Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετείται στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε τις φωτογραφίες (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
megas_alexandros_0

Συνεχίζονται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας, απέναντι από το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα, οι εργασίες για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το άγαλμα είναι έργο του γλύπτη Γιάννη Παππά (αποδήμησε το 2015), του οποίου πολλά έργα έχουν πάρει τη θέση τους στο λεκανοπέδιο, όπως αυτό του Ελευθερίου Βενιζέλου στο πάρκο δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, τα αγάλματα των Βενιζέλου και Χαρίλαου Τρικούπη στη Βουλή και το Άγαλμα της Μητέρας, στην πλατεία Κοραή.

Πριν από μερικές ημέρες είχε τοποθετηθεί και η βάση, πάνω στην οποία θα «πατήσει» το άγαλμα του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Δείτε φωτογραφίες από την εξέλιξη των εργασιών:

18

19

20

21

22

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Τι αλλο θελεις να γραφει ρε μπουφο…Τελειωσε την Γ Λυκειου στο 45ο Λυκειο Αθηνων πηγε πανεπιστημιο στο Αριστοτελειο και μετα για μεταπτυχιακο στο Χάρβαρντ. Δουλεψε για 3 χρονια στο Εργοστασιο του ταδε επιχειρηματια και μετα εβαλε υποψηφιοτητα για βουλευτης….οπως ο Κουλης η ο Τσιπρας η οι μπουφοι που εχεις στη βουλη….

  2. Τυχαίο;;; Τόσα χρονια δεν έβρισκαν χώρο να το ΒΑΛΟΥΝ, τωρα ξαφνικά βρήκαν;;; Στάχτη στα ματια του κόσμου. Μέχρι να το ξανα βγάλουν. Σε τα μας τωρα, σε τα μας;;; Τους εχουμε πλεον μάθει και απο την καλη και απο την ανάποδη. Σε λιγο θα μας λενε πως το γαλα ειναι άσπρο κι εμεις δεν θα το πιστεύουμε αν δεν βάλουμε κατι άσπρο διπλα του για επιβεβαίωση. Πλάκα κανουμε τωρα;;;

  3. Άν έρθει…..ούτε 24 ώρες δεν θα έχετε…θα σας πάει σε αστροπύλες!!!

  4. Απλα θα γραφει “Μεγας Αλεγανδρος” ? Τιποτα αλλο ?

  5. Θα τον Βανδαλίσουν οι λαθρολαγνοι…αλλα οταν ερθει θα τους κανει τον κολο χαραδρα απο εδω μεχρι την Ασία…

Comments are closed.