Τι θα γίνει με τη μικρή Λυδία; Έρευνα του Εισαγγελέα για την επιμέλεια του παιδιού που είδε τη μάνα του νεκρή

Κοινοποίηση:
Babis_and_Karolyn6

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασίσει η Εισαγγελία Ανηλίκων ποιος από το οικογενειακό περιβάλλον τής ενός έτους κόρης του δράστη και του θύματος του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά θα αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Η δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Ανηλίκων η οποία, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα θα αναθέσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Η απόφαση θα ληφθεί μετά από έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες με εντολή της Εισαγγελίας να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης της πατρικής και μητρικής οικογένειας του παιδιού και προτείνουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο προς το παρόν διαμένει στην πατρική κατοικία του 33χρονου πιλότου.

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων στηρίζεται στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα που προβλέπει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Είμαι εισαγγελέας ανηλίκων, βλέπει χιλιάδες περιπτώσεις επιμέλεια ς, προφανώς έχει και εκθέσεις κοινωνικών λειτουργών, παιδιάτρων κλπ

  2. Το σωστο θα ειναι να δοθει το μωρο στην οικογενεια της αδικοχαμενης κοπελας, διοτι μια και εχασαν το παιδι τους, τουλαχιστον να παρηγορηθουν κατα καποιο τροπο με το μεγαλωμα της εγγονης τους!!!!! Οσο για τους γονεις του πιλοτου, αξιολυπητοι ειναι κι’ αυτοι, αλλα απο αυτο που εγινε φαινεται, οτι δεν εδοσαν καλη ανατροφη στον γιο τους!!!!!!!!!

    1. Η μάνα της κοπέλας έχει και τον κατάκοιτο πατέρα της να φροντίσει μην το ξεχνάμε.

  3. Δεν διαβαζετε το αρθρο;;;;; Ο εισαγγελεας θα αποφασισει μετα απο την ερευνα των κοινωνικων λειτουργων στα δυο οικογενειακα περιβαλοντα, της μητερας και του πατερα του μωρου!!!!!!

  4. Να αποφυλακίσουν τον πατέρα να πάρει την επιμέλεια και να μεγαλώσει την κόρη του , το παιδί δεν τους φταίει σε τίποτα για να μεγαλώσει σε ιδρύματα και φυλακές.

    1. Τι εννοείς ν αποφυλακίσουν τον πατέρα ;Το δολοφόνο;Είσαι με τα καλά σου;Σιγά μην του δώσουμε και βραβείο. Τον περιμένουν εξάλλου κάτι ωραία λουλούδια στη φυλακή, μην του το στερήσουμε…

  5. Διάβασα ένα σχόλιο σε άλλο άρθρο που έλεγε ότι το παιδί μακάρι να μην μάθει ποτέ ότι ο πατέρας του σκότωσε τη μάνα του. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο όποιος το έγραψε. Ίσως πρέπει να μεγαλώσει σε ουδέτερο περιβάλλον, ούτε το μητρικό, ούτε το πατρικό. Στο ένα θα κλαίνε και δίκαια τη χαμένη κόρη τους, στο άλλο το γιος τους που μπήκε φυλακή!

  6. Ο Εισαγγελεας αποφασιζει μόνος του ή βασίζεται στίς γνωματευσεις Κοινωνικων Λειτουργων ;

    1. εχεις δικιο και εγω απ την ερωτηση σου περιμενω απαντηση

Comments are closed.