Το κακό σήμα κινητής τηλεφωνίας εμποδίζει τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα δημόσια chargepoints της Αγγλίας

Κοινοποίηση:
charging-spot

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν δημόσιους φορτιστές σε τοποθεσίες με κακό σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Πολλά σημεία φόρτισης EV απαιτούν από τους χρήστες να πληρώνουν μέσω μιας εφαρμογής smartphone, αλλά μια νέα έκθεση του RAC Foundation υποδηλώνει ότι περισσότερο από το 20% των δρόμων Α και Β σε 22 τοπικές αρχές έχουν κακό σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τώρα την Ofcom να δημοσιεύσει έναν χάρτη με τα ακατάλληλα σημεία “black spots”, όπου ένα ή περισσότερα από τα τέσσερα μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου – EE, O2, Three και Vodafone – δεν προσφέρουν καλό σήμα.

Ο διευθυντής του ιδρύματος RAC, Στίβ Γκούντινγκ, είπε στους Sunday Times: «Δύο πράγματα πρέπει να συμβούν. Πρώτον, χρειαζόμαστε μια ακριβή εικόνα της συνδεσιμότητας σήματος κινητής τηλεφωνίας σε όλο το οδικό δίκτυο, έτσι ώστε οι πάροχοι σημείων φόρτισης να γνωρίζουν λεπτομερώς ποιες θέσεις είναι διαθέσιμες.

«Και δεύτερον, χρειαζόμαστε τα ίδια τα σημεία φόρτισης να είναι κατάλληλα εξοπλισμένα, ώστε να λειτουργούν όπου κι αν βρίσκονται και σε όποιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας είναι συνδρομητές οι χρήστες τους».

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι το 72% των Βρετανών οδηγών αποθαρρύνονται από το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ το 58% δεν πιστεύει ότι η υποδομή φόρτισης είναι αρκετά προσβάσιμη. Μόνο το 48% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να στραφούν σε ένα EV, ακόμα κι αν πέσουν οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ και εγκατασταθούν περισσότεροι φορτιστές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ευκαιρια ειναι να εγκαταστησουν 5G , αλλωστε εκει το πηγαιναν

Comments are closed.