Το αυτοκίνητο της Τουρκίας έρχεται στην Ευρώπη -Από ποια χώρα θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις

Κοινοποίηση:
togg turkey gefira 12 (1)

Επισπεύδεται η εξαγωγή του τετράτροχου στολιδιού της Τουρκίας, μετά την πολύ καλή εμπορική του πορεία στην εγχώρια αγορά.

Εντυπωσιακές είναι οι εμπορικές επιδόσεις του T10X, του πρώτου τετράτροχου προϊόντος της Togg, μιας κοινοπραξίας 5 τουρκικών κολοσσών που επιθυμεί να εδραίωσει την Τουρκία ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητικές δυνάμεις.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, οι πωλήσεις του αμιγώς ηλεκτρικού μικρομεσαίου SUV T10X ανήλθαν σε 4.145 οχήματα, με το μοντέλο να αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη στην κατηγορία των μηδενικών ρύπων ΙΧ στην τουρκική αγορά.

Στόχος της Togg είναι το μοντέλο να εξαχθεί και στην Ευρώπη, με τη Γερμανία να έχει επιλεχθεί ως πρώτος προορισμός, κάτι που δεν αποτελεί εντύπωση από τη στιγμή που στη συγκεκριμένη χώρα ζουν περί τους 7 εκατ. Τούρκοι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με διεθνή ειδησεογραφικά Μέσα, η εξαγωγή του Τ10Χ στη χώρα θα ξεκινήσει νωρίτερα απ’ ό,τι σχεδιαζόταν, μιας και θα επισπευθεί για τον Οκτώβριο του 2024.

Προσώρας, βέβαια, δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι τιμές του μοντέλου για τη Γερμανία, οι οποίες στην τουρκική αγορά ξεκινούν από τις 1,4 εκατ. τουρκικές λίρες, ήτοι περίπου 40.000 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το Togg T10X είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο SUV μήκους 4,6 μέτρων που σε πρώτη φάση διατίθεται αποκλειστικά ως πισωκίνητο με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας είτε 52,4 kWh, είτε 88,5 kWh. Σε αμφότερες τις εκδόσεις η ιπποδύναμη ανέρχεται σε 218 ίππους και η ροπή σε 350 Νm, ενώ ανάλογα την μπαταρία, η αυτονομία κίνησης αντιστοιχεί σε 314 ή 523 χιλιόμετρα

Παράγεται στην επαρχία της Προύσας, σε εργοστάσιο με παραγωγική δυναμικότητα που σε βάθος χρόνου θα φτάσει τα 175.000 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προσφέρει μεγάλη χείρα βοηθείας στην Togg, με φοροαπαλλαγές, χαμηλότοκα δάνεια και παραχώρηση γης, ενώ έχει… δωρίσει το μοντέλο σε αρκετούς ξένους ηγέτες με τους οποίους έχει συναντηθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ναι σιγα να μην πουληθει στην ευρωπη με αξια 40.000 παιρνεις τεσλα η ενα πολυ καλυτερο ηλεκτρικο.
    Δειτε ποσα κινεζικα εριξαν στην αγορα αλλα στην ευρωπη δεν εχει κανεις

  2. Ο Τούρκοι βγάζουν αυτοκίνητα εμείς ούτε καπότες δεν βγάζουμε. Ένα εργοστάσιο είχαμε στον Βόλο που έβγαζε τα παλιά Νισάν λυσσάξανε οι αριστεροί απεργίες κάθε μέρα το δίκιο του εργάτη σώπα όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες το κλείσανε.

  3. Θα τρέξουν όλοι οι μικροτσούτσουνοι που δεν μπορούν να πάρουν RANGΕ ROVER, να αγοράσουν ένα για την κομπλεξική τους αφέντρα.

Leave a Response