Το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο έγκλημα που παραμένει ανεξιχνίαστο (βίντεο)

Κοινοποίηση:
GettyImages-71660247.0

Η JonBenét Patricia Ramsey ήταν μια Αμερικανίδα παιδική βασίλισσα ομορφιάς που σκοτώθηκε σε ηλικία έξι ετών στο σπίτι της οικογένειάς της στο Boulder του Κολοράντο, μία ημέρα μετά από τα Χριστούγεννα του 1996.

Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες υποθέσεις πραγματικού εγκλήματος στη Βόρεια Αμερική. Η JonBenét, 6χρονη βασίλισσα ομορφιάς, βρέθηκε βάναυσα δολοφονημένη στο υπόγειο του σπιτιού της την επομένη των Χριστουγέννων το 1996.

Ο πατέρας της, John Ramsey βρήκε το σώμα της JonBenét με κολλητική ταινία πάνω από το στόμα της και κορδόνι τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της. Η αστυνομία του Boulder, Colorado, ανέφερε ότι το κοριτσάκι είχε δεχτεί επίσης σexουαλική επίθεση.

Ένα μυστηριώδες σημείωμα λύτρων αφέθηκε επίσης στο σπίτι, ζητώντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 118.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Ο δολοφόνος του JonBenét δεν βρέθηκε ποτέ. Τη στιγμή της ανακάλυψης του πτώματός της, μόνο οι γονείς της και ο εννιάχρονος τότε αδελφός της Burke ήταν στο σπίτι.

Σχεδόν 26 χρόνια μετά τη δολοφονία της 6χρονης JonBenét Ramsey, η αστυνομία στο Boulder, Col. θα συμβουλευτεί μια κρατική ομάδα ψυχρής υπόθεσης για να συνεχίσει την έρευνα.

Σε ένα δελτίο ειδήσεων από την πόλη Boulder, οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι οι ντετέκτιβ έχουν ερευνήσει στοιχεία από περισσότερες από 21.000 συμβουλές, επιστολές και email και ταξίδεψαν σε 19 πολιτείες για να μιλήσουν με περισσότερα από 1.000 άτομα.

Ομοσπονδιακοί, κρατικοί και τοπικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του FBI, έχουν βοηθήσει στην έρευνα. Τα στοιχεία DNA από τη δολοφονία του 1996, αν και «εξαιρετικά μικρά και πολύπλοκα», σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων, έχουν επίσης αναλυθεί από πολλά ιδιωτικά εργαστήρια DNA σε όλη τη χώρα.

«Όπως σε κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας εν ψυχρώ, η έρευνα μπορεί πάντα να ωφεληθεί από την οπτική γωνία εξωτερικών εμπειρογνωμόνων», εξηγεί η ανακοίνωση.

Για το λόγο αυτό, η αστυνομία θα συνεργαστεί με την Ομάδα Ανασκόπησης της Ψυχρής Υπόθεσης του Κολοράντο το 2023. Η ομάδα επαγγελματιών εμπειρογνωμόνων έρευνας, ανάλυσης και εγκληματολογίας από όλη την πολιτεία θα κάνει συστάσεις για το πώς να προχωρήσει καλύτερα η έρευνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ,ΤΟ 2018 ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ!!

Comments are closed.