Το Game Over πλησιάζει – Αλλάζουν όλα, στην αντεπίθεση οι ρώσοι κερδίζουν παντού – Έρχεται η Νύκτα των Μεγάλων Μαχαιριών

Κοινοποίηση:
b7578d9b5a4918c6871834af8032cc81_XL-900x450

Το τέλος του παιχνιδιού – game over – πλησιάζει στην Ουκρανία αφού μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης ο Ουκρανικός στρατός παραπαίει…
Οι ρωσικές δυνάμεις που αμύνθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο… έχουν προχωρήσει στην αντεπίθεση και προελαύνουν παντού με ρυθμό που έχει τρομάξει τους Ουκρανούς…
Οι ρωσικές δυνάμεις στις κατευθύνσεις Kupyansk στην Βόρεια Ουκρανία, στο Bakhmut και στην Avdiivka προελαύνουν καθημερινά με ρυθμό χιλιομέτρων… και ανακτούν τα εδάφη που έχασαν κατά την Ουκρανική αντεπίθεση.
Δεν έχουμε όπλα, δεν έχουμε πυρομαχικά φωνάζουν οι ρώσοι…
Οι αμερικανοί έχουν εκπλαγεί και μάλιστα ο Charles Brown ο αρχηγός του αμερικανικού στρατού που αντικατέστησε τον Mark Milley ανησυχεί για την νέα επιθετική επιχείρηση των ρώσων αφού ο Ουκρανικός στρατός είναι αποδυναμωμένος…
Οι ρώσοι τελικά ενήργησαν με στρατιωτική μαεστρία, εξάντλησαν τον Ουκρανικό στρατό, εξάντλησαν την Δύση και τώρα έχοντας ειδικές δυνάμεις έτοιμες για την δεύτερη φάση… προελαύνουν παντού…

Η κατάσταση για τους Ουκρανούς είναι δραματική…
Ο διεθνούς φήμης αμερικανός Καθηγητής Jeffrey Sachs του Columbia University τονίζει ότι το τέλος του παιχνιδιού (game over) πλησιάζει στην Ουκρανία… και μαζί θα έρθει και η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών… κατά τα πρότυπα του 1934 όπου ο Hilter καθάρισε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους…
Η στρατιωτική καταστροφή της Ουκρανίας πρέπει να πιστωθεί σε κάποιον και σίγουρα η Δύση δεν θα δεχθεί να είναι το θύμα…

Jeffrey Sachs (Columbia University): Η νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών πλησιάζει στην Ουκρανία, σε απόγνωση ο Zelensky, αξιολύπητος ο Λευκός Οίκος…

Οι απερίσκεπτες πολιτικές και τακτικές των ΗΠΑ οδήγησαν σε στρατιωτική καταστροφή στην Ουκρανία και οι αρχές στο Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την ήττα, δήλωσε ο Jeffrey Sachs διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής του Columbia University.
«Για την Ουκρανία, το τέλος του παιχνιδιού έρχεται τώρα και ο Zelensky είναι προφανώς σε απόγνωση.
Τα Μεγάλα Μαχαίρια είναι έτοιμα στην Ουκρανία, υπάρχουν πλέον πολύ σοβαρές αλληλοκατηγορίες μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας», τόνισε ο Jeffrey Sachs.

Η «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών» συνέβη στις 30 Ιουνίου 1934, όταν, με την έγκριση του Hilter, η ηγεσία μιας στρατιωτικής ομάδας του Ναζιστικού Κόμματος σφαγιάστηκε.
Η επίσημη προπαγάνδα κατηγόρησε τον δολοφονηθέντα αρχηγό της στρατιωτικής ομάδας Ernst Röhm για οργάνωση του πραξικοπήματος.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι μια «στρατιωτική καταστροφή» έχει ήδη συμβεί στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Jeffrey Sachs, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν πεζικό σε αιματηρές επιθέσεις χωρίς την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων και αεροπορίας.
Ο Jeffrey Sachs κατονόμασε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπαίτιους για αυτήν την δραματική κατάσταση.
Σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον ήταν αυτή που ώθησε την Ουκρανία σε μια ανεπιτυχή αντεπίθεση, χωρίς να έχει ξεκάθαρο σχέδιο.
Ο Jeffrey Sachs πρόσθεσε ότι θεωρεί την τρέχουσα ομάδα συμβούλων εξωτερικής πολιτικής του Λευκού Οίκου «την πιο αξιολύπητη» που έχει δει ποτέ.
«Η Ρωσία έχει αεροπορική υπεροχή, υπεροχή πυραύλων, χερσαία υπεροχή και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν μια συνεκτική προσέγγιση για το πώς να διαπραγματευτούν τον τερματισμό της σύγκρουσης», είπε ο καθηγητής Jeffrey Sachs.
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου εξασθενεί.

