Τεστ κάθε μέρα, υποχρεωτική μασκοφορία και απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα ακραίο lockdown που έρχεται

Κοινοποίηση:
lockdown-stin-athina4

Μέτρα τα οποία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν δημοκρατικά ετοιμάζεται να επιβάλλει η κυβέρνηση, ώστε να «ξεστοκάρει» τα εμβόλια που λήγουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Μέτρα τα οποία που είναι πιο ακραία, ακόμα και από το σκληρό lockdown το οποίο οποίο είχε επιβληθεί πέρσι στην Ελλάδα και αποδείχθηκε τελείως αναποτελεσματικό, καθώς κατέστρεψε την οικονομία και δεν κατάφερε να περιορίσει την μετάδοση του κορωνοϊού.

Αυτή τη φορά η διαφορά είναι ότι τα ακραία αυτά μέτρα θα αφορούν κυρίως το περίπου 40% του πληθυσμού που δεν θέλει να εμβολιαστεί, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σχεδόν κάθε μέρα σε rapid test (εξοντώνονται οικονομικά), ενώ δεν αποκλείεται να χρειάζεται τεστ και για το σούπερ μάρκετ.

Να σημειώσουμε βεβαίως ότι παρόλο που ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, παρόλα αυτά και οι εμβολιασμένοι θα επηρεαστούν, καθώς ακόμα και αυτοί θα χρειάζεται να δείχνουν πιστοποιητικό για να πάνε… παντού, ενώ δεν είναι απίθανο να υπάρξει επαναφορά της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είπε στην ίδια συνέντευξη ότι «ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί».

Τα μέτρα που έρχονται

Ο αποκλεισμός από την εστίαση και τη διασκέδαση (σε ανοιχτούς χώρους) και καθημερινά τεστ για τις δραστηριότητες τους, είναι μεταξύ των μέτρων που έχουν τεθεί προς εξέταση στην κυβέρνηση αν η πανδημία συνεχίσει την φρενήρη της πορεία.

Βέβαιος θεωρείται ο περιορισμός του αριθμού πελατών στα σούπερ μάρκετ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους, όπως επίσης και η επαναφορά της μάσκας παντού.

Εάν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ξεπεράσει τα όρια του, τότε οι εισηγήσεις που δέχεται η κυβέρνηση είναι να υπάρξουν ακόμη πιο δραστικοί περιορισμοί στις δραστηριότητες των ανεμβολίαστων, όπως για παράδειγμα η επίδειξη αρνητικού rapid test για είσοδο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Σενάριο ακραίο, όμως η κυβέρνηση ήδη έχει επιβάλλει πολλά ακραία μέτρα και δεν δείχνει καθόλου απίθανο να επιβληθεί και αυτό.

Οι «ειδικοί» έχουν εισηγηθεί ακόμη και μέτρα που αναγκαστικά «ακουμπούν» και τους εμβολιασμένους, όπως ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης ως τις 24:00 ή τη 01:00 το πρωί, απαγόρευση ξανά των ορθίων στους χώρους αυτούς και λειτουργία μόνο με καθήμενους σε τραπέζια, απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες αλλά και επαναφορά της τηλεργασίας σε κάποιους τομείς.

Οι αποφάσεις για νέα μέτρα αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, κι αφού πρώτα υπάρξει μια σαφής εικόνα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το προηγούμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί

Πρόσω ολοταχώς σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στις επιβαρυμένες περιοχές προχωρά η κυβέρνηση.

Ήδη χθες, στην τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους ιατρικούς συλλόγους Μακεδονίας και Θράκης, απευθύνθηκε επίσημα πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ, ενώ έλαβαν ήδη σχετικά sms και e-mail.

Σε μία εβδομάδα το αργότερο, αν δεν πουν οικειοθελώς το «ναι» 100 γιατροί που απαιτείται να στελεχώσουν άμεσα τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας, τότε στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αποστέλλονται τα φύλλα πορείας. Οι ανάγκες αφορούν πρωτίστως σε πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους και γενικούς παθολόγους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

28 Σχόλια

  1. Ειμαστε σε πολεμο με τον αλητη,,,δεν σπαμε με τπτ,,θα σε παμε γ@μιωντας μεχρι τελους!να δω πως θα απολογηθεις στα αφεντικα σου…

    ΥΓ δεν πιστευω να ειναι κανενας ανεμβολιαστος, που να του πληρωνει ΕΝΦΙΑ-ΕΦΟΡΙΑ?

  2. για τους 3 εκατομμύρια λάθρο κιχ δεν ακούγεται. έλληνα ήρθε η ώρα να εκλείψεις. Ηλία Κασιδιάρη σώσε μας.

