Τρία βήματα πριν την νέα στέψη για την φοβερή ΑΕΚ! Έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον «χλωμό» Παναθηναϊκό! (3-0)

Κοινοποίηση:
ΑΕΚ - ΠΑΟ 3-0 - Ελίασον

Το πιο καθοριστικό άλμα προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου της πραγματοποίησε η ΑΕΚ! Με εμφάνιση Πρωταθλήτριας η «Ένωση» θριάμβευσε κάνοντας επίδειξη δύναμη επί ενός «χλωμού» Παναθηναϊκού με 3-0 στην … καυτή «Opap Arena» χάρη σε δύο γκολ του Ελιασον (7’ 68’) και ένα του Πόνσε (38’) και αποσπάστηκε τεσσάρων βαθμών του χθεσινού της αντιπάλου (σ.σ. 75 πόντοι έναντι 71) και με την ισοβαθμία δική της, τρεις μόλις στροφές πριν την ολοκλήρωση των πλέι – οφ ! Το πρέσινγκ από ψηλά και το απίστευτο πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, που φέρνει τους «κιτρινόμαυρους» μία ανάσα από τον δεύτερο διαδοχικό τους τίτλο.
Από την άλλη πλευρά η απουσία του Μπερνάρ ήτα κάτι παραπάνω από εμφανής για το «Τριφύλλι» που από ένα σημείο κι έπειτα έχασε εντελώς τον προσανατολισμό του και παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων, που δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών να δώσουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη τους.
Άνοιξε τον δρόμο ο Ελίασον!
Με εμφανή διάθεση να πιάσουν τον Παναθηναϊκό από τον … λαιμό μπήκαν οι γηπεδούχοι στην αναμέτρηση και μόλις στο 7’ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Ελίασον, που αποδεικνύεται σε … άνθρωπο των ντέρμπι, αφού με δικό του γκολ είχε οδηγήσει πριν από λίγες εβδομάδες την ΑΕΚ δτην νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0. Ο Σουηδός εκμεταλλεύτηκε μεγάλο κενό στην «πράσινη» άμυνα, αφού κέρδισε την μπάλα από τον Τσέριν έπιασε ένα υπέροχο πλασέ από το ύψος της περιοχής και πέτυχε το 1-0 για την ΑΕΚ στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό!
Ο Πόνσε ξετύλιξε το δώρο του Ακαϊντίν για το 2-0
Οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα ύψη συνέχισαν να πιέζουν τους »«πράσινους» και στο 38’ ζευγάρωσαν τα τέρματά τους εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντιπάλων τους
Μετά από μία εκτέλεση πλαγίου άουτ από τους «πράσινους», ο Ακαιντιν προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κάνει την πίσω πάσα για τον Ντραγκόφσκι, προκαλώντας την οργή του Φατίχ Τερίμ και επιτρέποντας στον επιθετικό της Ένωσης να κλέψει την μπάλα και να πλασάρει ιδανικά, διπλασιάζοντας το προβάδισμα της ομάδας του!
Στο 61′, η ΑΕΚ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία! Ο Πινέδα έκανε τρομερή προσπάθεια από τα αριστερά, έφτασε στην περιοχή και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά της μπάλας ο Πόνσε έπιασε εντυπωσιακό γυριστό, αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε, με την μπάλα να χτυπά ξανά στο δοκάρι.
Ο θρίαμβος της «Ένωσης» ολοκληρώθηκε στο 6΄με το δεύτερο γκολ του Ελίασον! Στο 68′, ο Πινέδα, που κάνει τρομερό ματς, γύρισε από τα αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς είδε την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο αμυντικό και Ντραγκόφσκι προτού στρωθεί στον Σουηδό, που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0 μέσα σε… χαμό στην «OPAP Arena»!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΙ
    πολύ γούσταρα που την ¨πατατιά¨στο δεύτερο τεμάχιο
    την έκανε τούρκος ¨παιχταράς¨
    ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!

Leave a Response