Παραδοχή Frank Kendall (Υπουργός πολεμικής Αεροπορίας ΗΠΑ): Τα F-16 δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στην Ουκρανία

Η επικείμενη παράδοση μαχητικών-βομβαρδιστικών F-16 στο Κίεβο από τη συλλογική Δύση δεν θα αλλάξει ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Frank Kendall.
«Πιστεύω ότι τα F-16 θα είναι μια σημαντική αύξηση στις δυνατότητες της Ουκρανίας, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι ένας ουσιαστικά καθοριστικός παράγοντας» σημείωσε ο Frank Kendall, σχολιάζοντας τα σχέδια για την προμήθεια αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο.
«Αυτό θα δώσει στις ουκρανικές αρχές αύξηση στην δύναμη ισχύος τους, κάτι που θα είναι σημαντικό, αλλά τα F-16 δεν θα έλεγα ότι θα αλλάξουν ριζικά την ισορροπία δυνάμεων» τόνισε ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Frank Kendall.
Όταν ρωτήθηκε πώς οι Ουκρανοί πιλότοι προετοιμάζονται να πετάξουν το F-16, ο Frank Kendall, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, απάντησε: «Τα πάνε καλά».
«Συνεργαζόμαστε στενά με ορισμένους από τους εταίρους μας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτή την περίπτωση διαδραματίζουν σε κάποιο βαθμό έναν υποστηρικτικό ρόλο.
Δημιουργήσαμε αυτό το πρόγραμμα για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της ταχείας εφαρμογής του» δήλωσε ο Frank Kendall, μιλώντας στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Politico.

Ο πολιτικός που υπηρετεί ως γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας δεν είναι μέλος του Προεδρικού Υπουργικού Συμβουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναφέρεται στον αρχηγό του Πενταγώνου.
Ο Frank Kendall επιβλέπει την ανάπτυξη των δύο κλάδων των ενόπλων δυνάμεων που του έχουν ανατεθεί – της Πολεμικής Αεροπορίας και της Διαστημικής Δύναμης.
Όπως τόνισε ο βοηθός του Προέδρου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια Salivan, οι παραδόσεις αεροσκαφών F-16 από τη Δύση στο Κίεβο δεν θα διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στις μάχες στην Ουκρανία.
H επικείμενη μεταφορά των F-16 από τη Δύση στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει ριζικά την πορεία των εχθροπραξιών υπέρ του Κιέβου.

Guardian: Ο χρόνος κυλάει προς όφελος του ρώσου Προέδρου Putin… είναι ο μεγάλος του σύμμαχος στο Ουκρανικό

Η κατάσταση στην Ουκρανία διαμορφώνεται υπέρ του Ρώσου προέδρου Putin, σύμφωνα με την Βρετανική Guardian.
«Ο χρόνος είναι υπέρ του Putin, ο χρόνος είναι με το μέρος του, δεν είναι με το μέρος της Ουκρανίας», ανέφερε ο Guardian.
Επιπλέον, η πιθανή εκλογή του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ θα είναι θετική εξέληξη για την Ρωσία, αφού ο Αμερικανός πολιτικός δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει την Ουκρανία.
Το 2022 υπήρχε ακόμη ελπίδα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, οπλισμένες από τη Δύση, θα «ανακτούσαν» τα εδάφη τους, ωστόσο, τις δύο πρώτες εβδομάδες έχασαν περίπου το 20% του εξοπλισμού τους και σήμερα η προσοχή της διεθνούς κοινότητας επικεντρώνεται στη Μέση Ανατολή,
Ο Guardianοποίος επισκέφθηκε την Ουκρανία, συνόψισε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι ζοφερή και δεν υπάρχουν σχεδόν άνθρωποι που να μην έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο στο μέτωπο.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Ανώτατος Διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valeriy Zaluzhny παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι ο ουκρανικός στρατός είχε φτάσει σε αδιέξοδο…

