Τι είχε πει ο σοφός Σόλων για τους ομοφυλόφιλους της εποχής – Καμία σχέση με αυτά που γίνονται σήμερα!

Κοινοποίηση:
solon

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία από μέρους τους, αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή. Ένας από τους αναγνώστες μας θέλησε να μας θυμίσει αυτό που έλεγε ο Σόλωνας, ο οποίος απέτρεψε τον εμφύλιο στην Αθήνα νομοθετώντας τη Σεισάχθεια, για την παρουσία των ομοφυλοφίλων.

“…ηταιρικότα είργειν του βήματος….” γράφει μέσα στο κείμενο που νομοθέτησε, το οποίο μεταφράζεται ως “ο ομοφυλόφιλος να απέχει του βήματος (της Βουλής)”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Και να θέλουν οι νέοι να μάθουν συναντούν καθημερινά εμπόδια. Αληθεύει ότι το μουσείο της ακρόπολης έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη και γι’αυτό δεν δικαιούται το κοινό ελεύθερη είσοδο κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα;

  2. Δεν “ειπε” ο Σολων νομοθετησε Οι Νομοι του Σολωνος για τις κουδουνιστρες Ισχυαν στην Αθηνα κι’εφθαναν ως
    την εκτελεση και ειχαν αντικαταστησει τους Δρακοντειους νομους που ηταν απειρως αυστηροτεροι με απ’ευθειας θανατον ενω ο Σολων τους επετρεπε να φυτοζωουν στο περιθωριο επιφορτιζοντας τους αστυνομους να γνωριζουν ανα πασα στιγμη “που στη” ο κιναιδος εξ΄’ου και η σημερινη ονομασια τους κι’αν παραβιαζαν τους κανονες που τους ειχαν τεθει “αυθημερων θανατω ζημιουσθαι”

Comments are closed.