Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του θρυλικού στρατηγού Πάτον – Η συμπαιγνία των Συμμάχων με τους Ρώσους και οι απειλές

Κοινοποίηση:
patton5

Ο Τζορτζ Σμιθ Πάτον (George S. Patton), ο σπουδαιότερος μάχιμος Αμερικανός στρατηγός του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δολοφονήθηκε μετά τον πόλεμο με συνεργούς τους ηγέτες των ΗΠΑ, ισχυρίζεται το βιβλίο “Target Patton” (φωτό) που κυκλοφόρησε το 2008.

«Έχουμε μια τρομερή κατάσταση με αυτόν τον σπουδαίο πατριώτη, είναι εκτός ελέγχου και πρέπει να τον σώσουμε από τον εαυτό του». Ο επικεφαλής του OSS (Office of Strategic Services -Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών, η πρόδρομος υπηρεσία της CIA) δεν εμπιστευόταν καθόλου τον Πάτον.

patton2

Τα προσφάτως αποκαλυφθέντα ημερολόγια ενός περιπετειώδη δολοφόνου του Γραφείου Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) κατά τη διάρκεια του πολέμου, αποκαλύπτουν ότι οι Αμερικανοί αρχικατάσκοποι ήθελαν τον Πάτον νεκρό επειδή απειλούσε να εκθέσει την συμπαιγνία των Συμμάχων με τους Ρώσους (δηλαδή ότι τα είχαν κάνει… πλακάκια), κάτι που κόστιζε ζωές Αμερικανών.

Ο θάνατος του στρατηγού Πάτον τον Δεκέμβριο του 1945, είναι ένα από τα διαχρονικά μυστήρια της περιόδου του πολέμου. Αν και είχε υποστεί σοβαρά τραύματα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας, πιστεύεται ότι ανάρρωνε και βρισκόταν στα πρόθυρα του να επιστρέψει σπίτι.

Αλλά μετά από δεκαετή έρευνα, ο στρατιωτικός ιστορικός Ρόμπερτ Γουίλκοξ (Robert Wilcox) ισχυρίζεται ότι ο επικεφαλής του OSS, “Wild Bill” Donovan διέταξε έναν πολλάκις παρασημοφορημένο ελεύθερο σκοπευτή ονόματι Ντάγκλας Μπαζάτα (Douglas Bazata) να κλείσει το στόμα του Πάτον (φωτό), ο οποίος δοξάστηκε με το ψευδώνυμο “Old Blood and Guts” («Ο Γέρος Αίμα και Κότσια»).

Το βιβλίο του, “Target Patton” («Στοχεύστε τον Πάτον»), περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον Bazata, ο οποίος πέθανε το 1999, και αποσπάσματα από τα ημερολόγιά του, όπου περιγράφει λεπτομερώς πώς έστησε το αυτοκινητιστικό δυστύχημα, παίρνοντας ένα στρατιωτικό φορτηγό και θερίζοντας την Cadillac του Πάτον και στη συνέχεια πυροβολώντας τον στρατηγό με βλήμα χαμηλής ταχύτητας, το οποίο έσπασε το λαιμό του, την στιγμή που οι συνεπιβάτες του γλύτωσαν χωρίς καν γρατσουνιές.

Ο Μπαζάτα ανέφερε επίσης ότι όταν ο Patton άρχισε να αναρρώνει από τα τραύματά του, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έκαναν τα στραβά μάτια όταν οι πράκτορες της NKVD, πρόδρομου της KGB, δηλητηρίασαν τον στρατηγό.

Ο Γουίλκοξ είπε στην Sunday Telegraph ότι όταν μίλησε με τον Μπαζάτα: «Πάλευε με τον εαυτό του, για όλες αυτές τις δολοφονίες που είχε κάνει. Μου παραδέχτηκε ότι προκάλεσε το ατύχημα, ότι διατάχθηκε να το κάνει αυτό από τον Wild Bill Donovan.