Sebastian Philipp (Princeton University): Εάν χτυπηθεί από τους ρώσους βάση με πυρηνικά στις ΗΠΑ, το 90% των αμερικανών θα πεθάνει ακαριαία

Ένα χτύπημα σε αμερικανικά σιλό πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει στον άμεσο θάνατο του 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έγραψε ο Sebastian Philipp επιστήμονας του Princeton University σε άρθρο του για το Scientific American.
«Σύμφωνα με τα μοντέλα μου, μια στοχευμένη πυρηνική επίθεση σε αμερικανικές βάσεις στο Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, τη Νεμπράσκα, τη Μοντάνα και τη Βόρεια Ντακότα θα κατέστρεφε τα πάντα», σημείωσε ο Sebastian Philipp.
Όπως σημείωσε ο Sebastian Philipp, η καταστροφή ενός εκτοξευτή σιλό θα απαιτούσε μία ή δύο πυρηνικές κεφαλές για να εκραγούν εκεί κοντά.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, εκτός από τις καταστροφικές συνέπειες των κρουστικών κυμάτων και μιας «γιγαντιαίας βολίδας», η ραδιενεργή σκόνη θα αποτελούσε θανάσιμο κίνδυνο.
«Λόγω της μεγάλης μεταβλητότητας στις κατευθύνσεις του ανέμου, ολόκληρος ο πληθυσμός των πολιτειών και των πολυπληθέστερων περιοχών του Καναδά, καθώς και των βόρειων περιοχών του Μεξικού, θα κινδυνεύει από θανατηφόρες βροχοπτώσεις – συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι».
Η Επιτροπή του Κογκρέσου για το Στρατηγικό Δόγμα των ΗΠΑ παρουσίασε ένα σχέδιο για έναν μεγάλο πυρηνικό πόλεμο σε δύο μέτωπα – εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας ταυτόχρονα.
Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος Putin σημείωσε ότι οι συστάσεις του Κογκρέσου των ΗΠΑ για προετοιμασία για έναν ταυτόχρονο πόλεμο με δύο πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να ονομαστούν υγιείς σκέψεις.
Όπως τόνισε ο Ρώσος ηγέτης, η Ρωσία θέλει ειρήνη, αλλά αν η Δύση θέλει μια ένοπλη σύγκρουση μαζί της, τότε θα ξεσπάσει «ένας εντελώς διαφορετικός πόλεμος», όχι σαν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Watson (Ελβετία): Το πρόβλημα των Ουκρανών δεν είναι τα όπλα, αλλά ότι δεν έχουν στρατιώτες

Το πρόβλημα της Ουκρανίας δεν είναι η έλλειψη όπλων αλλά η έλλειψη στρατιωτών αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα Watson.
«Η Ουκρανία έχει εξαντλήσει τις πληθυσμιακές ομάδες που είναι ικανές να διεξάγουν πόλεμο, δηλαδή τους άντρες ηλικίας 18 με 30 ετών» αναφέρει στο Watson ο Julien Grand, αναπληρωτής αρχισυντάκτης της Revue militaire suisse.
Όπως λέει, το πρόβλημα το έχει ήδη αναγνωρίσει και το Κίεβο και για αυτό το λόγο η ουκρανική Βουλή ήδη από τον περασμένο Αύγουστο πέρασε νόμο που μειώνει τη λίστα με τις ιατρικές ενδείξεις που καθιστούν κάποιον ακατάλληλο για στράτευση.
Μάλιστα σε μια προσπάθεια αποτροπής φαινομένων άρνησης ή αποφυγής της στράτευσης, η Ουκρανία αποφάσισε την επιβολή μηνιαίων προστίμων στους άντρες στρατεύσιμης ηλικίας που διέφυγαν στο εξωτερικό.
«Το μέλλον της Ουκρανίας διαφαίνεται ζοφερό, καθώς έχει επανειλημμένα δηλώσει πως σκοπεύει να συνεχίσει τις επιθετικές της επιχειρήσεις ακόμα και μέσα στον χειμώνα.
Αυτό όμως θα απαιτήσει πολύ κόσμο.
Και αυτό αποδεικνύεται ένας φαύλος κύκλος, δεδομένου ότι οι νεοσύλλεκτοι έχουν λιγότερη εμπειρία, άρα οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας θα είναι μεγαλύτερες, και ως εκ τούτου, θα είναι απαραίτητο να στρατολογηθούν ακόμη περισσότεροι στρατεύσιμοι» υποστηρίζει ο Julien Grand.

