Το συνθετικό κρέας «τελειώνει» την κτηνοτροφία – Έρχεται παγκόσμιος έλεγχος τροφών

Κοινοποίηση:
1111

Τι σημαίνει αυτό για τον κλάδο της κτηνοτροφίας;

Στις μέρες μας, η κτηνοτροφία είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος του πρωτογενούς τομέα. Απασχολεί 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Εντούτοις, ενδεχόμενη αναγωγή του συνθετικού κρέατος σε εμπορικά βιώσιμη λύση θα σημάνει την ανακοπή αυτής της τάσης και πιθανότατα την συρρίκνωση αν όχι μελλοντική εξαφάνιση του κλάδου.

Σύμφωνα με ερευνητές, διαβάζουμε στο ypaithros.gr, η βιομηχανία συνθετικού κρέατος δύναται να αντικαταστήσει τη βιομηχανική κτηνοτροφία.

Επιπλέον, οι εκτάσεις που επί του παρόντος χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κτηνοτροφικών σιτηρών και ζωοτροφών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή σιτηρών και ελαιούχων σπόρων για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι και αυτά μεταλλαγμένα.

Φυσικά τα προαναφερθέντα αλλά ζουν την δομή της παραδοσιακής κτηνοτροφίας.

Οι υποστηρικτές του συνθετικού κρέατος επικαλούνται –μεταξύ άλλων– τον υποτιθέμενο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παραγωγής του, καθώς και το γεγονός ότι το κρέας εργαστηρίου, συνεχίζουν, είναι απαλλαγμένο από νόσους που σχετίζονται με τα ζώα και τη διατροφή τους.

Πέραν τούτου, επικαλούνται, την μείωση της εκμετάλλευσης και των θανατώσεων των ζώων, καθώς και της επιβάρυνσης της καλλιεργήσιμης γης, της σπατάλης νερού και ενέργειας κτλ. κτλ.

Θα μας πουν τα πάντα, προκειμένου οι μεταλλαγμένες τροφές να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές και η διατροφή μας να γίνει πλήρως ελεγχόμενη από τις πολυεθνικές που θα κατασκευάζουν… «υγιεινό» ψεύτικο κρέας, με ουσίες αμφιβόλου αξίας.

Με τις προοπτικές για το εργαστηριακό κρέας να φαντάζουν πιο ευνοϊκές από ποτέ, η ανησυχία στις τάξεις των φορέων της κτηνοτροφικής βιομηχανίας είναι έκδηλη.

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα για θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας «Ύπαιθρος», οι Αμερικανοί παραγωγοί ζωικού κεφαλαίου απαιτούν από τις αρμόδιες αρχές τη θέσπιση κανόνων επισήμανσης για τη διάκριση μεταξύ συνθετικών και κτηνοτροφικών κρεάτων, σε ένα σήριαλ που αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια.

Η κτηνοτροφία αλλά και η γεωργία απειλούνται λοιπόν από τις τροφές εργαστηρίου και πλέον οι φόβοι είναι έκδηλοι σχετικά με την αντικατάστασή τους από τις πολυεθνικές.

Σε περίπτωση μάλιστα που ο πλανήτης οδηγηθεί σε παγκόσμια διακυβέρνηση, η παραγωγή μεταλλαγμένων τροφών, δεν αποκλείεται, να περάσει στον έλεγχο ενός κέντρου διαχείρισης, από το οποίο θα εξαρτώνται οι πολίτες των χωρών που θα δηλώσουν εκεί την υποταγή τους.

Τα παραπάνω τα είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας

Και να που έσκασε η “βόμβα”  – Τί διαβάζουμε στο bloomberg

Η Plant & Bean Ltd. εγκαινιάζει το νέο εργοστάσιο παραγωγής φυτικού κρέατος στην Ευρώπη, που θα παράγει 55.000 τόνους εναλλακτικών πρωτεϊνικών προϊόντων ετησίως

Τον επόμενο μήνα, η πόλη της Βοστώνης στη Βρετανία θα γίνει η πρωτεύουσα «ψεύτικου κρέατος» της Ευρώπης. Εγκαινιάζεται το νέο εργοστάσιο παραγωγής φυτικού κρέατος.

Το νέο εργοστάσιο της Plant & Bean Ltd., το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, θα παράγει 55.000 τόνους εναλλακτικών πρωτεϊνικών προϊόντων ετησίως.

Πρόκειται για ένα βήμα το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση του χάσματος ποιότητας – τιμής μεταξύ των φυτικών και των συμβατικών προϊόντων κρέατος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβολο της επιχείρησης Έντγουιν Μπαρκ.
Πρόκληση η αγορά φυτικών προϊόντων
«Πρέπει να μειώσουμε το κόστος και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη μαζική παραγωγή. Αναμφίβολα για πολλές οικογένειες ακόμη και σήμερα αποτελεί πρόκληση η αγορά φυτικών προϊόντων κυρίως λόγω του υψηλού κόστους.» δήλωσε ο Μπαρκ σε συνέντευξή του.

Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου
Η κλιματική αλλαγή και οι ανησυχίες για την υγεία και τη διατροφή οδηγούν τους καταναλωτές στην αναζήτηση φυτικών προϊόντων. Για τον λόγο αυτό, η ζήτηση εναλλακτικών πρωτεϊνών έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Η βιομηχανία έχει προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου, αλλά και γίγαντες τροφίμων από τη McDonald’s Corp. έως τη Nestle SA ξεκινούν τις δικές τους σειρές φυτικών προϊόντων.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει συμβάλει σημαντικά στην υιοθέτηση φυτικού κρέατος στη διατροφή των ανθρώπων.

Η Plant & Bean στοχεύει στη μείωση του κόστους των λαχανικών όπως είναι τα μπιζέλια και τα φασόλια κατά 50%. Έτσι, θα αυξήσει την ελκυστικότητα των προϊόντων της. Η εταιρεία, επί του παρόντος αναζητά κεφάλαια για να ανοίξει περισσότερα εργοστάσια παραγωγής φυτικών προϊόντων.

Η επιθυμία αυτή συνεπάγεται ευρείας κλίμακας επέκταση της επιχείρησης στις Η.Π.Α. μέσα στο επόμενο έτος, με την Κίνα και την Ταϊλάνδη να ακολουθούν το 2022. Ακόμη, και η Βραζιλία βρίσκεται στα μελλοντικά σχέδια επέκτασης καθώς αποτελεί χώρα – κόμβο για την παραδοσιακή βιομηχανία κρέατος.

«Χρειάζεται να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμη, αλλά οι δυνατότητες που προσφέρει ο συγκεκριμένος κλάδος είναι τεράστιες.», δήλωσε ο Μπάρκ. «Εάν ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αφορούν την τιμή και την ποιότητα, νομίζω πως το εγχείρημα αυτό θα στεφθεί με επιτυχία.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. …Αλλά δεν μας λέτε όλα τα παράγωγα της κτηνοτροφίας από που θα βγαίνουν;

  2. Ως κτηνιατρος ξερεις οτι ο σνθρωπιος εινσι ενα ζωο και αυτός ΑΛΛΑ μάλλον δεν μπορείς να διακρκνεις οτι ειτε του αρέσει είτε όχι είναι στην κορυφή του ζωικόυ, και βεβαια και του φυτικου βασιλειου και μαλιστα σε μεγάλη απόσταση απο τον δευτερο.
    Εχωντας λοιπον αυτην την ιδιοτητα εινσι επιφορτισμενος, ως αφεντικο με το βαρη φορτιο της σωστής διαχειρησης σε οτι βρισκεται κατω απο αυτον, δηλαδη σε ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΗ την πλαση, φυτα, πετουμενα, ψαρια, ερπετα, οικοσιτα κτλπ.
    Οταν ημουν μικρος και μαζευαμε με τον πατέρα μου τις ελιες, δεν μπορούσανε να μιλήσουμε μεταξύ μας γιατί μας περνάν τ αυτια τα τιτιβισματα των πουλιών καθε ειδους.
    Τωρα περνω απο το ιδιο σημειο και το μονο που ακούω είναι η ανασα μου.
    Αγρια εκμεταλλευση καθε ειδους απο το αφεντικό όχι για την επιβιωση του αλλα για την κακώς εννοουμενη Ευζωια του.
    Οπως δηλαδη πραττουν ολα τα κακά αφε.ντικα.

  3. Προς τον ΧΑ ΧΑ
    Όπως το είπες ετσι και θα γινει !!
    Χα χα χα

  4. Επειδή τυγχάνει να είμαι κτηνίατρος, και γνωρίζω πολύ καλά ότι ο άνθρωπος είναι είδος του ζωικού βασιλείου, της τάξης των σπονδυλωτών της οικογένειας των θηλαστικών, προτείνω για οικονομία, “να γίνονται κιμά και μπριζόλες, όσοι πεθαίνουν” ώστε να εξοικονομήσουμε πλανητικούς πόρους, νερό, φυτά και φυσικά τα ζωάκια που τώρα σφάζονται για εμάς. Μάλιστα προτείνω κάποιοι φιλόζωοι και φυσιολάτρες να προβούν στην πρώτη παγκόσμια ΜΚΟ, εθελοντών προς κατανάλωση μετά θάνατον!! Όπως κάνουμε για τους δότες οργάνων! Και θα γλιτώνουμε τα έξοδα ταφής, και τα φακελάκια στους παπάδες, και οι νέα “τεχνολογία” παραγωγής συνθετικών τροφών θα ωφεληθεί παράγοντας και διαθέτοντας πραγματικό κρέας σε τιμή ευκαιρίας!! Ανακύκλωση, όπως τα αυτοκίνητα και άλλες συσκευές!! Ξέρετε εσείς τώρα! Για να αποσύρεις ένα σαραβαλάκι δίνεις 250 ευρώ και στο αποσύρουν!! Έτσι θα γίνεται και με τους πεθαμένους μόνο που αυτοί θα είναι χρήσιμοι γιατί θα ταΐζουν φτηνά κάποια δις πεινασμένους.

