04/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Τουρκία: Σιδηροδρομικοί υπάλληλοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση άνω των 108 ετών για το δυστύχημα στο Τσόρλου

Κοινοποίηση:
corlu-sidirodromiko-

25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους

Ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για την υπόθεση πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος κοντά στην περιοχή Τσόρλου της Ραιδεστού στην Ανατολική Θράκη το 2018

Στο σιδηροδρομικό εκείνο δυστύχημα 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και 328 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το 1ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Τσόρλου καταδίκασε τον Νιχάτ Ασλάν, τότε περιφερειακό διευθυντή των Τουρκικών Κρατικών Σιδηροδρόμων, σε 15 χρόνια κάθειρξη, τον περιφερειακό διευθυντή συντήρησης Μουμίν Καρασού σε 17,5 χρόνια κάθειρξη και τον αντιπεριφερειάρχη Λεβέντ Μεριτσλί σε 9 χρόνια και 2 μήνες.

Πολυετείς ποινές από 16 έως 8 χρόνια κάθειρξης επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους για πρόκληση θανάτου και τραυματισμό από ενσυνείδητη αμέλεια και τραυματισμού από ενσυνείδητη αμέλεια. Οι 4 αθωώθηκαν.

Οι δικηγόροι της υπόθεσης ανέφεραν ότι “Μπορούμε να πούμε ότι το πρώτο βήμα έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν με αυτήν την απόφαση που έφερε λίγη γαλήνη στις καρδιές των οικογενειών μετά από 6 χρόνια”.

Μητέρα που έχασε το παιδί της στην καταστροφή του Τσορλού έκανε τις εξής δηλώσεις: “Η υπόθεση της σφαγής του τρένου στο Τσόρλου δεν θα κλείσει αν δεν δικαστούν ανώτερα στελέχη. Ατελείωτες ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την απόφαση που μας δίνει ειρήνη σήμερα. Ο αγώνας γεννήθηκε από ενότητα, συγχαρητήρια σε όλους μας”.

Ο αρχηγός του ΡΛΚ Οζγκιούρ Οζέλ που ήταν παρών στη δίκη σε δηλώσεις του είπε ότι “Κανείς δεν πρέπει να αποπειραθεί να πάρει μια απόφαση που δείχνει τους νεκρούς ως ένοχους και τους ένοχους ως αθώους.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response