Το Βέλγιο τα έκλεισε όλα – Φόβοι για περισσότερα από 399 κρούσματα

Κοινοποίηση:
Journalists wear protective suits during a media visit to Indonesian Health Ministry's Laboratorium for Research on Infectious-Diseases, following the outbreak of the new coronavirus in China, in Jakarta, Indonesia, February 11, 2020. REUTERS/Willy Kurniawan  REFILE - CORRECTING DATE

Άργησε, αλλά τα ‘κλεισε όλα το Βέλγιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Από σήμερα (13/3) Παρασκευή κλείνουν σχολεία, εστιατόρια, καφετέριες και κλαμπ, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά καθημερινές θα κλείνουν και αυτά το Σαββατοκύριακο!

Η βελγική υπηρεσιακή κυβέρνηση έλαβε την απόφαση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ύστερα από έντονη κριτική από πολίτες και μέσα ενημέρωσης επειδή μέχρι χθες δεν είχε λάβει… κανένα μέτρο. Μέχρι σήμερα το βράδυ που η πρωθυπουργός Σοφία Βιλμές προχώρησε στις ανακοινώσεις, είχαν βεβαιωθεί 399 κρούσματα στη χώρα και είχαν σημειωθεί 3 θάνατοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα. Οι μόνες υπηρεσίες που θα μείνουν ανοιχτές θα είναι οι παιδικοί σταθμοί και αυτό για να μην έρχονται σε επαφή τα παιδιά με τους παππούδες, για να μην κολλήσουν κορωνοϊό.

Όλες οι εκδηλώσεις, πολιτιστικές, αθλητικές και θεάματα όπως θεατρικές παραστάσεις και προβολές κινηματογράφου, ματαιώνονται. «Μείνετε σπίτι για εσάς και τους συνανθρώπους σας. Είναι πράξη αλληλεγγύης», είπε η Πρωθυπουργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: