Τουρκικά παιχνίδια για Su-57: Ο Ερντογάν επιμένει πως είναι σε διαπραγματεύσεις ενώ ο Τσαβούσογλου το αρνείται!

Κοινοποίηση:
5d6599122e22af25685a2917-2732-1366

Διφορούμενα και αντικρουόμενα είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Άγκυρα αναφορικά με την διαπραγμάτευση με τη Ρωσία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών. Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωνε ότι είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το διαψεύδει(!) λέγοντας πως υπάρχει τέτοιο θέμα.

Έτσι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών  Μελβούτ Τσαβούσογλου αρνήθηκε  ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά είτε του μαχητικού 5ης γενιάς Su-57 είτε του μαχητικού 4++ γενιάς Su-35.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία διαπραγμάτευση με τη Ρωσία για αγορά μαχητικών Su-57 ή Su-35» είπε.

Μάλιστα ο  Τσάβουσογλου, έσπευσε να διαβεβαιώσει τη δέσμευση της Άγκυρας για συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν μπορέσουμε να αγοράσουμε συστήματα Patriot θα τα πάρουμε. Σε αντίθετη περίπτωση θα αγοράσουμε περισσότερα S-400.

Νωρίτερα, όμως την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει:

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, θα συνεχιστούν. Μετά τη MAKS-2019, εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπουργείων που εργάζονται εκεί παρέμειναν στη Ρωσική Ομοσπονδία»,

Στη Μόσχα πάντως εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί.

Ο Ντμίτρι Σουγκάεφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας, αναγνώρισε ότι οι Τούρκοι έδειξαν «μεγάλο ενδιαφέρον» για το  Su-57, αλλά είναι πολύ νωρίς για να “μιλήσουμε για διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις, δεν υπάρχει ακόμα αίτημα, πρέπει να διεξάγονται διαβουλεύσεις”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.