Το μεγάλο πολιτικό στοίχημα για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή για τον δήμο της Αθήνας

Κοινοποίηση:
e3c29f2a1c988b41fee87b7c49600e2c_XL

Που θα κριθεί η μάχη για τη δεύτερη θέση στον δήμο της Αθήνας

Σε μεγάλο πολιτικό στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται η μάχη για τη δεύτερη θέση στον δήμο Αθηναίων. Με την πρώτη θέση να έχει «κλειδώσει» για τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μπακογιάννη με ποσοστά 32%-35%, το ζητούμενο είναι με ποιον θα είναι αντίπαλος στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Η δεύτερη θέση είναι εξαιρετικά αμφίρροπη και η μάχη θα δοθεί μεταξύ των Νάσου Ηλιόπουλου, Ηλία Κασιδιάρη και Παύλου Γερουλάνου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Εάν ο Νάσος Ηλιόπουλος καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο με αξιοπρεπή ποσοστά, θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο απόλυτο φαβορί Κώστα Μπακογιάννη, καθώς ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος ξεκίνησε από πολύ χαμηλή αφετηρία και χωρίς ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφει καμία δυναμική στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τόσο για λόγους πολιτικούς, όσο και λόγω της έλλειψης κομματικού μηχανισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Από την άλλη πλευρά, η δεύτερη θέση στον δήμο της Αθήνας αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τη Χρυσή Αυγή, καθώς αν ο Ηλίας Κασιδιάρης περάσει στον δεύτερο γύρο θα πετύχει μια σημαντική νίκη κόντρα σε κυβέρνηση, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.Επίσης η ψήφος στον Ηλία Κασιδιάρη θα σημάνει και την πλήρη αποδοκιμασία των υποψηφίων που προέρχονται από τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς.
Όσον αφορά τον Παύλο Γερουλάνο, στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται δεύτερος, ωστόσο υπολείπεται σημαντικά στα στοιχήματα έναντι των αντιπάλων του.

Άλλο ένα στοιχείο που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι σε περίπτωση που ο Νάσος Ηλιόπουλος περάσει στον δεύτερο γύρο, ο Κώστας Μπακογιάννης αναμένεται να εκλεγεί με ποσοστά 50%-55%.Σε περίπτωση ωστόσο που αναμετρηθεί με τον Ηλία Κασιδιάρη, αναμένεται να καταγράψει συντριπτική νίκη με ποσοστά που δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν το 70%, καθώς οι ψηφοφόροι των υπολοίπων κομμάτων θα συσπειρωθούν κόντρα στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη.

Τι δείχνουν τα στοιχήματαΠέραν των δημοσκοπήσεων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχήματα εν όψει των εκλογών.
Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες Stoiximan και Novibet, ο Κώστας Μπακογιάννης είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση, ενώ για τη δεύτερη θέση θα δοθεί μάχη μεταξύ του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου και του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Στη Stoiximan η απόδοση για τον Κώστα Μπακογιάννη διαμορφώνεται στο 1,03, ενώ φαβορί για τη δεύτερη θέση είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης με την απόδοση στο 13.Από κοντά ακολουθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος με απόδοση 15 και στην τέταρτη θέση ο Παύλος Γερουλάνος με απόδοση 30.

Σύμφωνα με τη Novibet η απόδοση για τον Κώστα Μπακογιάννη είναι 1,10.Όσον αφορά τη δεύτερη θέση εδώ προβάδισμα έχει ο Ηλίας Κασιδιάρης με την απόδοση στο 6, την ώρα που η απόδοση του Ηλιόπουλου είναι στο 15.
Τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος με απόδοση 21.

Οι δημοσκοπήσεις

Σαφές προβάδισμα για τοn δήμο της Αθήνας έχει ο Κ. Μπακογιάννης έναντι των αντιπάλων του όπως προκύπτει από έρευνα της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο κ. Μπακογιάννης προηγείται με 38,3%, έναντι 11,8% που λαμβάνει ο Παύλος Γερουλάνος. Ακολουθούν ο Νάσος Ηλιόπουλος με 10,6%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,6% ο Νίκος Σοφιανός με 5,7% και ο Γιώργος Βουλγαράκης με 2% στην τελευταία θέση. Η μέτρηση καταγράφει  πως ο κ. Μπακογιάννης αυξάνει τόσο τα ποσοστά του όσο και τη διαφορά του από τον δεύτερο συνυποψήφιο του για το δήμο της Αθήνας.

Η μέτρηση αυτή δείχνει πως ο κ.Μπακογιάννης αυξάνει τόσο τα ποσοστά του όσο και τη διαφορά του από τον δεύτερο συνυποψήφιο του για το δήμο της Αθήνας. Σημειώνεται πως σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου ο κ.Μπακογιάννης λάμβανε το 37% έχοντας διαφορά 24 μονάδων από το δεύτερο ενώ στη μέτρηση της Opinion Poll που είχε γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου λάμβανε 33,8% με τη διαφορά από το δεύτερο να είναι στις 25 μονάδες

Σημειώνεται πως σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου ο κ. Μπακογιάννης λάμβανε το 37% έχοντας διαφορά 24 μονάδων από το δεύτερο ενώ στη μέτρηση της Opinion Poll που είχε γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου λάμβανε 33,8% με τη διαφορά από το δεύτερο να είναι στις 25 μονάδες.
Σημειώνεται ωστόσο ότι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις οι δημοσκοπήσεις απέτυχαν να προβλέψουν τα αποτελέσματα, σε αντίθεση με τις στοιχηματικές που αντικατόπτρίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την πραγματικότητα.
www.bankingnews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Αυτοσ που θα φτιαξει την Αθηνα ειναι ο Κασιδιαρησ.Μη περιμενουμε τιποτα αλλλο…

  2. Ο επικεφαληs του ψηφοδελτιου επικρατειαs του ΛΑΟΣ κ.Κ.Πλευρηs προεβη στην ακολουθη δηλωση:Το κομμα του ΛΑΟΣ επι δεκα χρονια αγωνισθηκε και επετυχε να επιβαλλει στον εθνικο χωρο την αξιοπρεπεια το ηθοs τον σεβασμο και την εκτιμηση που ταιριαζουν σε καθε πολιτικη δραση πολιτισμενων ανθρωπων!Ειμεθα αποφασισμενοι να μη επιτρεψουμε τον ευτελισμο την δυσφημιση και τον διασυρμο των ελληνων εθνικιστων και πατριωτων απο τουs”Αλητοειδειs Τραμπουκουs”!!!
    Καλουμε τουs αγνουs ελληναs που παρασυρθηκαν και εψηφισαν”Χρυση Αυγη”να την εγκαταλειψουν και να επιστρεψουν στο ιδεολογικο τουs σπιτι που ειναι το ΛΑΟΣ!!!

  3. Ανεξάρτητα τι θα ψηφίσει κάποιος στις βουλευτικές εκλογές, για Δήμαρχο Αθήνας πρέπει όλοι, αν ενδιαφέρονται πραγματικά να σωθεί η πρωτεύουσα, να δώσουν την ψήφο τους στον Η.Κασιδιάρη,διαθέτει εμπειρία στα προβλήματα του δήμου,είναι εργατικός,δραστήριος,έξυπνος και έχει όραμα!

  4. Αθηναιοι θα ειστε αξιοι της μοιρας σας αν δεν ψηφησετε Πλευρη Κασιδιαρη…Ραγιαδες των Ραγιαδων παππού προς παππού ραγιαδες μασονων τοκογλυφων και Τουρκων το σκλαβακι και βενετων εμπορων το Τσιρακι….

  5. Μπακογιαννης από την μία Μπακογιάννη η Ντόρα από την άλλη Μπακογιάννης για δήμαρχος και αι γ@μησου Έλληνα πρόβατο που κοιμάσαι ολοκληρος και δεν κατουρας και τους 300 προδότες

  6. θέλει πρόσφυγες, μετανάστες και gay pride, οπότε είναι μονόδρομος…..Αθήνα Ψηλά με Μπακογιάννη, λέμε ΝΑΙ στο ΙΣΛΑΜ, ΟΧΙ στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, είμαστε τούρκοι, αλβανοί, λαθρολάγνοι, πισωκίνητοι και προδότες….ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ !!!!!

  7. Δημότες της Αθήνας τι περιμένετε να σας κάνει ο Μπακογιάννης? Ότι έκανε η μάλλον δεν έκανε η μάνα του τόσα χρόνια και ότι θα κάνει και ο θείος του … Από τον τρόπο που μιλάει, απ’αυτά που λέει σας φαίνεται το δραστήριο, δυναμικό και έξυπνο άτομο που χρειάζεται η Αθήνα στην κατάντια που την έφεραν? Μην επηρεαζόμαστε απ’τα ονόματα, συνηθίσαμε τόσα χρόνια Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες κ ΣΙΑ… Ημαρτον, ας ξυπνήσουμε, ήδη είναι αργά… Μην τους αφήνουμε να μας ξεγέλανε….

