Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό: Ποινές φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών στους δύο κατηγορούμενοι

Κοινοποίηση:
Καταγραφή2

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του σε λούνα πάρκ στο Ελληνικό το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καταδίκασε του δυο κατηγορούμενους σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.
Το Εφετείο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους, τον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Έλληνα διαχειριστή του λούνα παρκ, όπως και πρωτόδικα για ανθρωποκτονία από αμέλεια (ενσυνείδητη) και σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο ενώ τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως η οποία ωστόσο, σημείωσε στην αγόρευση της ότι υπάρχουν και τεράστιες ευθύνες του Δήμου, αναφέροντας πως «με πλήρη ασυνειδησία και αδιαφορία παραχώρησε την έκταση προς μίσθωμα και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εισπράττει το μίσθωμα».
Τι είπε η εισαγγελική λειτουργός για τις ευθύνες των κατηγορούμενων
Η εισαγγελική λειτουργός μίλησε για τις ευθύνες των κατηγορούμενων αναφέροντας ότι επαφίονταν μόνο στην στην «τύχη» και δεν έλαβαν τα μέτρα ασφάλειας που όφειλαν.

«Ειπώθηκε πως εάν δεν ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, δεν θα το λειτουργούσαν, προέκυψαν οι ελλείψεις, ήταν ατελείς ακόμα και οι ηλεκτρολογικές καταστάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Ανάλογα παιχνίδια πρέπει να δένονται και εξάλλου τι σημαίνει να λειτουργεί ένα παιχνίδι εάν δεν είναι ασφαλές; Εκτός από τις συνέπειες στα παιδιά έχει και στους ίδιους. Και από λόγους συμφέροντος θα έπρεπε να φροντίζουν να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Συμφωνώ με το προλαλησαντα…ποινές χαδι

  2. Αρα ενα παιδι νεκρο κι αυτοι συνεχίζουν κανονικα την ζωη τους πληρονωντας 10000. Ελλας το μεγαλειο σου. Χωρα δικαιοσυνης ….

Comments are closed.