Τι θα γίνει με την εστίαση, το ψάρεμα, το κυνήγι και τα γυμναστήρια

Κοινοποίηση:
γυμναστηριοο

Η εστίαση παραμένει κλειστή από τις 7 Νοεμβρίου με τους επαγγελματίες του κλάδου να βρίσκονται σε απόγνωση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η υιοθέτηση ενός μοντέλου ακορντεόν, σίγουρα δεν θα τους ευνοούσε γιατί θα έχαναν τα κρατικά ευεργετήματα.

Την ίδια ώρα, το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης έχει ήδη αρχίσει να μελετά εναλλακτικά σενάρια για το άνοιγμα της εστίασης και τα ενδεχόμενα μέτρα που θα ισχύουν, με τους λοιμωξιολόγους να παραμένουν επιφυλακτικοί. Μάλιστα, ένα από τα σενάρια που φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι, είναι εκείνο του ανοίγματος της εστίασης με λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων με θέρμανση, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι η διασκέδαση θα διαχωριστεί από τα εστιατόρια – τα καφέ και το άνοιγμά της θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο, λόγω του συγχρωτισμού και του κινδύνου για μεγαλύτερη διασπορά του ιού, όπως έχει διαπιστωθεί από τους ειδικούς.

Οι αποφάσεις για τις δραστηριότητες του ψαρέματος και του κυνηγιού αλλά και για τη λειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ αναμένεται να ληφθούν την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών.

Τέλος, το άνοιγμα των γυμναστηρίων που έκλεισαν στις 7 Νοεμβρίου θα καθυστερήσει, επειδή η γυμναστική σε κλειστό χώρο συνεπάγεται γρήγορες και δυνατές αναπνοές, αλλά και πολλά σταγονίδια που ευνοούν τη μετάδοση του ιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ας βγεί ένας αρμόδιος επιστήμονας-λοιμοξιλόγος επιτέλους,να μας δώσει λογικές εξηγήσεις για το συνεχιζόμενο lock down στο κυνήγι και στο ψάρεμα.

    1. Το κυνήγι θα επιτρέπεται μόνο αν επιτραπεί στους πολίτες να σκοτώνουν τους κυνηγούς. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα διασκεδάζουν ενώ παράλληλα θα επιτελούν και κοινωνικό έργο βάζοντας τέλος στα ανθρώπινα σκουπίδια/ κυνηγους. Το όλο θέαμα θα μεταδίδεται ζωντανά απο την τηλεόραση.

  2. Ανοίξτε ρε αλήτες την οικονομία. Αρκετά σας ανεχτηκαμε. Δεν υπήρχαν αρρώστιες και ιοί στον παρελθόν; Ουστ παπάρες, απατεώνες, ψευτοεπιστημονες του κωλου.

Comments are closed.