  8. Ψηφιστε Μπακογιάννη να σώθηκε. Η αν θελετε ακομα μεγαλύτερη ..σωτηρία… ψηφιστε ΣΥΡΙΖΑ. Χαχαχα. Ζωααααα!! Ειναι ποτε δυνατόν να ψηφίζει καποιος Μπακογιάννη;;; Η Ηλιοπουλο;;;; Ποσο ζωα ειμαστε Θεέ μου. Εκτος κι αν, αλλα ψηφίζει ο κοςμος και ααααλλα αποτελεσματα βγαίνουν. Γινεται και αυτο ξέρετε!!

  9. Κάντε την ανατροπή και ψηφίστε Ηλία Κασιδιάρη.Δε βαρεθήκατε να σας κυβερνάει το μητσοτακέικο, το μπακογιανέικο και οι υπόλοιποι φελοί. Έλεος πια. Αν δεν κάνουμε μια αλλαγή μια 5ετία θα πάει πάλι χαμένη και η καταστροφή θα είναι μη αναστρέψιμη με τους λαθραίους και όχι μόνο.

  10. ποιος μπακογιανης αυτος που ηλθε απο το καρπενησι, δεν υποτιμω την πολη, αλλα που γνωριζη τα προβληματα τις αθηνας.και η μανα του ηταν 8 χρονια δημαρχος τις αθηνας 2 τετραετιες μεγαλωσε το χρεος του δημου και την κακαδιαχειρηση.τι θα το κανουμε το μαγαζι οικογενειακο,απο μανα σε παιδι και απο παιδι σε εγγονη.Δεν ντρεπομαστε λεω εγω. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ.

  11. Μόνο ο Λιάκος ο λεβέντης μπορεί νά διώξει τούς Ανθρωποπίθηκους
    από τήν Αθήνα καί από όλη τέν Ελλάδα.
    Γιάννης

  12. Οι Αθηναίοι είναι άξιοι τής τύχης τους ,το σόι πάει βασίλειο.Μετα θα λένε για την Αθήνα ότι είναι στο έλεος των μεταναστών των μπαχαλακιδων κτλ.Ας σταματήσει η οικογενειοκρατία επιτέλους!!!!!!

  13. ΑΝ θέλουν Άθήνα καθαρή καί Έλληνική,ΝΑ ψηφίσουν Ήλία Κασιδιάρη….ΑΝ “θέλουν” νά συνεχισθή,τό “ξέφραγο-άμπέλι”,ΑΣ ψηφίσουν κάποιον,άπό τά “μούτρα τους”….Έλληνική Αύγή,γιά νά ξεβρωμίση ό τόπος ΟΛΟΣ.

  14. ποιος μπακογιαννης μας ηλθε απο το καρπενησι,δεν υποτιμο την πολη, αλλα το παιδακι δεν γνωριζη απο αθηνα.ασε που και η μανα του ηταν δημαρχος τις αθηνας 8 χρονια και δεν εκανε τιποτα,εχωσε τον δημο ποιο βαθια στα χρεη,και στην κακοδιαχειριση.θα το παρουμε το μαγαζη οικογενειακο, δεν ντρεπομαστε λεω εγω. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ. ΘΑ ΣΩΘΗ Η ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ.

  15. Ψηφιστε ρε Αθηναιοι Ηλια κασιδιαρη,τιμωριστε τα λαμογια που κατεστρεψαν και καταστρεφουν την Αθηνα και την Ελλαδα

  16. Εαν ο μπακογιαννακης λαβει περισσοτερο απο το 24 με 26% στις Εκοογες του Δημου Αθηναιων εγω δεν προκειται να ξανα σχολιασω ποτε στο διαδικτυο !

  17. Για να ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ Η ΑΘΉΝΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΆΒΕΙ Ο ΗΛΊΑΣ ΚΑΣΙΔΙΆΡΗΣ. ΑΛΛΙΏΣ ΜΊΑ ΑΠΌ ΤΑ ΊΔΙΑ

  18. ΜΟΝΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ Κ@ΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ……………………………………………………… ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ…………………….

Comments are closed.