Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Ρόδο

Κοινοποίηση:
tsipras-rodo

Περιοδεία στο νησί της Ρόδου κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με καταστηματάρχες των οποίων τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, εν αναμονή της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του σωματείου καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν» και εξέφρασε τους φόβους του ότι «υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.

tsipras-rodo1

Εξέφρασε, επίσης, την αναγκαιότητα να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές να προσφύγουν σε φθηνό δανεισμό με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ, μεταξύ άλλων, κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό εργαλείο της αναπτυξιακής τράπεζας για να χορηγήσει μικρά δάνεια στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και να μειωθεί η φορολογία για την προκαταβολή φόρου, ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας.

tsipras-rodo2

Στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί στο δημαρχείο της Ρόδου με δημάρχους της Δωδεκανήσου και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να συζητήσει μαζί τους τα ειδικότερα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στη Ρόδο όσο και στα υπόλοιπα νησιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. όλοι του τα ίδια σκατά είναι τα ίδια αφεντικά έχουν απλώς είναι πιόνια που εκτελούν διαταγές εις βαρος της ελλαδας γι αυτό πρέπει να προσέξετε τη θα πάτε να ξαναψηφίσετε

  2. ΠΙΝΟΚΙΟ οταν ησουν κυβερνηση τι εκανες?Τραβα απο εκει που ηρθες .Πρωτη φορα φασιστερα.Εχεις και το θρασσος να μιλας .Αντε κανε παρεα με το ΓΑΠ (λεφτα υπαρχουν).

  3. Ο ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ ΑΝΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΕΚΑΝΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΤΟΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΙΣΩΣ.

Comments are closed.