Τελείωσε η συνάντηση Τσαβούσογλου με Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:
tsavusoglou_mitsotakis

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Τσαβούσογλου, μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Η θέση της Αθήνας
Κατά τις σημερινές συναντήσεις αναμένεται να ιχνηλατηθεί το έδαφος μιας ενδεχόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Η Αθήνα προσέρχεται στις συναντήσεις με την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρικών σχέσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο των καταγγελιών του Τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ κατά της τουρκικής κυβέρνησης για ανοιχτές διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και παρεμπόριο και τις προειδοποιήσεις του εναντίον του Ερντογάν ότι θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις, αλλά και των διεθνών επικρίσεων κατά της Τουρκίας για μη τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Που μπλέξαμε Θεε να μας αντιπροσωπεύουν και να μας κυβερνούν επαγγελματίες τεμπέληδες και καθυστερημένοι. Δε γουστάρω να με αντιπροσωπεύει κάνεις. Θέλω στον τόπο μου να κάνω ο,τι θέλω εγω και όχι ο, τι μου λέει ένας ελληνόφωνος Εβραίος. Πρέπει να αλλάξει άμεσα το καθεστώς της υποτιθέμενης “δημοκρατίας”. Δημοκρατία σημαίνει να κάνει ο,τι επιθυμει ο λαός και όχι να αποφασίζουν και να διατάζουν οι τύραννοι. Πρέπει να γίνει άμεσα λαϊκή συνέλευση και λαϊκά δικαστήρια για να τιμωρηθούν οι αποπατοι που κατέστρεψαν την χώρα και το ελληνικό έθνος. Και μετά από αυτό να γίνει άμεση απέλαση των λαθροκανιβαλων. ΑΡΚΕΤΑ.

Comments are closed.