“Τι είναι ο Μαρτίνος; Δεσπότης;” – Η απορία ενός αναγνώστη για τα όσα βλέπει γύρω του (Εικόνα)

Κοινοποίηση:
martinos

Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων παρέλαβε από τον Αθανάσιο Μαρτίνο μια ιστορική λειψανοθήκη, την αποκαλουμένη και «ΧΑΡΗ», η οποία την δεκαετία του 1990 εξαφανίστηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Διχουνίου. Η λειψανοθήκη αυτή, έργο του εξαίρετου Καλαρρυτινού αργυροτεχνίτη Ποντίκη, περιέχει πολλά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και αποτελεί υπέροχο κομψοτέχνημα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος παρέλαβε την ιστορική λειψανοθήκη και ταυτόχρονα τίμησε τον Εξοχώτατο πρώην Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο με τον Σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος, πολιούχου των Ιωαννίνων, ενώ προσέφερε και στην Ερίτιμο κα. Μαρίνα Μαρτίνου αγιογραφημένη εικόνα της Θεοτόκου.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε εντύπωση στον αναγνώστη που μας έστειλε και τη φωτογραφία είναι το γεγονός οτι ο Μητροπολίτης φόρεσε κάπα στον κ. Μαρτίνο ωσάν να ήταν δεσπότης.

martinos

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΟΚΚΑΛΩΝ-ΜΟΥΜΙΩΝ-ΚΑΣΤΑΝΩΝ-ΖΩΝΩΝ-ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

  2. Αυτοί τα βρίσκουν μεταξύ τους και μας λοιδωρουν εκμεταλευομενοι το άχραντο και ενεξερευνητο όνομα του Θεού.

  3. ετσι τα προβατα (ζωα) εχουν τον τσοπανη τους

  4. Πάλι τα ίδια.Μην ασχολείστε με την κοσμική εκκλησία που υπηρετεί όχι τον Θεό αλλά τους εργοδότες της.Οι κληρικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι και υπακούουν στις εντολές του κράτους,όχι του Θεού.

  5. ΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΟΣ????ΜΑ ΤΗ ΑΛΛΟ ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΡ ΠΡΩΗΜ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΕΙΣΚΟΜΑΣΤΑΙ..ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΗΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΦΥΣΙΚΑ….ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ………..

  6. Δεν πταίει ο δωρητής, αλλά ο τοπικός Επίσκοπος, αφού δεν λειτουργεί το Συνοδικό σύστημα & τα Επισκοπων Δικαστήρια (αλληλοκουκουλώματα) αυτά & χειρότερα συμβαίνουν & θα συμβαίνουν…Αλίμονο, ο Θεός να μας λυπηθεί…

  7. Εδώ οι Μητρο-μπολίτες κλείσανε τις Εκκλησίες επί κοροιδοιού, τι λέμε τώρα. Αλλά δεν είπαν τι λεφτά πήρανε οι Μητροπόλεις από την κυβέρνηση. Όχι κάπα θα του βάλουν του Μαρτίνου, μπορεί να τον τιμήσουν και για το κατακόκκινο άγαλμα στο Παλαιό Φάληρο που μόνο χριστιανικό δεν ήταν. Και Άρχων Οφικιάλιο έκανε τον Τσιόδρα των εμβολίων, ο Τούρκος Πατριάρχης!

    1. Άσχετη απάντηση σε άσχετο θέμα. Ακόμα υπάρχετε εσείς; Δε βάλατε μυαλό ακόμα; Δε σας τελείωσαν τα κύματα του κορωνοϊού; Άντε πιά, έχουμε ασχοληθεί πολύ με την πάρτη σας, έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε όπως αυτό του γάμου των ομοφυλόφιλων. Η Εκκλησία του Χριστού δεν πρέπει να διχάζεται με βλακείες όπως είναι τάχα το παλαιό ημερολόγιο και η άρνηση σε ιατρικά θέματα . Όταν είμαστε ενωμένοι, δεν περνάνε οι όποιες διαβολικές τους διαστροφές. Όταν διχαζόμαστε γιά το παραμικρό, τότε μας νικάνε οι άθεοι και οι προτεστάντες. Δείξτε επιτέλους λίγη εμπιστοσύνη στους μητροπολίτες και σταματήστε τον ακροδεξιό προτεσταντισμό-γιατί υπάρχει και αριστερός-μέσα στην Εκκλησία.

      1. ΝΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ. ΡΕ ΟΥΣΤ.

  8. Για να του φορεσει και καπα μπορει να ειναι και… ποιμενας! Ημαρτον Κυριε! Μακαριστε Χριστοδουλε μην μας εγκαταλειπεις!

  9. Άγιος άνθρωπος.φιλανθρωπος μέγας ευεργέτης.κουβαλαει πετρέλαιο από Ρωσία στην Αμερική κ σε άλλες χώρες.κονομαει χοντρά κ χτίζει κ καμμία εκκλησία άμα του τη δώσει.η αδερφή του πρόεδρος στην κιβωτό του κοσμου

Comments are closed.