Ο Ντόνοβαν του είπε: “Έχουμε μια τρομερή κατάσταση με αυτόν τον σπουδαίο πατριώτη, είναι εκτός ελέγχου και πρέπει να τον σώσουμε από τον εαυτό του και από το να καταστρέψει όλα όσα έχουν κάνει οι Σύμμαχοι”. Πιστεύω τον Ντάγκλας Μπαζάτα. Είναι εξαιρετικός τύπος».

Ο Μπαζάτα έζησε εξαιρετική ζωή. Ήταν μέλος των Jedburghs, της επίλεκτης μονάδας που έπεσε με αλεξίπτωτο στη κατεχόμενη Γαλλία για να βοηθήσει στην οργάνωση της Αντίστασης μέχρι την D-Day (Απόβαση στην Νορμανδία) το 1944. Βραβεύτηκε με τέσσερις Πορφυρές Καρδιές, έναν Σταυρό Διακεκριμένης Υπηρεσίας και τρεις φορές με τον Γαλλικό Croix de Guerre (Σταυρός της Μάχης) για τις πράξεις του.

Μετά τον πόλεμο έγινε διάσημος καλλιτέχνης που απολάμβανε την προστασία της πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό και του Δούκα και της Δούκισσας του Γουίντσορ. Ήταν φίλος με τον Σαλβαδόρ Νταλί (Salvador Dali), ο οποίος ζωγράφισε ένα πορτρέτο του Μπαζάτα ως Δον Κιχώτη.

patton1

Ολοκλήρωσε την καριέρα του ως βοηθός του Υπουργού Ναυτικού του Προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν, Τζον Λέμαν, που ήταν μέλος της Επιτροπής για την 11η Σεπτεμβρίου και σύμβουλος στην προεδρική εκστρατεία του Τζον Μακέιν (John McCain).

Ο Wilcox επίσης εντόπισε και πήρε συνέντευξη από τον Stephen Skubik, έναν αξιωματικό του Σώματος Αντικατασκοπίας του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος είπε ότι έμαθε ότι ο Πάτον (φωτό) ήταν στη λίστα δολοφονιών του Στάλιν. Ο Skubik ειδοποίησε επανειλημμένα τον Ντόνοβαν, ο οποίος απλώς τον έστειλε πίσω στις ΗΠΑ.

«Έχετε δύο ισχυρούς μάρτυρες εδώ», είπε ο Γουίλκοξ. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ρώσοι τελείωσαν τη δουλειά».

Το σενάριο ακούγεται πολύ τραβηγμένο, αλλά ο Wilcox έχει συγκεντρώσει ένα σωρό στοιχεία που δείχνουν ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν κάτι να κρύψουν. Τουλάχιστον πέντε έγγραφα σχετικά με το αυτοκινητιστικό δυστύχημα έχουν αφαιρεθεί από τα Αμερικανικά αρχεία.

Ο οδηγός του φορτηγού στάλθηκε στο Λονδίνο πριν ανακριθεί και δεν πραγματοποιήθηκε νεκροψία στο σώμα του Πάτον. Με τη βοήθεια ενός ειδικού στις Cadillac από το Ντιτρόιτ, ο Wilcox απέδειξε ότι το αυτοκίνητο που εκτίθεται στο μουσείο Πάτον στο Fort Knox δεν είναι αυτό που οδηγούσε ο Patton.

«Αυτό είναι συγκάλυψη», είπε ο κ. Wilcox.

Ο Τζωρτζ Πάτον, ένας δυναμικός αμφιλεγόμενος στρατηγός που είχε περίστροφα με λαβή από ελεφαντόδοντο σε κάθε πλευρά του και ήταν το αντικείμενο ταινίας που βραβεύτηκε με Όσκαρ με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Σκοτ, διοικούσε την 3η Στρατιά των ΗΠΑ, η οποία τράβηξε την προσοχή στη Γαλλία μετά την D-Day (Απόβαση στην Νορμανδία).