Vladimir Saldo (Κherson Ουκρανία): Κόλαση… η προσπάθεια των Ουκρανών να περάσουν τον Δνείπερο

Απόλυτα αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να περάσουν τον ποταμό Δνείπερο και να εξαπολύσουν επίθεση κατά του ρωσικού στρατού στην περιοχή της Kherson υποστήριξε ο Vladimir Saldo, επικεφαλής των εδαφών της Kherson που ελέγχονται από τη Ρωσία.
«Πνίγηκαν… στην κόλαση τα σχέδια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να διασχίσουν τον Δνείπερο.
Είναι προφανές ότι αυτά τα σχέδια τύπου «Barbarossa» κατέληξαν στα τάρταρα.
Οι στρατιώτες του καθεστώτος του Κιέβου δεν έχουν καμία ευκαιρία να εισβάλλουν…
Ακόμα και οι πρώην «ελίτ πεζοναύτες», εξαιτίας των απωλειών που έχουν υποστεί και που πλέον έχουν στελεχωθεί κατά τα δύο τρίτα τους από πεζικάριους, δεν θέλουν να πολεμήσουν» υποστήριξε ο Saldo, ο οποίος ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός οργάνωσε μια ακόμα «πύρινη κόλαση» στους Ουκρανούς στην περιοχή του χωριού Krinky, όπου μέσα σε δύο ημέρες ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 100 στρατιώτες.
«Ο εχθρός είναι εγκλωβισμένος στο Krinky, μια πύρινη κόλαση έχει οργανωθεί για αυτόν: βόμβες, πύραυλοι, πυρομαχικά από βαριά συστήματα φλογοβόλων, βλήματα πυροβολικού και drones πετούν εναντίον του» υποστηρίζει ο Saldo, αναφέροντας πως το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών είναι πολύ χαμηλό και ότι δεκάδες παραδίδονται σχεδόν καθημερινά.

CNN: Ο Biden θα εγκρίνει ένα σχέδιο χρηματοδότησης της Αμερικανικής Κυβέρνησης χωρίς βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden είναι έτοιμος να υπογράψει το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το οποίο δεν προβλέπει πρόσθετη βοήθεια προς το Ισραήλ ή την Ουκρανία, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
«Εάν η Γερουσία εγκρίνει το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος θα υπογράψει το ψήφισμα».
H Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο που αποσκοπεί στο να αποτρέψει την διακοπή λειτουργίας.
Η Γερουσία έχει πλέον προθεσμία μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2023 για να το εγκρίνει.
Το σχέδιο δύο φάσεων επεκτείνει τη χρηματοδότηση για προτεραιότητες όπως η άμυνα, η υποστήριξη βετεράνων και η στέγαση έως τις 19 Ιανουαρίου.
Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου δήλωσε στις 8 Νοεμβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει το 96% των κονδυλίων που διατέθηκαν για την υποστήριξη της Ουκρανίας από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης.
Τον Οκτώβριο, το αίτημα του Αμερικανού ηγέτη προς το Κογκρέσο για βοήθεια 24 δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία παραλίγο να προκαλέσει την παύση της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης.

