Τουρκία: Αυτή είναι η παλιοπουτ@ν@ που εκπαιδεύει του Τούρκους χειριστές των Bayraktar να σκοτώνουν

Κοινοποίηση:
ασψ

Ποιος θα το περίμενε ότι πίσω από ένα από τα πιο διαδεδομένα τουρκικά όπλα των τελευταίων ετών, θα «κρυβόταν» μια γυναίκα!  Ο λόγος για τα νέα Bayraktar τύπου KIZILELMA, στα οποία η Ελίφ Εργκίν είναι εξπέρ καθώς, θεωρείται μία από τις πιο ικανές εκπαιδεύτριες στον χειρισμό των τουρκικών drones.

Η εντυπωσιακής εμφάνισης Ελίφ (στανταρ εξπέρ στα οθωμανικά), η οποία μάλιστα όπως βλέπεται στο παρακάτω βίντεο είναι πολύ νέα ήταν «πρωταγωνίστρια» σε πρόσφατη εκδήλωση του τουρκικού στρατού στην οποία έγινε επίδειξη του σχετικού όπλου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «www.milliyet.com.tr» πρόκειται για την εκδήλωση «TEKNOFEST» όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημοσίως το σύστημα μάχης μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar KIZILELMA (MIUS),  το οποίο τελειοποιήθηκε από την BAYKAR.

«Θα μπορούμε να δούμε το μοντέλο KIZILELMA σε μάχες αέρος και ξηράς. Θα μπορεί να φτάσει σε επιχειρησιακό ύψος 35 χιλιάδων ποδιών», είπε αρχικά στις δηλώσεις της η Ελίφ και στη συνέχεια μπήκε σε περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο μοντέλο μη επανδρωμένου αεροσκάφους των Τούρκων.

«Η δομή του έχει ήδη ολοκληρωθεί. Οι διαδικασίες μηχανικής και αεροηλεκτρονικής συνεχίζονται ακόμη ώστε να τελειοποιηθούν. Το μέγιστο βάρος απογείωσης θα είναι ως 6 τόνοι. Έχει ωφέλιμο φορτίο 1,5 τόνο. Παράλληλα σχεδιάζουμε να ενσωματώσουμε όλα τα πυρομαχικά που βλέπουμε και τα εθνικά πυρομαχικά στο απόθεμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στον αέρα για 5 ώρες, ενώ θα έχει την ικανότητα να εκτελεί επιθετικούς ελιγμούς με υψηλή ταχύτητα. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα προσγείωσης και απογείωσης από πλοία τύπου TCG, τύπου Ανατολία με σύντομους διαδρόμους» εξήγησε η εκπαιδεύτρια.

Όσο για το πότε θα μπορούμε να δούμε το νέο μοντέλο Bayraktar τύπου KIZILELMA σε μάχες αέρος και ξηράς, η Ελίφ Εργκίν ήταν ξεκάθαρη: «Σχεδιάζουμε την πρώτη πτήση του το πρώτο τρίμηνο του 2023»», δηλαδή σε λίγους μήνες από σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, αραχάτι, αραλίκι, μπαξίσι, μίζες, αρπαχτές, βόλια θανάτου, μάκες παντού, φρέντο και φραπεδάκι και κυριάκος μητσοβόθρος!

  2. Στεφαναρα γιατί την βρίζεις?? Μαγκιά της ρε…Τι ήθελες να βάνει όλη μερα καρδούλες στο ινστα και να μοστραρει με σουφρωμενα χείλη??

  3. Αν κάνει τεστ DNA για να δει την καταγωγή της μάλλον δεν θα της αρέσει και πολύ το αποτέλεσμα ή μπορεί και να της αρέσει. Ευτυχώς δεν γεννήθηκε απο την εδώ μεριά γιατί θα σέρβιρε fredo esprresso του δημοκρατικού τόξου.

  4. Εδώ το κράτος μοίρασε σε άχρηστους καραβαναδες αναδρομικά….Στους χλιμιτζουρες κονσερβοκλέφτες του εστιατορίου της μονάδας….

  5. Τρελό μωρό. Ελα μια βόλτα από εδω να σου δείξω και τον δικό μου ΠΥΡΚΑΥΛΟ εδάφους αέρος.

  6. Όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα διαπραγματεύεται ο τομέας της αεροναυτικής μηχανικής, ο οποίος σαν ενιαίος 4 η 5 ετης διαρκειας αυτοτελής ακαδημαϊκός κλάδος δεν υφίσταται σε κανένα ΑΕΙ της χώρας!

    Υπάρχουν διάσπαρτα εδώ και εκεί στα ντόπια ΑΕΙ τμήματα που διδάσκουν κάποιες πτυχές αυτού του κλάδου, αλλά πουθενά συστηματικά και εις βάθος!

    Τόσο απλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν εδώ ανάλογα οι δικοί μας εινσταιν!

