του θέματος σε κάποιο κανάλι, από τους δύο χιλιάδες τετρακοσιους και υπαλλήλους που θα έπρεπε να υπάρχουν, υπάρχουν μόνο εφτακοσιοι κάτι…

  8. τον ειχε παρει ο υπνος ??? τιποτε απ τα μπολια τον πειραξε κι επεσε αφασια οταν επρεπε να κανει τη δουλεια του ??αλος δε υπιρχε εκει ??

  9. Με έναν μόνο μήνα έγινε εκπαιδεύσεως έγινε σταθμἀρχης ο πρώην αποθηκάριος

  10. ο αυτοφωράκιας της υπόθεσης. άλλο ένα κομματόσκυλο

  11. παιδια ! ο ανθρωπος ειτε εφταιγε ειτε οχι βριστε τον οκ.
    Μην ξεχνατε ομως σχετικα με τα συστηματα ασφαλειας και ανανεωσεις, ποσα δισ εφαγε το κρατος και μεινανε στα μονο στα ΛΟΓΙΑ ..αυτους ειναι που δν πρεπει να ξεχναμε

  12. Το εξιλαστήριο θύμα. Αυτοί που τον έβαλαν φταίνε πρωτίστως!

    1. ισως.. να ειχε πιει.. Αλλα ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ…. δεν ειναι στο φουλ οι νοητικες ικανοτητες, παρατηρητικοτητα, μνημη, εγρηγορση… αυτες οι δουλειες θελουν μια σχετικη νεοτητα..σιγουρα κατω απο 50 μην πω κατω απο 40 ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΜΑΔΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ… αλλα ειναι ολοι ανεργοι και γινονται ντελιβεραδες ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΑΛΛΩΝ… ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ

  13. Ποιανού “κολλητάρι” είναι και του δώσαν αυτή τη θέση;

  14. Γύφτοι ή πάκια στα Παλαιοφάρσαλα κόψανε το ηλεκτροφόρο καλώδιο (χάλκινο) που κινεί το τραίνο για να το πουλήσουν σε σκραπατζίδικα και γι αυτό μονοδρομήθηκε η γραμμή και να τα αποτελέσματα. Χαϊδεύτε τους……!!

    1. Απο εκει ξεκιναει το κακο. Οτι εργα και να κανουν παει το γυφταριο και κλεβει τα καλωδια.

  15. Πείτε μας και ποιος τον διόρισε, τι γνώσεις έχει να δέσει το γλυκό.

Comments are closed.