Το ξεστόμισε ο Πέτσας! Ετοιμάζονται για κλείσιμο τον Σεπτέμβρη

Κοινοποίηση:
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλάει κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, στην μεγάλη αίθουσα της ΓΓΕΕ, Πέμπτη 7 Μαΐου 2020. Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα συμμετάσχει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία θα παρουσιάσει και θα εξειδικεύσει τα μέτρα στήριξης για τον χώρο του Πολιτισμού. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η ένταξη στην περίμετρο των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, επιμέρους κατηγοριών εργαζομένων, καθώς και η βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη του κλάδου του Πολιτισμού» είναι οι δράσεις που θα συμπληρώσουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για τη στήριξη του κόσμου του Πολιτισμού, όπως για παράδειγμα τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που είχαν ενεργές συμβάσεις είτε ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, όπως οι ωρομίσθιοι, ή τα προγράμματα για τους ανέργους και μακροχρόνια άνεργους καλλιτέχνες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στην εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει μίλησε ο Στέλιος Πέτσας. Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών, που μόλις ξεκίνησε. «Κάνουμε μία προσπάθεια μαζί με την Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινάμε με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για κατ’ οίκον εμβολιασμούς, σε σημεία απομακρυσμένα (χωριά των Αγράφων), και έχει δρομολογηθεί ο κατ’ οίκον εμβολιασμός για ευπαθείς ομάδες», είπε, και σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα επάρκειας των εμβολίων. «Έχουμε αρκετά εμβόλια για να στελεχώσουμε τις κινητές μονάδες», εξήγησε.

Για την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι, «η ανάγκη εμβολιασμού είναι η ίδια, όπου κι αν εργάζεται κάποιος. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση». Όπως εξήγησε ο υπουργός, το θέμα του εμβολιασμού είναι «αξιακό και ηθικό».

Για το ζήτημα που εγείρεται με τους ελέγχους, από τους ίδιους τους υπαλλήλους στα καταστήματα εστίασης και τούς χώρους ψυχαγωγίας, ο υπουργός εξήγησε ότι «Είναι προσωρινή ανάγκη για να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον. Το διάστημα το καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικό για τον εμβολιασμό. Μόνο έτσι θα σταματήσουν τα μέτρα το φθινόπωρο».

Θα γίνουν απολύσεις εργαζόμενων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν; Ο κ. Πέτσας απάντησε ότι είμαστε εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης, την επόμενη εβδομάδα αλλά, όπως εκτίμησε, «η εργατική νομοθεσία παρέχει πολλές ευελιξίες και η απόλυση είναι στο τελευταίο στάδιο. Μέχρι αυτό υπάρχουν άλλες λύσεις». Ποιες είναι οι λύσεις που βρίσκονται στο τραπέζι, αυτή τη στιγμή, για τους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους; «Η αναστολή εργασίας δεν είναι ποινή, είναι κίνητρο για να εμβολιαστεί κανείς. Δεν χρειάζεται να πάμε από την αρχή σε μόνιμη λύση, δηλαδή σε απόλυση», απάντησε και έκρινε ότι, στις συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, ίσως επιταχυνθεί ο εμβολιασμός τις επόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, ο Στ. Πέτσας είπε ότι υπάρχουν πολλές μορφές ευελιξίας και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, όπως η τηλεργασία.

Περιμένουμε τοπικά lockdown σε περιοχές που υπάρχει πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων; «Δεν είναι το καλύτερο σενάριο για να συζητάμε. Το πακέτο μέτρων που λάβαμε για εστίαση και ταξίδια με πλοία είναι αρκετό», σημείωσε και επισήμανε για την αύξηση κρουσμάτων που βλέπουμε, τις τελευταίες μέρες, ότι προέρχεται «από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αυτό θα αρχίσει να ισορροπεί χάρη στους ελέγχους σε πλοία και αεροδρόμια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Εκανες το μπολι.

    Θα ξαναψηφιζες ΝΔουλα.

    Ειπες πως ειμαι ‘ψεκι”.

    Λεω πως εισαι ΔΟΥΛΑ!

  2. Ούτε πυρηνικό πόλεμο να περιμέναμε, νισάφι πια….

  3. Oυστ κοπρόσκυλα.Που να σαs κλείσει ο ΧΑΡΟΣ το δρόμο μια και καλή.

  4. Λες και δεν ξέρουμε ότι η εγκληματική οργάνωση της ΝΔ ετοιμάζει περιορισμούς και κλεισίματα από Σεπτέμβρη… Βουλωμένο γράμμα διαβάζουμε…

  5. Π@π@ρ@ πέτσα από γιαούρτι, η αναστολή εργασίας είναι ΠΕΙΘΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ προκειμένου να σώσετε!!!! τους ανθρώπους.
    Ωμός εκβιασμός και δίλημμα ολέθριο. Επενδύσατε σε παγκόσμιο σύστημα για να πλουτίσετε μέσω υγειονομικού shock με αρχηγό τέταρτο ράϊχ, όπως πάντα.
    Μην τρυπιέστε. Μια γρίππη είναι, όπως η Α και η Β. που την έχουν αναγάγει σε πανούκλα.
    Το τρύπημα ισοδυναμεί με ΥΠΟΤΑΓΗ στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ και τους ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω συρρίκνωση των ατομικών ελευθεριών του ανθρώπου.
    Κάθε μπόλι που λήγει, είναι μια σφαίρα κατά του ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ.
    ΖΥΓΙΣΤΕ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΘ’ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ.
    ΑΣ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΔΑΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Αμα λάχει ας πεινάσουμε.
    Η ιστορϊα διαχρονικά κάνει κύκλους ΠΕΡΣΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ 1821 1940 και μας δείχνει περίτρανα πως ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΟ.
    Αν πεσουν τώρα οι ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ και από την πίσω πόρτα μας μετατρέπουν σε ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.
    Πείτε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΒΡΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.

  6. τι λεει παλι αυτη η πετσα ??? ποσο θα μας κανουν καψονια και εμεις σουζα στις διαταγές τους ??????????????????????????

  7. Πετσα φιλοτιμο τα κοπροσκυλα, και τα τελη κυκλοφορίας που εχουμε πληρώσει ; και την ασφάλεια του αυτοκινήτου ; ρε Κουλη θα σε κουλανουμε οταν έρθει η ώρα για εκλογές

Comments are closed.