    Η σχολή Ικάρων δεν μπαίνει σε ανάπτυξη τεχνολογίας, δηλαδή αυτό που λένε στα Αγγλικά R&D.

    Εκτός Ελλάδος υπάρχουν όμως δεκάδες ακαδημαϊκοί Ελληνικής καταγωγής που είναι world class και πολύ καλύτεροι αυτών των γειτόνων.
    Απλά πας και τους φέρνεις, ειδικά πολλοί από αυτούς είναι σχεδόν συνταξιούχοι.

    Η τεχνολογία αυτή είναι ήδη παλιά, εδώ και 15και βάλε χρόνια.

    Απλούστατα εδώ αυτοί που κάνουν τους experts και μιλάνε σαν κολιτσιδες στους εκάστοτε ιθύνοντες είναι μέτριοι ως χαμηλών προδιαγραφών να παράξουν καινοτομία στον τομέα αυτό διότι προσπαθούν να μάθουν ένα κλαδο σε προχωρημένο ακαδημαϊκο στάδιο στην καριέρα τους και μαθαίνουν πολύ αργά κάνοντας λάθη τα οποία άλλοι πριν από αυτούς τα έχουν επιλύσει.
    Είναι σαν κουρείς που μαθαίνουν στου κασιδη το κεφάλι!
    Τόσο απλά!
    Δεν κάνουν τίποτε ιδιαίτερο οι Τούρκοι, απλά εδώ εμείς είμαστε ΑΣΧΕΤΟΙ μεν αλλά δεν επιθυμούμε και την βοήθεια κανενός να μας ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΕΙ!

  7. μπράβο στο κορίτσι και σε ανωτερα … δεν κατάλαβα γιατί αναφέρεστε στις επιτυχίες τον τούρκων μήπως για να ξυπνήσουν τα δικά μας μοσχάρια;;

  8. Η κοπελα φαινεται 100% ελληνικης καταγωγης. Τους χαρισαμε στους Μογγολους ελεω θρησκειας.
    Εμεις κοιταμε να φτιαξουμε drones χωρις οπλα, συμφωνα με το ΑΠΘ. Οπως καναμε το αγαλμα του Μ. Αλεξανδρου χωρις σπαθι. Η Τουρκια τρεχει με πυραυλο και εμεις οι κακομοιρηδες παμε με γαιδαρο. Να χαιρεστε την δημοκρατια σας.

    1. Εσύ δεν έχεις κίνδυνο, κοιμάσαι όρθιος…

  9. Για την ώρα η Τουρκία είναι στους G20 με βλέψεις να βρίσκεται στους G7 μέχρι το 2050…κατά τα άλλα εμείς μένουμε στους χαρακτηρισμούς και 50 χρόνια τώρα παλεύουμε να βρούμε τον αντίστοιχο Ερντογκάν…

  10. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΕΜΠ1 ΚΙΟΛΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΦΥΙΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΜΠΟΥΡΟΥΧΕΣ ΧΑΜΗΛΟΚΩΛΕΣ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΕΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ

  11. Γιατί κρίνετε αυτό που δεν έχετε και αυτό που δεν θέλετε να έχετε; 2 δις έδωσαν τσίπρας και σαμαράς σε αναδρομικά δικαστάδων και καραβανάδων . Πόσα drones αγοράζαμε με αυτά; Μίλησε κανείς; Γιατί δεν βλέπετε την ρεμπελιά του Έλληνα και χτυπάτε την πρόοδο των άλλων;

    1. Γιατί η συγκεκριμένη πρόοδος προβλέπει στο να σου βγάλει το μάτι πολύ σύντομα, ανοιχτοχέρη…

  12. Δεν καταλαβαινω το χαρακτηρισμο ειλικρινα! Ανηκει στη χωρα της και της εξυπηρετει τα συμφεροντα! Εδω τι? Φρεντοτσινο, καπουτσινο κι αγιος ο Θεος?!!

  13. Άν είχαμε την ΕΥΠ που έπρεπε, αυτή θα βρισκόταν στο πάτο της θάλασσας!!!!

  14. Ζηλευετε γκιαουρηδες; Εσείς μονο κουλη και τσιπρα μεχρι εκει φτανει η αξια σας

    1. Για την ωρα ετσι ειναι.Στην Ιστορια ομως υπαρχουν και οι εκπληξεις!Ummayan tas bas kirar !

    2. Όταν η Δύναμη Μας καταστεί αντάξια της Θελήσεως Μας το Ελληνικό Ατσάλι θα σαρώσει τα Πάντα!

  15. Οι Μεγαλύτερες Παλιοπουτ@νες είναι οι Νεοδημοκράτισσες. Που ψήφισαν ένα αποτυχημένο Έκτρωμα για Πρωθυπουργό.

  16. Ας αφησουμε τις βρισιες και ας κατασκευασουμε τα δικα μας αεροσκαφη,Στεφανε!

Comments are closed.