«Τρέχουν» ν’ ανοίξουν την αγορά εν όψει οικονομικής καταστροφής – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Κοινοποίηση:
koronoios_arsi_lockdown_katastimata_lianeborio_colick_away_click_in_shop

Κλικ στην επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σχετικά με το πότε και πως θα ανοίξουν τα καταστήματα, με τις μεθόδους του click away και του click in shop, θα αποφασίσουν αύριο Παρασκευή 15 Ιανουαρίου οι λοιμωξιολόγοι.

Με την κυβέρνηση να έχει ως στόχο της την έστω και μερική επανεκκίνηση της αγοράς τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, κάτι που κατέστησε σαφές σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away, click in shop

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το λιανεμπόριο, επιθυμία της κυβέρνησης είναι, όπως αναφέρθηκε, να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το πλάνο για το άνοιγμα με click away και click in shop, ευελπιστεί στη θετική εισήγηση των ειδικών κι αν την έχει στα χέρια της, τότε άμεσα θα ανοίξει τα καταστήματα.

«Ένας από τους λόγους που καταβάλλουμε όλη αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του δεύτερου κύματος, δεν είναι μόνο ο προφανής, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Είναι και για να μπορέσουμε να δώσουμε στους ειδικούς τη δυνατότητα να μπορέσουν να μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε και πάλι την οικονομική δραστηριότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ANT1, προσθέτοντας με νόημα:

«Αυτή τη στιγμή, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά τα οποία ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε μέσω του click away». Η φράση του πρωθυπουργού, υποστηρίζουν ορισμένοι, ότι αποτελεί κι ένα μήνυμα προς τους ειδικούς, καθώς στην απόφασή τους σίγουρα θα πρέπει να τα συνυπολογίσουν όλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πιέσεις που ασκούνται στους λοιμωξιολόγους είναι πολλές για το άνοιγμα της αγοράς με click away, καθώς αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια), με σκοπό να δοθεί προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και να ανάψουν το πράσινο φως οι ειδικοί για το άνοιγμά του.

Τις κυβερνητικές πιέσεις στους λοιμωξιολόγους ενισχύουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, εξήγησε ότι «έχουμε προτείνει μέτρα για το λιανεμπόριο, τα οποία οι ειδικοί εξετάζουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί πριν από μέρες και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε πει πως υπάρχει σχέδιο για άνοιγμα των καταστημάτων κατά την περίοδο των εκπτώσεων, με την προτεραιότητα να δίνεται στη στήριξη των κλάδων ένδυσης και υπόδυσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, την τελική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου – είτε με click away είτε με click in shop – θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι, που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση το άνοιγμα της αγοράς ή όχι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. πρωθυπουργος ολικης καταστροφης η ιστορια εχει γραψει οπως και τον προηγουμενο που θα σταθειτε και που να κρυφτειτε σιχαματα

  2. Η οικονομική καταστροφή έχει ήδη αρχίσει και συντελεστεί εν μέρη, το ζητούμενο είναι αν μπορούμε να την περιορίσουμε.

  3. ΟΣΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΕΚΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

  4. Σιγά μην τους νοιάζει η οικονομική καταστροφή. Απλώς με τα ανοίγματα πρώτα των σχολείων και τώρα των μαγαζιών,είναι για να κρατάνε τον κόσμο να μην ξεσηκωθεί.

  5. Να το βάλουν στο κώλο τους και το click away και το click in shop
    Οι έμποροι και ο κόσμος θέλουν τα μαγαζιά ανοιχτά όπως παλιά, όμως οι πληρωμένοι από τη κυβέρνηση συνδικαλιστές προτείνουν τα μέτρα της κυβέρνησης ως προτάσεις των εμπόρων.
    Στόχος τους η καταστροφή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και ο υπερδανεισμός της, έτσι ώστε εκτός των υπολοίπων να είναι εύκολη η εργαλειοποίηση της ως μέτρο πίεσης εμβολιασμού μέσω Πιστοποιητικών εμβολιασμού.

  6. Arloumpes.I entoli ine na katastrepsoun ti ikonomia kathe topou stin gi k na epiferoun ptohefsi se olous ektos ton super rich.

Comments are closed.