Το μυστήριο πίσω από τη σχέση της Πυραμίδας του Χέοπα με την ταχύτητα του φωτός

Κοινοποίηση:
aigyptos-nyxta-pyramides

Ορισμένα μυστήρια είναι πιθανό να μην λυθούν ποτέ. Ένα από τα πιο δημοφιλή μυστήρια αφορά τη θέση της αρχαίας αιγυπτιακής Πυραμίδα του Χέοπα (επίσης γνωστή ως η Μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας ή Μεγάλη Πυραμίδα) και την ακριβή αντιστοιχία του με την ταχύτητα του φωτός.

Η ταχύτητα του φωτός είναι 299.792.458 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και το γεωγραφικό πλάτος της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας είναι 29,9792458°Β. Πρόκειται για σύμπτωση; Ένα ατύχημα της ιστορίας;

Speed of Light is the same NUMBER as The Great Pyramid Coordinates

Μπορεί η ταχύτητα του φωτός και το γεωγραφικό πλάτος της Πυραμίδας του Χέοπα να συμπίπτουν, ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα μέρη στον πλανήτη που εμπίπτουν στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τον αριθμό της ταχύτητας του φωτός, οπότε ίσως είναι λίγο πρόωρο να συμπεράνουμε ότι η Πυραμίδα του Χέοπα έχει κάποια ιδιαίτερη αξίωση για αυτόν τον αριθμό.

 

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, ακόμη και αν είχαν υπολογίσει την ταχύτητα του φωτός αιώνες πριν από τη μέτρησή της από τον Δανό αστρονόμο Ole Roemer το 1676 μ.Χ. και για κάποιο λόγο επέλεξαν να το αποκρύψουν, δεν είχαν για μονάδα μέτρησης με μέτρα, κυρίως επειδή τα μέτρα δεν είχαν οριστεί μέχρι το 1791 μ.Χ..

Όπως επισημαίνει το Snopes, οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τον πήχη, με την ταχύτητα του φωτός να είναι περίπου 571.033.253 πήχεις ανά δευτερόλεπτο. Όσο εντυπωσιακοί και αν ήταν, οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν είχαν υπολογίσει την ταχύτητα του φωτός, ούτε πλοηγούνταν χρησιμοποιώντας παγκόσμιες γραμμές γεωγραφικού μήκους και πλάτους.

Και αν το είχαν κάνει αυτό, θα υπήρχαν πιθανώς περισσότερες αποδείξεις από την θέση της Πυραμίδας του Χέοπα σε γεωγραφικό πλάτος που αντιστοιχεί στη γραμμή του γεωγραφικού πλάτους όταν εκφράζεται σε ένα σύστημα μέτρησης που απέχει αιώνες από την εφεύρεση.

Οπότε πρόκειται απλά για μία ευχάριστη σύμπτωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. εσυ εισαι ωραιος μεγαλε, ειναι βαθεια η συζητηση, αλλα σκεψου οτι αφου δεν τα εχουμε μετρησει προσωπικα, ισως ειναι ενας τροπος απο ανωθεν να ηρεμησουν ακομη και τους πιο προνομιουχους εγκεφαλους που βρισκουν τις συνδεσεις

  2. Περισσοτερο στεκει οτι οι τρεις πυραμιδες με τον Νειλο ειναι η απεικονιση της ζωνης του Ωριωνα με τον γαλαξια το 10500π.Χ.

Leave a Response