  3. αυτα τα μέτρα θα ισχύσουν και για τους αλλοδαπούς, τους γυφτους κλπ η μονο για τα κορόιδα ?

  4. ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ εχουν “κολήσει” στο “δέντρο”:
    ϊος-δημόσια υγεία-(ψευτο)πανδημία,
    ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ επιδεικτικά το “ΔΑΣΟΣ”:
    ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ!
    ΟΛΑ τα μέτρα που πέρνουν, αποσκοπούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ στην ΕΠΙΒΟΛΗ του “ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ” ΥΠΟΤΑΓΗΣ/QR-CODE στην ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ της ζωή μας!
    Και η μεγαλύτερη απόδειξη για ΟΛΕΣ τις υγειϊνιστικές προφάσεις (δήθεν για την υγεία και το καλό μας…), είναι το γεγονός ότι με ~65% των πολιτών, να έχει ήδη “εμβολιαστεί”, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ η ΚΑΚΙΑ ΛΥΣΣΑ που ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να έχουν γι’αυτό!
    Επομένως,
    ή λένε ψέματα και οι “ανεμβολίαστοι” είναι ΠΟΛΛΟΙ περισσότεροι (εξού και συνεχίζουν να ΛΥΣΣΑΝΕ γι’αυτό…)
    ή
    ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να…. “πιστοποιηθούν” ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ!

    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

  5. μα πως θα μας μουσουλμανοποιησουν??? οταν θα αρχισουν να πεθαινουν οι λευκοι εμβολιασμενοι καποιοι πρεπει να παρουν τη θεση τους , καποιοι υπάκουοι υπήκοοι για τον Δυτικο κοσμο

  6. Αχ καημός , προχωρήστε και σε άλλα μέτρα κυβερνοτέρατα, τα λεφτά από την εργασία μου θα τα δαπανήσω στα τεστ για να παραμείνω άνθρωπος και όχι πατενταρισμένο προϊόν των φαρμακοβιομηχανιών. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα στηρίξω με τα λεφτά μου ούτε την εστίαση ούτε το εμπόριο της χώρας μου, στο τέλος αυτοί θα χάσουν που ζητούν σκληρότερα μέτρα, ρατσιστοφέρνουν στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους και θα σας κυνηγήσουν. Μια ερώτηση έχω μόνο, πως θα μπω στο φαρμακείο να κάνω ραπιντ τεστ για να πάω στη δουλειά αν πρέπει να έχω ραπιντ τεστ για να μπω???? υποτίθεται ότι έχει ισχύ 48 ώρες γιατί να το επιβάλλετε κάθε μέρα ρε κολοτουμπες ???? Σας πήραμε χαμπάρι ο φαρμακοποιός εχθές μου ξέρασε ότι το 90% των νοσηλευόμενων είναι εμβολιασμένοι. Οι παρενέργειες των εμβολίων γεμίζουν τις εντατικές ξυπνάτε ρε…..

  7. Είναι προτιμότερο να πληρώνουμε κ α θ η μ ε ρ ι ν ά τεστ, ΕΑΝ και ΟΤΑΝ πρόκειται να πάμε οπουδήποτε, παρά να υποστούμε τον ΑΚΡΑΙΟ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ παραλογισμό να μας εξοστρακίσουν από παντού, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ έτσι, ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ, τις πολιτικές των τεστ στις οποίες μας υποβάλλουν εδώ και μήνες.
    Kαι μην βιαστείτε να πείτε ότι το λέω επειδή μου ‘περισσεύουν’, αλλά τουλάχιστον έτσι μας προσφέρεται μία έλλογη και τεκμηριωμένη δικαιολογία, η οποία έχει βάση (αποδεικνύεις εδώ και τώρα ότι δεν είσαι μολυσμένος).
    Εάν δεν θέλουμε να μας ‘μαντρώσουν’ μέχρι τον Μάιο, θα πρέπει να τονίζεται από όλους όσους διαθέτουν ‘φωνή προς τα έξω’, ‘ο παραλογισμός της ΟΨΙΜΗΣ ακύρωσης της εγκυρότητας των τεστ

  8. Ο Παυλόπουλος που είναι εμβολιασμένος,κόλλησε και τον επίσης εμβολιασμένο, δήμαρχο Γαστούνης κατά την επίσκεψη του και ποιος ξέρει πόσους άλλους…!!Επίσης, στην Γαλλία του 88% εμβολιασμένων, τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται..!!!

