Τελικά και η ΑΟΖ της Κύπρου “κείται μακράν” για τους Ελλαδίτες πολιτικούς

Κοινοποίηση:
Cyprus_AOZ_map_2

Ο “πατέρας” της ΑΟΖ της Ελλάδος, καθηγητής κ. Θεόδωρος Καρυώτης, με άρθρο του στηλιτεύει τη στάση των πολιτικών και των ελίτ της Αθήνας, στο θέμα της Κύπρου και της ΑΟΖ.

Μάλιστα, ο κ. Καρυώτης θεωρεί ότι η Αθήνα για άλλη μια φορά αφήνει μόνη της και εγκαταλείπει την Κύπρο, η οποία, όπως και κατά τον δεύτερο Αττίλα, και πάλι κείται μακράν…
Ακολουθεί το άρθρο του Έλληνα καθηγητή

Όλοι ασχολούνται με την Χάγη, αλλά αδιαφορούν για την Κύπρο. Για όσους πραγματικά δεν θέλουν την προσφυγή στην Χάγη, υπάρχει ένας εύκολος δρόμος. Να ζητήσουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με αυτή της Κύπρου.

Τα προς εξέταση σενάρια τότε θα είναι τα ακόλουθα:

Η Τουρκία δεν έχει λόγο να προσφύγει στην Χάγη, διότι έχασε την θάλασσα που θα διεκδικούσε στην Ανατολική Μεσόγειο και επομένως δεν θα διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο. (Πανευτυχείς οι Έλληνες που δεν επιθυμούν την Χάγη).
Η Τουρκία θα επιτεθεί, άμεσα, στην Ελλάδα και την Κύπρο, διότι θεωρεί αυτή την οριοθέτηση ένα άλλο casus belli. Οι ελληνικές κυβερνήσεις αναφέρονται συνεχώς στο γνωστό casus belli της Τουρκίας σε περίπτωση επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος.

Η φιλελληνική κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν θα επέμβει και θα αποτρέψει την σύγκρουση ανάμεσα σε δυο σημαντικούς συμμάχους της!
Οι Έλληνες πρωθυπουργοί από τον Κώστα Σημίτη μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη αρνούνται να οριοθετήσουν ΑΟΖ με την Κύπρο, διότι γνωρίζουν την ύπαρξη του άλλου άγραφου casus belli του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι τότε υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη πολέμησαν τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο στην ανακήρυξη της Κυπριακής ΑΟΖ. Τότε, ο Ταγίπ Ερντογάν πιάστηκε στον ύπνο και δεν αντέδρασε.

Υπάρχουν δεκάδες αναλυτές που εξηγούν τους λόγους που δεν πρέπει να προσφύγουμε στην Χάγη και αποκαλούν προδότες τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά που προκρίνουν αυτή τη λύση,  όπως ζητούσαν ενωρίτερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Πηγή: Θεόδωρος Καρυώτης, Η ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2014

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ποια ΑΟΖ?? με κυπρο??? εδω δεν εχει λυθει το βι@στικ@-γ@μ@-π@παδi@κο προβλημα που εχει σκασει απο το πουθενα…… η αοζ νοιαζει τον κοσμο και τους μανατζερ της πολιτικης μοριοχτυπησης??? πολεμος ποιος εχει κανει τι και γιατι και πως θα εξευτηλιστει ο καθε βδελυγματικος ελληνοειδης @ρχ@δ@μ@λ@κ@ς που τον αποθεωναν πριν λιγο καιρο για να παρουν λαβαρα και αξιωσεις……………………… ετσι για λιγο διαλειμα απο τα προβληματα. και οταν ολα περασουν η ελλαδα θα ειναι μαλλον μιση.

Comments are closed.