Τουρκικός τρόμος από τα αμερικανικά F-15 στο Αιγαίο… Πέφτουν τα φτερά

Κοινοποίηση:
F-15E_391st_USAF-700x466

Μετά τις απαντήσεις που έλαβε η Άγκυρα από την τριμερή στην Αθήνα, μια κίνηση ισχυροποίησης των Εθνικών θέσεων της Αθήνας ήρθε πριν λίγες ώρες από τους «Rocketeers», δηλαδή τους ιπταμένους της Αμερικανικής 336 Μοίρας που έχουν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση της Λάρισας. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα F-15 Strike Eagle που πρόκειται να παραμείνουν στην Ελλάδα περίπου έναν μήνα, εκτός της Νατοϊκής άσκησης «Castle Forge» για την οποία πετούν σε χώρες της Ευρώπης έως τη Μαύρη Θάλασσα, ασκούνται ιδιαίτερα και με τα «μπλε φτερά».

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπαιδεύσεις τους έφτασαν τις προηγούμενες ώρες πάνω από νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και μάλιστα πρόκειται γι’ αυτά που η Άγκυρα εκδίδει συχνά navtex επικαλούμενη την αποστρατιωτικοποίηση. Έμμεση απάντηση στο ρητορικό κρεσέντο του Τούρκου υπουργού άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ομιλεί περί της αποστρατιωτικοποίησης ενώ αναπτύσσει όλες τις αιτιάσεις της γείτονος. Στα ίδια νησιά που πέταξαν τα Αμερικανικά αεροσκάφη είχαν γίνει και γυμνάσια τόσο με Αμερικανούς Πεζοναύτες αλλά και Γάλλους των Ειδικών Δυνάμεων.

Είναι η δεύτερη φορά που F-15 που σταθμεύουν στη Λάρισα πετούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο πραγματοποιώντας ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία και υπερπτήσεις πάνω από τα Ελληνικά ακριτικά νησιά. Η προηγούμενη φορά ήταν το περασμένο καλοκαίρι όταν είχαν φτάσει στην Ελλάδα δυο πολεμικές μοίρες με F-15 από τη Μ. Βρετανία.
Και μετά τους κεραυνούς του Αλ Σίσι από την Αθήνα κατά του αναθεωρητισμού της γείτονος, τ’ αμερικανικά F-15 συνεργάστηκαν με στελέχη του Στρατού Ξηράς στη νησιωτική Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι για ορισμένα στελέχη που έκαναν κατάδειξη στόχου στους Αμερικανούς ιπταμένους, τους έλαχε να είναι αυτή η συνεκπαίδευση το δικό τους βάπτισμα του πυρός καθώς πριν μικρό χρονικό διάστημα ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους ως JTAC.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: