Τουρκία: Σε αύξηση του κατώτατου μισθού προχώρησε ο Ερντογάν

Κοινοποίηση:
ΕΡΝΤΟΓΑΝ

«Αλλάζουν» όλα στην Τουρκία με τον Ερντογάν να ανακοινώνει αύξηση του κατώτατου μισθού. Πλέον οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 5 χιλιάδες 500 λίρες ή διαφορετικά 316,27 ευρώ.

«Έχουμε ορίσει έναν νέο κατώτατο μισθό. Κάνουμε ενδιάμεση αύξηση 30 τοις εκατό από τον Ιούλιο. Ο νέος κατώτατος μισθός θα είναι καθαρά 5 χιλιάδες 500 λίρες.

Το κράτος μας θα στηρίξει τους εργοδότες με 100 λίρες ανά εργαζόμενο. Ελπίζουμε ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα είναι επωφελής για όλους τους υπαλλήλους μας» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας και συμπλήρωσε:

«Ελπίζω ότι ο πραγματικός κατώτατος μισθός θα πραγματοποιηθεί στην αρχή του έτους. Αυτή η αύξηση θα αντικατοπτρίζεται στους δημόσιους υπαλλήλους κατά μέσο όρο 300 λίρες», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία είναι άνω του 73% σημειώνοντας υψηλό 24 ετών. Η ετήσια άνοδος οφείλεται κυρίως στην άνοδο του επιπέδου τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία της Turkstat, ενώ σύμφωνα με το MarketWatch, οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός στην Τουρκία θα παραμείνει κοντά στο 70% μέχρι το τέλος του έτους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ένα από τα ίδια όπως και εδώ δίνουν σάνο στα πρόβατα για ψήφους

Comments are closed.