Medvedev: Πλησιάζει το τέλος της μαριονέτας – Zelensky

Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν σύντομα να παρέχουν υποστήριξη στο Κίεβο, καθώς ξοδεύουν πάρα πολλά για αυτό, χωρίς αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Οι αμερικανοί νομοθέτες εκτροχιάζουν τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών δαπανών του Ισραήλ και της Ουκρανίας για φέτος.
Οι λόγοι είναι τεχνικοί και… όχι αρκετά τεχνικοί», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

«Ενώ στην περίπτωση του Ισραήλ ο λόγος είναι προφανώς τεχνικός, γιατί αυτή η χώρα είναι πιο σημαντική για το Κογκρέσο των ΗΠΑ από τη δική του, όλα είναι πιο περίπλοκα όσον αφορά το ουκρανικό καθεστώς», είπε ο Medvedev, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι « oι Ηνωμένες Πολιτείες διαγράφουν εύκολα τα τσιράκια τους όταν γίνονται άχρηστα».
Ο Medvedev προβλέπει ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί στην Ουκρανία.
«Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε αντιπαράθεση την παραμονή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Απλώς έχουν βαρεθεί: αυτά τα τσιράκια καταβροχθίζουν κεφάλαια-μαμούθ, η κλοπή ευδοκιμεί και τίποτα δεν έχει επιτευχθεί στο πεδίο της μάχης», εξήγησε.
«Επίσης, η ισραηλινο-παλαιστινιακή κρίση έχει ξεσπάσει. Για να το θέσουμε με απλά λόγια, η υποστήριξη σε αυτό το άχρηστο τσιράκι πλησιάζει στο αναπόφευκτο τέλος της», υπογράμμισε ο Medvedev.
«Θα σπαταληθούν περισσότερα χρήματα, θα ακολουθήσει πιο σχιζοειδής ρητορική για τη δημοκρατία, διαβεβαιώσεις για μια επερχόμενη νίκη, ψευδείς υποσχέσεις για συμμαχικές σχέσεις για πάντα, και ούτω καθεξής. Αλλά η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Πλησιάζει η στιγμή που η μαριονέτα θα βυθιστεί στη λήθη», τόνισε.
Ray McGovern (Πρώην CIA): Η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί με την Ουκρανία και την Δύση ως ίσοι… αλλά από θέση ισχύος

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν θα διαπραγματευτεί με τις δυτικές χώρες και την Ουκρανία ως ίσοι, αλλά από θέση ισχύος δήλωσε ο Ray McGovern πρώην αξιωματικός τη CIA.
«Εάν πραγματοποιηθούν τελικά διαπραγματεύσεις, η Ρωσία θα τις διεξάγει από μια αντικειμενική θέση ισχύος και θα υπαγορεύσουν τους τελικούς όρους», τόνισε ο Ray McGovern.
Σύμφωνα με τον Ray McGovern, στην κατάσταση με το Donetsk και το Luhansk, ο Putin εξαπατήθηκε πιστεύοντας ότι οι τότε ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, Merkel και Holand, θα τηρήσουν την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.
Οι συμφωνίες του Μινσκ για την επίλυση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία υπογράφηκαν το 2015.
Προέβλεπαν κατάπαυση του πυρός, απόσυρση βαρέων όπλων από τη γραμμή επαφής, καθώς και συνταγματική μεταρρύθμιση, βασικά στοιχεία της οποίας ήταν η αποκέντρωση και η ψήφιση νόμου για το ειδικό καθεστώς ορισμένων περιοχών των περιοχών Donetsk και Luhansk.
Οι αρχές της Ουκρανίας δεν εφάρμοσαν ποτέ αυτό το σχέδιο.
Η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Donetsk και Luhansk και ο Putin είπε ότι οι συμφωνίες του Μινσκ είναι πλέον άκυρες.
Ωστόσο, τον Δεκέμβριο 2022 η Merkel παραδέχτηκε ότι το Μινσκ ήταν μόνο ένας τρόπος για να κερδίσουν χρόνο, οι δυτικοί για να εξοπλίσουν την Ουκρανία, υπενθύμισε ο Ray McGovern.
Τώρα ο Ρώσος ηγέτης δεν θα επιτρέψει να εξαπατηθεί, αφού δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στους δυτικούς, κατέληξε ο Ray McGovern.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken είπε ότι η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί εάν υπάρξει πρωτοβουλία εκ μέρους της Ρωσίας…

Clayton Morris (Αμερικανός δημοσιογράφος): Μια κίνηση των ρώσων καταστρέφει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Η απόφαση του Ρώσου προέδρου Putin να αποσύρει τη Ρωσία από τη συνθήκη για τις πυρηνικές δοκιμές έχει κλονίσει την παγκόσμια τάξη που χτίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Clayton Morris
«Στην πραγματικότητα, τα βήματα του Putin αυτές τις μέρες ήταν μεγαλύτερα από οτιδήποτε έχει κάνει από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Έχει κάνει πραγματικά εκπληκτικά βήματα που αιφνιδίασαν τη Δύση και έδειξε πραγματικά ότι η παγκόσμια τάξη πραγμάτων, με επικεφαλής τον οι Ηνωμένες Πολιτείες, καταρρέουν μπροστά στα μάτια μας
«Πρώτον, ο Putin υπέγραψε έναν νέο νόμο που αποκλείει τη Ρωσία από τη συνθήκη για τις εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών (Συνθήκη Ολοκληρωμένης Απαγόρευσης Πυρηνικών Δοκιμών) τόνισε ο Clayton Morris.
Δεύτερον, σημείωσε ότι η συνάντηση του Putin με τον Κινέζο Πρόεδρο αποδεικνύει ότι το εμπόριο στη Μέση Ανατολή και την Ασία αναπτύσσεται, οι χώρες αυτές απομακρύνονται από την Δύση.
Στις 2 Νοεμβρίου 2023, ο Putin υπέγραψε νόμο για την ανάκληση της επικύρωσης της Συνθήκης για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών ή συνθήκη CTBT.
Στην συνθήκη CTBT έχουν προσχωρήσει 187 κράτη και έχει επικυρωθεί από 178 συμμετέχουσες χώρες.
Ωστόσο, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών δυνάμεων – οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ισραήλ, δεν το έχουν κάνει ακόμη, σε αντίθεση με τη Ρωσία, η οποία επικύρωσε τη συνθήκη το 2000. Ταυτόχρονα, τα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα έχουν δεσμευτεί εθελοντικά να μην προβαίνουν σε δοκιμές.

Bengt Noorborg (Σουηδικό κανάλι SVT): Οι Ουκρανοί τρέμουν νίκη του Trump στις ΗΠΑ

Οι Ουκρανοί φοβούνται τη νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024, δήλωσε ο Bengt Noorborg ανταποκριτής του σουηδικού τηλεοπτικού καναλιού SVT.
«Οι άνθρωποι φοβούνται ότι ο Trump θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο».
Ο δημοσιογράφος Bengt Noorborg σημείωσε επίσης ότι μεταξύ εκείνων των Ουκρανών με τους οποίους είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει, η κούραση από τη σύγκρουση έχει αυξηθεί.
«Υπάρχει γενική απογοήτευση, και όχι μόνο στη Δύση, ότι η περίφημη αντεπίθεση, που ανακοινώθηκε την άνοιξη, αλλά που ξεκίνησε μόλις το καλοκαίρι, δεν έφερε τα αποτελέσματα που περίμεναν πολλοί», πρόσθεσε ο Bengt Noorborg
Νωρίτερα, το Ουκρανικό μέσο Strana ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον Trump για να διαπραγματευτεί.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ δείχνουν σημάδια κόπωσης από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Δεν μπορούμε σήμερα με τον Zelensky να χαρακτηριστούμε κράτος