    1. Επειδή τυχαίνει να έχω διαβάσει αρκετά και ως επαγγελματίας υγείας να γνωρίζω ότι δεν υπήρξα ποτέ αμοιβάδα, μην κάνουμε παραπληροφόρηση κρίμα είναι.

  5. 11.000.000 Έλληνες! Ε ΑΛΊΜΟΝΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΞΟΥΝ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΊ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΉΣΟΥΝ?!…

  6. Καταλάβατε γιατί πρέπει να κλείσουν όλα????????

  7. Ενω το κρέας που τρώνε τώρα σφιζει απο υγεια, γεματο τοξινες, διογκωτικα, αντιβιωτικα, μεταλαγμενη ζωοτροφη και δεν συμμαζεύεται.
    Μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα μειωθει η φρικιαστικη και σνηλεης σφαγη δις ζωων ειναι ενα τεραστιο βημα προοδου για την ανθρωποτητα.

    1. Να φας εσύ το συνθετικό κρέας για να μείνεις ΑΘΆΝΑΤΟΣ…
      ΆΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΨΟΦΉΣΟΥΜΕ ΤΡΟΛΑΚΙ…..

    2. Μαζί σου Athanate! Ας τελειώσει επιτέλους αυτή η βαρβαρότητα και ας ψοφήσω τρώγοντας και καρκίνο.
      Τα έχουνε ξεσκίσει πια τα άμοιρα τα ζώα…

      1. Αδελφέ είναι πασίγνωστο ότι μεγάλο ποσοστό καρκινογεννεσεων οφειλεται στην καταναλωση κοκκινου βιομηχανικου κρεατος.
        Αυτο ειναι δεδομενο και το ξέρουμε.
        Όμως για την καταναλωση αυτης της νέας μορφής κρέατος ακόμα δεν έχουμε στοιχεία για πιθανές παρανεργειες.
        Οποτε ας μην προδικαζουμε.

  8. Ωραια νέα !!!!Ετσι κι αλλιώς κάποια από τα ζώα που κάποιοι τρώνε ,τρέφονται με σόγια βραζιλιάνικη απο τα καμμένα rain forests

    1. ΕΧΕΙΣ ΤΡΟΜΕΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ! ΩΣΤΕ Η ΣΟΓΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ , ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΡΕΜΑ ΣΟΓΙΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΕ, ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΥΣ. Η ΣΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ,ΣΤΟ ΓΚΟΙΑΣ, ΣΤΟ ΡΙΟ ΓΚΡΑΝΤΕ ΝΤΟ ΣΟΥΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΟ ΓΚΡΟΣΟ.

  9. Δώστε καρκίνο στο λαό άφοβα!! όπως δε θα μπορείς να αρνηθείς το εμβόλιο έτσι θα σου λένε ή τρως το καρκίνο ή πεθαίνεις της πείνας. Ξέχνα αγνά ζαρζαβατικά, κρέας απο το χωριό και υγιεινή διατροφή, απαγορεύεται γιατί έτσι γουστάρουμε (συγνώμη για τη προστασία του περιβάλλοντος φυσικά ήθελα να πω), νεοταξική διατροφή λέγεται και οποίος προλάβει τον Κύριο είδε (πρώτος)

    1. Ο καρκίνος στη διατροφή προέρχεται αυτή τη στιγμή από το (και καλά) αγνό κρέας του χωριού (και καλά), το οποίο είναι τίγκα στις τοξίνες. Τα αυγά προέρχονται από κότες που δεν έχουν δει το φως του ήλιου στη ζωή τους και ζουν 10 από αυτές σε 1 τετραγωνικό μέτρο. Τα λαχανικά είναι όλα με ενέσεις ορμονών και φτάνει το αθώο πράσο π.χ. να έχει διάμετρο όσο ο βραχίονας του χεριού μου. Και όλα αυτά, με δισεκατομμύρια κατεστραμμένες εκτάσεις και καμμένα δάση, για να συντηρηθεί το καταστροφικό αυτό μοντέλο. Φτάνει πια!!! Δεν αρκεί η Γη που έχουμε για να θρέψει 7,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Πρέπει να γίνει μια άμεση αλλαγή πορείας 180 μοιρών. Αυτό που προτείνεται αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση, που θα αποτρέψει την Παγκόσμια καταστροφή και θα εξαλείψει την πείνα.

      1. Ξεκινα να βλεπεις Παναγιωτη Μανικη να ανοιξει το μυαλο σου για να καταλαβεις τι σημαινει πρασινη αναπτυξη και οχι πρασινα αλογα. Φυσικη καλλιεργεια (σε φυτα φρουτα και ζωα) φυσικη διατροφη (απο ζωα φυτα και φρουτα) και μαντεψε το αποτελεσμα; Φυσικος ανθρωπος! Αν θεωρεις πως εισαι φυσικος ανθρωπος με την χημεια που σε ταιζουν απο φαρμακα λιπασματα βιομηχανοποιημενες τροφες κλπ εισαι βαθεια νυχτωμενος.

Comments are closed.