Το Πακιστάν καταγγέλλει τις ΗΠΑ για προσπάθεια εμπλοκής στο εσωτερικό της χώρας

Κοινοποίηση:
ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάτ προχώρησε η κυβέρνηση του Πακιστάν, για φερόμενη εμπλοκή της Ουάσινγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARY, ο πρωθυπουργός Ίμραν Χαν έκανε λόγο για «ξένη συνωμοσία με στόχο την εκδίωξή του από την εξουσία», επειδή επισκέφθηκε τη Μόσχα την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία.

Την Κυριακή στο Κοινοβούλιο του Πακιστάν θα γίνει ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Το αποτέλεσμα θεωρείται αμφίρροπο, μετά την αποχώρηση δυνάμεων από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από την πακιστανική τηλεόραση, ο Ίμραν Χαν κατήγγειλε ότι χώρα της Δύσης ήταν δυσαρεστημένη μετά τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ανέφερε μάλιστα τις Ηνωμένες Πολιτείες, προτού… διορθώσει χαμογελώντας, λέγοντας «μία ξένη χώρα».

Ωστόσο στις νέες του δηλώσεις κατονόμασε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε τις κατηγορίες για συνωμοσία, παρόλο που ο Πακιστανός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του επίσημο έγγραφο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως επικοινωνία μεταξύ «ανώτερου αξιωματούχου μιας ξένης χώρας και του πρεσβευτή του Πακιστάν σε αυτήν τη χώρα, σε επίσημη συνάντηση».

Την ίδια ώρα, αντιαμερικανικές διαδηλώσεις έγιναν στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν με επικεφαλής μέλη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και στο Ισλαμαμπάντ από ομάδα σιιτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. να !!!! η ευκαιρια του τακουλα να λαμψει παλι, ας τους κανει μαθηματα πως θα τα παραδωσουν ολα αναιμακτα……και με κερδος για τον τοπ μανατζερ του πακισταν. τοσους εχετε στο -σταν, και μαθαινουν και γρηγορα

Comments are closed.