Είναι αδύνατο να επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία χωρίς να ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού, όπως το πώς δεν μπορεί να διευθετηθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή χωρίς να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, δήλωσε ο Viktor Medvedchuk, πρώην ηγέτης του αντιπολιτευόμενου – πλέον απαγορευμένου – ουκρανικού κόμματος «Πλατφόρμα για τη Ζωή».
«Είναι αδύνατο να διευθετηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή αν δεν αναγνωριστούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και των Μουσουλμάνων γενικότερα.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να τερματιστεί έως ότου τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία, αναγνωριστούν και γίνουν σεβαστά», όπως δήλωσε.
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, ο Zelensky επιδόθηκε στην «κατάφωρη πολιτική του Neanderthal της ρωσοφοβίας», αλλά αυτό έφερε «το αντίθετο αποτέλεσμα και οδήγησε σε συστημική αντίσταση».
«Η ρωσοφοβία του ναζιστικού καθεστώτος του Zelensky παρά την άνευ προηγουμένου υποστήριξη από τη Δύση, έχει δυναμώσει τη Ρωσία, την έχει κάνει ισχυρότερη και έρχεται σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον», έγραψε ο Medvedchuk.
Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν να νικήσουν τη Ρωσία και έχασαν την Ουκρανία, πιστεύει.
«Η σημερινή Ουκρανία δεν μπορεί να ονομαστεί κράτος, ούτε με την πολιτική ούτε με την οικονομική έννοια.
Αυτή η οντότητα δεν μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητα χωρίς ενέσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και αδιάλλακτη πολιτική υποστήριξη», τόνισε.
Ταυτόχρονα, λέει, αυτές οι ενέσεις και η υποστήριξη έχουν επίσης «διαφθείρει πλήρως την ουκρανική πολιτική ελίτ», η οποία πιστεύει ότι η ροή κεφαλαίων και όπλων δεν θα τελειώσει ποτέ και χαρακτηρίζει οποιαδήποτε κριτική ως φιλορωσική προπαγάνδα.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Ο ρωσικός στρατός έχει περάσει στην αντεπίθεση και ανακτάει εδάφη…

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακτούν την πρωτοβουλία σε επίπεδο θεάτρου στην Ουκρανία πραγματοποιώντας πολλές ταυτόχρονες επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι η κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής είναι περίπλοκη
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής στρατηγός Valeri Zaluzhnyi δήλωσε στις 13 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου του Στρατού των ΗΠΑ στρατηγό Charles Brown ότι οι κατευθύνσεις Avdiivka, Kupyansk και Marinka είναι οι πιο έντονες.
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν ταυτόχρονες επιθετικές ενέργειες σε διάφορες κατευθύνσεις και προσπαθούν ιδιαίτερα να ανακτήσουν την πρωτοβουλία βόρεια και νότια του Bakhmut
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν αύξηση των ρωσικών επιθέσεων στις κατευθύνσεις Kupyansk, Avdiivka και Donetsk

Προέλαση ρώσων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 14 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 13 και 14 Νοεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοδυτικά του Petropavlivka (21 χλμ ανατολικά του Kupyansk).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 14 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην κατεύθυνση Kupyansk κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στο Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και στο Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και στην κατεύθυνση Lyman κοντά στη Nadiya (16 χλμ δυτικά του Svatove), Novoyehorivka (15 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove), Torske (15 χλμ δυτικά της Kreminna) και της δασικής περιοχής Serebryanske (10 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna).
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Kupyansk

Μεγάλη προέλαση των ρώσων γύρω από το Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 14 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένες προόδους.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 14 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει κέρδη βόρεια της δεξαμενής Berkhivka, περίπου 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 14 Νοεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει δυτικά κατά μήκος μιας δεντροστοιχίας δυτικά του Orikhovo-Vasylivka (10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν κοντά στη δεξαμενή Berkhivka προς την κατεύθυνση της Bohdanivka (5 χλμ δυτικά του Bakhmut).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) δημοσίευσε πλάνα στις 14 Νοεμβρίου που φέρεται να δείχνει στοιχεία της μονάδας «Storm» της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών (VDV) που καταλαμβάνει θέσεις στη δυτική πλευρά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις απωθούν επίσης τα ουκρανικά στρατεύματα από θέσεις κοντά στο Klishchiivka (7 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και προσπαθούν να προχωρήσουν κοντά στο Andriivka (10 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στο Ivanivske (5 χλμ δυτικά του Bakhmut), στο Klishchiivka, στο Andriivka και στο Bohdanivka.
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi, σημείωσε στις 14 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται βόρεια και νότια του Bakhmut σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν την πρωτοβουλία.