  9. κακο ψοφο στα τζοπαναρια που πατανε στο κεφαλι τα προβατα επειδή ειναι βλαμενα

  10. μπεεεεεεεεεεεεεεεεε υπακοή και βουλωμα μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  11. Ο/Η ADONI ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΓΑΜΉΣΙΑ ΤΟΥ ΓΈΡΟΥ ΖΩΓΡΆΦΟΥ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΈΝΕ ΠΟΡΝΕ, ΜΟΙΧΈ! λέει:

    Έπρεπε να ακολουθηθεί το μοντέλο της Σουηδίας!

  12. Καλύτερα να πάμε για ένα μήνα σε αυστηρό lockdown όπως το Μάρτιο του 2020, παρά να έχουμε όλα αυτά τα αναποτελεσματικά ημίμετρα.

    1. Το πιστευεις αυτο που λες μετα την κατάρρευση του βλακωδους μυθεύματος περι του τοιχους ανοησιας.

  13. Η εστίαση τα καφε κλπ…πάνε κατα διαόλου,,,και μου ερχεται η εξης ερώτηση ,,που είναι όλη αυτη η μαφία που το επαιζε προστασία ? που εξαφανίστηκαν αυτα τα παιδιά ? Ο Νοών Νοείτω,,,,,

  14. ποιος μπορει να μου απαντησει σε κατι παρακαλω ? εχουν λυσαξει για τα εμβολια την μιζα την παιρνουν μετα που θα εξαντληθου τα εμβολια? η την εχουν παρει και ειδαν μπαγιοκο και αρχισαν παλι μασκες ολοι παντου και ενα σωρο ανοησιες και κατι ακομη γιατι δεν εμβολιαζουν και τους λαθροεισβολεις???????????? μια απαντηση θελω οποιος μπορει να μου εξηγησει ειδικα για το τελευταιο γιατι καποιος τυχαρπαστος που το παιζει ειδικος ειχε πει ζωντανα αυτοι δεν χρειαζονται γιατι ειναι νεοι λες και η χωρα μας δεν εχει νεους ευχαριστω

  15. Μα το ράπιντ ισχύει για 48 ώρες, λένε. Τώρα το άλλαξαν και αυτό ??? Οι ειδικοί νομίζουν ότι όλοι παίρνουμε μίζες και φακελάκια όπως αυτοί. Στον τάφο σας μασούρι μαλάκες.

  16. Αυτά θα τα θυμόμαστε την ώρα του λογαριασμού. Πάντα έρχεται αυτή η ώρα.

  17. ΚΑΙ ΔΥΟ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΟΥΛΗ ΛΟΥΜΠΙΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ!
    ΜΟΝΟ ΤΕΣΤ ΣΑΛΙΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΤΗ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΝΓΚΕΛΕ!
    ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ BARCODE ΣΑΝ ΤΟ ΓΕΛΑΔΙ ΝΑ ΜΕ ΣΚΑΝΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣΩ.

  18. Οι Τουρκοι να μας την πεφτανε καλυτερη οικονομια θαχαμε! Μιζοτακη οσο καθομαστε στον καναπε αντε μανα μου και για το 6ο μνημονιο! Ξερεις εσυ lockdown στο lockdown, ηταν να μην παρεις το κολλαει οτι εκανε ο Αλεκθης ο “αντιστασιακος” το 15 με το πρωτοπαλληκαρο του τον μπαρουφακη αλλα τελικα φιλησανε τον κωλο της frau!

  19. Αν οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα τους καλέσουν. Οι υπόλοιποι εμβολιασμένοι πως θα το αρνηθούν ;;;;;;;

  20. Τι κατάντια αυτά τα δύο σχόλια από δύο ΜΗ Έλληνες που από κόμπλεξ ανωτερότητας το παίζουν Έλληνες ενώ είναι μπασταρδοι του εξωτερικού που η ζήλεια τους που δεν είναι πια στην ηλιόλουστη χώρα μας τους κάνει να στάζουν από μίσος. Αυτά τα γελοία υποκείμενα ξέρετε να τα προωθείτε .

  21. Aν τολμησουν να κανουν κι αυτο θα τους καψουμε ζωντανους!!

  22. και το ράπιντ είναι εξίσουν επικίνδυνο όσο και το εμβόλιο!!! μια μικρογραφία είναι

  23. Ρε κωλοχανεία Ελληνόφωνοι, δεν έχετε ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας επάνω σας;;;;;; Π@@τσα μέχρι να σβήσει ο ήλιος ζώαααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!

  24. ΡΕ ΑΠΟΛΥΤΕ ΗΛΙΘΙΕ ΒΑΛΚΑΝΙΕ greeK ΤΙ ΦΡΕΝΗΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ,ΡΕ ΒΑΛΚΑΝΙΟ ΡΕΤΑΛΙ?

Comments are closed.