Τον κυνηγούν ανηλεώς γιατί είναι Ηγέτης και Πατριώτης! Νέοι δικαστικοί μπελάδες για τον Σαλβίνι

Κοινοποίηση:
1

Ειδικό δικαστήριο συνέστησε να δικαστεί ο ηγέτης της Λέγκας,Matteo Salvini με κατηγορίες για εκμετάλλευση πολλών ανθρώπων σε ένα φιλανθρωπικό σκάφος τον περασμένο Αύγουστο, λίγο πριν απομακρυνθεί από την θέση του ως υπουργός εσωτερικών.


Σε δικαστικό έγγραφο που αποκαλύπτει το Reuters, δικαστές στην πόλη του Παλέρμο της Σικελίας ζήτησαν από το κοινοβούλιο την εξουσιοδότηση να συνεχίσουν έρευνα σχετικά με τον ηγέτη της Λέγκα για υποψία απαγωγής 107 μεταναστών στο ισπανικό φιλανθρωπικό σκάφος Open Arms.

Οι μετανάστες παρέμειναν στη θάλασσα, μέχρις ότου οι εισαγγελείς διέταξαν την κατάσχεση του πλοίου και την εκκένωσή του.

“Ο Σαλβίνι αρνήθηκε, χωρίς εύλογη αιτία, το αίτημα (του πλοίου) για έναν τόπο ασφάλειας που στάλθηκε στο γραφείο του … εν γνώσει του προκαλώντας παράνομη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας των μεταναστών”, αναφέρει το δικαστικό έγγραφο.

Επίσης, τον κατηγορεί ότι δεν εκπλήρωσε το νόμιμο καθήκον του ως υπουργού για να επιτρέψει στους μετανάστες να αποβιβαστούν.

Το αίτημα του δικαστηρίου απεστάλη στο κοινοβούλιο στις 31 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

“Προσπαθούν να με σταματήσουν και να σας φοβίσουν: σας υπόσχομαι ότι δεν θα εγκαταλείψω και δεν θα εγκαταλείψω ποτέ”, δήλωσε ο Σαλβίνι μετά από αίτημα του δικαστηρίου την Τρίτη.

Σε μια σχεδόν πανομοιότυπη υπόθεση που πρόκειται να προσέλθει ενώπιον του κοινοβουλίου αυτό το μήνα, η γερουσία αναμένεται να εξουσιοδοτήσει τους δικαστές στην πόλη της Κατάνια να στείλουν τον Σαλβίνι στο σκαμνί για περίπτωση απαγωγής μεταναστών.
Το λαϊκό του κίνημα αντιμετωπίζει επίσης δύο χωριστούς οικονομικούς ελέγχους για πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για διεθνή διαφθορά λόγω υποψιών ότι προσπάθησε να αποκτήσει εκατομμύρια ευρώ μέσω μυστικής ρωσικής συμφωνίας πετρελαίου.

Κι όλα αυτά ενώ η Λέγκα παραμένει με ευκολία το δημοφιλέστερο κόμμα της Ιταλίας με περισσότερο από το 30% των ψήφων, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αλλά η ήττα σε βασικές περιφερειακές εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο απογοήτευσε την τελευταία προσπάθεια του Σαλβίνι να πλήξει την κυβέρνηση και να επανέλθει στην εξουσία

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο, τι θες σκαρφιζονται για να ανακόψουν πορεία σαλβινι και κάθε κοινή λογική. Άκου απαγωγή μεταναστών. Έχει δίκιο, προσπαθούν να φοβησουν ώστε να καμφθει κάθε αντίσταση. Αν αντιδράς θα μπλέκεις……

Comments are closed.