Οι ρώσοι περικυκλώνουν επικίνδυνα την Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Avdiivka στις 14 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει οριακή προέλαση στη βιομηχανική ζώνη Avdiivka κοντά στη λωρίδα Yasnynuvata, περίπου 1 χλμ νοτιοανατολικά της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βελτιώνουν τις τακτικές τους θέσεις στα ανατολικά προάστια του Stepove (περίπου 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν «τακτικές Wagner» σε επιθέσεις στο ανατολικό Stepove και διεξήγαγαν μικρές ομαδικές επιθέσεις εναντίον οχυρών ουκρανικών θέσεων, υποδηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μετωπικές επιθέσεις υπό το πεζικό χωρίς υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Novokalynove (7 χλμ βόρεια της Avdiivka).
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν επιπροσθέτως ότι υπάρχουν έντονες μάχες σε εξέλιξη νότια της Avdiivka κοντά στη βιομηχανική ζώνη, και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στις 13 Νοεμβρίου κοντά στο Sieverne (5 χιλιόμετρα δυτικά της Avdiivka) και την Pervomaiske (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες και ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις κοντά στην Avdiivka στις 14 Νοεμβρίου.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν και κατέστρεψαν τρεις θέσεις διοίκησης της 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανών στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρεις ουκρανικές θέσεις διοίκησης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη (15/11/2023) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ένας σταθμός ραντάρ ενός πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος S300 και τρεις θέσεις διοίκησης της 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού και της 31ης ταξιαρχίας ειδικών επιχειρήσεων και του 50ου συντάγματος της Εθνικής Φρουράς καταστράφηκαν κοντά στον οικισμό Serebryanka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ρωσία, Su 75 – Checkmate: Το απόλυτο stealth είναι ήδη εδώ

Το κύριο χαρακτηριστικό του μελλοντικού ελαφρού τακτικού αεροσκάφους της Ρωσίας, γνωστού και ως Su-75, ή Checkmate, είναι ότι δεν θα γίνεται αντιληπτό, όπως δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Andrei Klintsevich σε συνέντευξή του στο News.ru.
«Το κύριο χαρακτηριστικό του μαχητικού Checkmate είναι ότι πρόκειται για αεροσκάφος πέμπτης γενιάς το οποίο επί της ουσίας είναι το απόλυτο stealth, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να το συλλαμβάνουν τα ραντάρ.
Αυτό είναι ένα μονοκινητήριο τζετ που σημαίνει ότι είναι αρκετά φθηνό στην κατασκευή του.
Θα είναι ανάλογο του μαχητικού Su-35, αλλά είναι ακόμα δύσκολο να ειπωθεί ποια χαρακτηριστικά θα έχει.
Επί του παρόντος, η Ρωσία δίνει προτεραιότητα στην τεχνολογία διπλού κινητήρα για τη βελτίωση της αξιοπιστίας και της απόδοσης πτήσης», είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Klintsevich,τα σύγχρονα αεροσκάφη γίνονται ευέλικτες πλατφόρμες ικανές να εκτελούν αποστολές μαχητικών ή βομβαρδιστικών.
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και επικεφαλής του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov δήλωσε τον Νοέμβριο ότι ένα πρωτότυπο του ελαφρού τακτικού μαχητικού πέμπτης γενιάς Checkmate ενδέχεται να εμφανιστεί πριν από το τέλος του 2025.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αφού η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι οι δυτικοί υπέγραψαν τις συμφωνίες του Μινσκ για να δώσουν χρόνο στην Ουκρανία να προετοιμαστεί πολεμικά άρα από τότε σχεδίαζαν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Τον ξεγέλασαν τον Πούτιν, γι’ αυτό δεν τους εμπιστεύεται πια.

  2. Που ειναι ο βλάκας που έλεγε ότι ο Πούτιν ξεφτιλίζεται;

Comments are closed.