28/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Τον ΕΦΑΓΑΝ με συνοπτικές διαδικασίες! Απέλυσαν ακαδημαϊκό για σχόλια κατά του Σόρος και του Ισλαμ

Κοινοποίηση:
roger_scruton_1024px

Ο συντηρητικός ακαδημαϊκός Roger Scruton απολύθηκε από την θέση του ως κυβερνητικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή αμφισβήτησε εάν η ισλαμοφοβία είναι πραγματική, δηλώνοντας επίσης ότι ο Σόρος έχτισε μια «αυτοκρατορία» στην Ουγγαρία και τέλος σχολιάζοντας ότι οι Κινέζοι είναι ο ένας «αντίγραφο» του άλλου.

Κατά τη συζήτηση περί ισλαμοφοβίας σε σύντομη συνέντευξη στο περιοδικό New Statesman, ο Scruton σχολίασε τον όρο ως μια λέξη που «εφευρέθηκε από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα προκειμένου να σταματήσει η συζήτηση ενός μεγάλου ζητήματος.» Ο 75χρονος Scruton,επίσης επικρίθηκε ως ρατσιστής για την εκφοβισμό των Κινέζων από το Κομμουνιστικό καθεστώς.

Ο Scruton επέκρινε επίσης τον δισεκατομμυριούχο George Soros, δηλώνοντας: «Όποιος δεν πιστεύει ότι υπάρχει μια αυτοκρατορία Soros στην Ουγγαρία δεν έχει παρατηρήσει τα γεγονότα.»

Άμεσα κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως ο ακαδημαϊκός «απολύθηκε για τα απαράδεκτα σχόλιά του».

Ο Scruton είναι φιλόσοφος και συγγραφέας γνωστός για την εργασία του για την αισθητική και τον πολιτισμό και για την υπεράσπιση της συντηρητικής πολιτικής φιλοσοφίας. Διδάσκει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ και έχει μελετήσει στο American Enterprise Institute. Είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας και της Βρετανικής Ακαδημίας. Το 2016, τιμήθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘για «υπηρεσίες φιλοσοφίας, διδασκαλίας και δημόσιας εκπαίδευσης».

Είναι συγγραφέας περισσοτέρων από 50 βιβλίων για την αισθητική, την τέχνη και τη μουσική.

Ο Scruton υπερασπίστηκε τον εαυτό του αναφορικά με τις κατηγορίες ότι τα σχόλιά του ήταν ρατσιστικά. «Έχω προσβεβληθεί και πληγωθεί από κατηγορίες ότι είμαι αντισημιτικός ή με οποιοδήποτε τρόπο«ισλαμοφοβικός». Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια «, ανέφερε σε δήλωση.

«Εάν οι άνθρωποι διαβάσουν τα σχόλιά μου σχετικά με την αλληλεπίδραση μεταξύ  Σόρος και Ουγγαρίας, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι κατά κανένα τρόπο αντισημιτικά, μάλιστα ακριβώς το αντίθετο», πρόσθεσε. «Οι δηλώσεις μου για τα Ισλαμικά κράτη δείχνουν μόνο την αποτυχία αυτών των κρατών, κάτι που είναι γεγονός».

Ο εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε: «Αυτά τα σχόλια είναι βαθιά επιθετικά και εντελώς απαράδεκτα και είναι σωστό ότι έχει απολυθεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Φραγκολεβαντισταν εκει ΕΔΡΑ ΤΟΥ ψωρρος δεν ειναι παιξε γελασε.

Comments are closed.