Τι να τρώτε ανάλογα με την ομάδα αίματός σας

Κοινοποίηση:
BBtcPJf.img

Ο dr. Peter J. d’Adamo ισχυρίζεται ότι κάθε άτομο πρέπει να διατρέφεται ανάλογα με την ομάδα αίματος στην οποία ανήκει. Κάποιες τροφές προωθούν την ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ κάποιες άλλες επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Ανακαλύψτε με απλά βήματα τις τροφές που πρέπει να προτιμάτε για να είστε υγιείς και να ζήσετε πολλά χρόνια.

Η ομαδα A

Τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα Α θα πρέπει να ακολουθούν μια κατά βάση χορτοφαγική δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίστηκε μετά την ανακάλυψη της γεωργίας.

Βρωμη

Η βρώμη είναι από τις καλύτερες τροφές για τα άτομα της ομάδας Α. Περιέχει πολλές φυτικές ίνες και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τευτλα

Μπορείτε να τα προσθέσετε στη σαλάτα ή να τα φάτε ωμά. Είναι ιδανικά για τα άτομα της ομάδας Α, έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Φακες

Πρόκειται για την ιδανική τροφή για τους χορτοφάγους καθώς είναι πλούσιες σε πρωτείνες και μεταλλικά άλατα. Χαρίζει μια εξισορροπημένη διατροφή χωρίς να είναι απαραίτητη η κατανάλωση κρέατος.

Μπακαλιαρος

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε Ω-3 λιπαρά και σε βιταμίνη Β12, ο μπακαλιάρος θα πρέπει να καταναλώνεται από όλα τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα Α.

Κρεας και γαλακτοκομικα προιοντα

Φραόυλες

Μελιτζανες Πορτοκαλια Πατατες

Η ομαδα B

Αντίθετα από την ομάδα Α, τα άτομα της ομάδας Β ήταν νομάδες και είχαν μια διατροφή πλούσια σε κρέας.

Κοκκινα κρεατα

Συχνά το κόκκινο κρέας έχει κατηγορηθεί για πολλές ασθένειες, όμως για τα άτομα της ομάδας Β είναι ό,τι καλύτερο. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες B3, B12, B6, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Γαλακτοκομικα

Παρόλο που ορισμένοι τα θεωρούν βλαβερά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος, οι υψηλές δόσεις ασβεστίου που περιέχουν είναι ιδανικές για τα άτομα της ομάδας Β.

Πρασινα λαχανικα

Τα άτομα της ομάδας Β θα πρέπει να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους τα πράσινα λαχανικά όπως τα μπρόκολα και το σπανάκι τα οποία είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και σε βιταμίνη C.

Αυγα

Σύμφωνα με μια μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών του Καναδά, τα αυγά περιέχουν χολίνη η οποία είναι πολύ σημαντική για τη μνήμη και τον εγκέφαλο. Καλό θα είναι τα άτομα της ομάδας Β να τα προσθέσουν στο διαιτολόγιό τους.
Οσπρια Πουλερικα Χοιρινο Ραπάνι Πληγουρι Μοσχαρι Πεστροφα Μπανανες Κρεμμυδια Λαχανο Δημητριακα Αβοκαντο Αγγουρια Καρπουζι

Ομαδα AB

Τα άτομα με ομάδα αίματος ΑΒ έχουν την πιο ευέλικτη διατροφή από όλες τις υπόλοιπες ομάδες κι αυτό επειδή εμφανίστηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια κι αποτελούν ένα συνδυασμό της ομάδας A (με ευρωπαϊκή καταγωγή) και της ομάδας B (μογκολικής και καυκάσιας καταγωγής).

Αρνι Δαμασκηνα

Κοκκινα φορυτα

Τα κόκκινα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν ελάχιστες θερμίδες. Τα άτομα της ομάδας ΑΒ θα πρέπει να τα καταναλώνουν αρκετές φορές την εβδομάδα.

Σιταρι

Το σιτάρι αποτελεί σημαντικό μέρος της διατροφής μας. Τα άτομα της ομάδας ΑΒ μπορούν να το συμπεριλάβουν στο διαιτολόγιό τους σε μορφή ψωμιού ή ζυμαρικών.

Ξηροι καρποι

Τα άτομα της ομάδας ΑΒ μπορούν άφοβα να καταναλώνουν όλα τα είδη ξηρών καρπών που είναι πλούσιοι σε πρωτείνες.

Κοτοπουλο
Ραβεντι
Οσπρια
Πιπεριες
Οστρακοειδη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κυριολεκτικά ότι να`ναι…
    Υπάρχει μελέτη για διατροφή σύμφωνα με την ομάδα αίματος αλλά ουδεμία σχέση έχει με τα προαναγραφόμενα…
    Εντωμεταξύ η ομάδα 0 δεν αναγράφεται πουθενά… κάπου χάθηκε στο δρόμο….

Comments are closed.