Όμως, η φιλοδοξία του να φτάσει στο Βερολίνο πριν τις Σοβιετικές δυνάμεις εμποδίστηκε από τον ανώτατο διοικητή των Συμμάχων, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (Dwight D. Eisenhower), που έδωσε τις προμήθειες καυσίμων του Πάτον στον πιο προσεκτικό Βρετανό στρατηγό Μπέρναρντ Μοντγκόμερι (Bernard Montgomery).

Ο Patton (φωτό), ο οποίος δεν εμπιστευόταν τους Ρώσους, πίστευε ότι ο Αϊζενχάουερ λανθασμένα τον απέτρεψε από να κλείσει το λεγόμενο Κενό του Falaise το φθινόπωρο του 1944, επιτρέποντας σε εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανικά στρατεύματα να διαφύγουν με συνέπεια να είναι ικανά να πολεμήσουν ξανά. Αυτό οδήγησε στο θάνατο χιλιάδων Αμερικανών κατά τη χειμερινή τους αντεπίθεση που έγινε γνωστή ως η Μάχη των Αρδεννών (Battle of the Bulge).

patton4

Προκειμένου να καλμάρει τον Στάλιν, η 3η Στρατιά διατάχθηκε επίσης να σταματήσει μόλις έφτασε στα Γερμανικά σύνορα και δεν του επιτράπηκε να καταλάβει είτε το Βερολίνο είτε την Πράγα, κινήσεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη Σοβιετική κυριαρχία στην Ανατολική Ευρώπη μετά τον πόλεμο.

Ο Wilcox είπε στην Sunday Telegraph: «Ο Πάτον επρόκειτο να παραιτηθεί από το στρατό. Ήθελε να πάει σε πόλεμο με τους Ρώσους. Η κυβέρνηση πίστευε ότι ήταν τρελός. Ήξερε επίσης μυστικά του πολέμου που θα μπορούσαν να καταστρέψουν καριέρες. Δεν νομίζω ότι ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (Dwight Eisenhower) θα είχε εκλεγεί ποτέ πρόεδρος αν ο Πάτον είχε ζήσει και έλεγε τα πράγματα που ήθελε να πει».

Ο Wilcox πρόσθεσε: «Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία εδώ που αν πήγαινα στο Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσα πιθανώς να πετύχω μια δίωξη (σημ: για τους υπεύθυνους για τον θάνατο του Πάτον), αλλά ίσως όχι καταδίκη».

Ο Charles Province, Πρόεδρος της Ιστορικής Εταιρείας George S. Patton, δήλωσε ότι ελπίζει το βιβλίο να ξεσκεπάσει οριστικά την συνωμοσία. Είπε: «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ήταν πολύ χαρούμενοι που πέθανε ο Πάτον. Θα άνοιγε πραγματικά την πόρτα σε πολλά πράγματα στα οποία τα θαλάσσωσαν εκεί πέρα».

Πηγή: thetruth.gr

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Α¨” Π.Π,οικονομικη ΚΡΙΣΗ 1929,Β¨Π.Π
    Ο Λ Α ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΑ

  2. Ο Στρατηγός Πάττον ήταν βαθιά πατριώτης και βαθιά αντι-κομμουνιστής.Πίστευε ότι αν τον είχαν αφήσει θα έιχε φτάσει πρώτος ο Αμερικάνικος στρατός στο Βερολίνο.Αλλά έπρεπε να πάρει πρώτος το Βερολίνο ο Στάλιν.Για αυτό τον αηδίαζε η ιδέα ότι οι σύμμαχοι (και ειδικά οι ΗΠΑ) επέτρεψαν στον κόκκινο στρατό να κατακτήσει σχεδόν όλη την ανατολική Ευρώπη.Ένα απο τα φοβερά που είχε πει αυτός ο πολύ σπουδαίος στρατηγός ητάν το εξής: Ο σκοπός ενός καλού στρατιώτη δεν είναι να πεθάνει για την πατρίδα του.Ο σκοπός ενός καλού στρατιώτη είναι να κάνει τον εχθρό να πεθάνει πρώτος για την δική του πατρίδα.

  3. διαβαστε παισιο ,το λεει καθαρα ποιος καθαρισε τον πατον

Comments are closed.