Τα πάνω-κάτω με την αφρικανική σκόνη – Έρχεται νέο κύμα και θα είναι πιο δυνατό 

Κοινοποίηση:
9696

Για «νέο επεισόδιο ίσως και πιο έντονο μέχρι τα μέσα Μαΐου» κάνει λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

«Πνίγηκε» στην αφρικανική σκόνη και η Χαλκίδα, όπως όλη η χώρα, από την Τρίτη (23/4) με το πορτοκαλί χρώμα να κυριαρχεί στον Ευβοϊκό ουρανό.

Απόκοσμες εικόνες καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα λόγω της αφρικανικής σκόνης, την οποία οι ισχυροί νοτιάδες κατηύθυναν προς πολλές περιοχές.

Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη σωματίδια από τη Σαχάρα και η Χαλκίδα μοιάζει να έχει μεταφερθεί στην έρημο.

 

Η αφρικανική σκόνη «κάλυψε» τα πάντα στην Εύβοια

«Νέο επεισόδιο ίσως και πιο έντονο μέχρι τα μέσα Μαΐου»

Στο έντονο φαινόμενο αφρικανικής σκόνης που παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας μας κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο ΕΡΤNews o κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε στη σύνδεση του φαινομένου με την κλιματική κρίση και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εκτιμώντας ότι πλέον θα τα συναντάμε όλο και πιο συχνά τέτοια επεισόδια.

 

«Η αφρικανική σκόνη είναι κάτι που έχουμε συναντήσει ίσως πριν από 15 χρόνια», υπογράμμισε και σημείωσε πως πλέον «θα έχουμε μεγαλύτερη συχνότητα των φαινομένων και πιο νωρίς τη θερινή περίοδο».

«Από τον Μάιο και μετά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Το επόμενο φθινόπωρο θα έχουμε ένα ακόμη επεισόδιο αφρικανικής σκόνης»

Σύμφωνα με τον καθηγητή το φαινόμενο «είναι χαρακτηριστικό της ξηρασίας και της σχετικής ερημοποίησης εδαφών με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος σωματιδίων να είναι πολύ μεγαλύτερος» και σημείωσε ότι «αλλάζουν οι ροές του ανέμου καθώς αλλάζει το κλίμα. Αυτό επηρεάζει ακόμα περισσότερο σε σχέση με την αφρικανική σκόνη».

 

Μάλιστα ο καθηγητής εκτίμησε πως αναμένεται επεισόδιο αφρικανικής σκόνης παρόμοιας και ίσως και μεγαλύτερης έντασης τον Μάιο. «Περιμένουμε να δούμε τουλάχιστον ακόμα ένα νέο επεισόδιο με την αφρικανική σκόνη μέχρι τα μέσα Μαΐου, που θα μπορούσε να είναι της ίδιας έντασης με το τωρινό, ίσως και παραπάνω ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εκτίμησε πως «από τον Μάιο και μετά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Το επόμενο φθινόπωρο θα έχουμε ένα ακόμη επεισόδιο αφρικανικής σκόνης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. ΤΟ HAARP ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ… ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ? ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ…ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

  2. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΙΔΕΣ ?
    ΟΛΟ ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΝΗ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΟΙ 10 ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ

  3. Αναρωτιέμαι : ποιοι πιλότοι πετάνε και ρίχνουν αυτά ; Έλληνες εντεταλμένοι ΄; ξένοι ; με τί συνείδηση ; Σας παρακαλώ απαντήστε , αισθάνομαι τελείως χαζή.

    1. Το κυριότερο μια φορά είναι ότι πετάνε αδιαλείπτως και χαράζουν τον ουρανό δημιουργώντας τεχνητά σύννεφα και επηρεάζοντας την ηλιοφάνεια και το κλίμα. Τώρα το κίνητρο που έχουν δώσει στους πιλότους λίγο πρέπει να ενδιαφέρει εμάς τους απλούς πολίτες. Θα μπορούσε πάντως να είναι ένα απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα μιας τεράστιας συμμαχίας στην οποία συμμετέχει η χώρα μας…..

  4. Καλά να μας λένε και για το φθινόπωρο ότι θα ξανα έχουμε , μας περνάνε για ζώα , ποιός μπορεί να προβλέψει μετά από 6 μήνες ;;;;;;;;;; Δολοφόνοι , πέστε αλεύρι , η κόλαση σας μαγειρεύει .

  5. Ποια αφρικανική σκόνη ρε άσχετοι; Κατάρα από το Θεό είναι το χώμα από τον ουρανό. Τα ζώα δεν έχουν ανοίξει την Αγία Γραφή και έχουν και άποψη.

    1. Η Αγία γραφή λέει για τους τοξικούς αεροψεκασμούς; Η κατάρα του Θεού αφορά μόνο εμάς; Εάν ξέρεις και μας κρύβεις κάτι είσαι συνένοχη… μίλα ευλογημένη

  6. Κάτι άλλο παίζει με μεγάλα φορτηγά και φυσουνες εκεί στην έρημο της Αφρικής και το ξέρουν πολύ καλά .

  7. Ουρε θα πιθανουμι ουλοι! Ερμου Σαχαρα τη καταντησι τν Ελλαδα ου Κουλς!
    Κι δως τ ψεκα τωρα που δι φαινετι!

  8. Θα μας ψεκάσουν και στον ουρανό της Αθήνας θα εμφανιστεί το σύμβολο του αντίχριστου μετά θα έρθουν εξωγήινοι γιατί μέσα από κάθε μικρόκοκκο λασποβροχής θα ξεπετιέται ένα εξωγηινάκι το οποίο αφού θα ρουφά αίμαι από τους περαστικούς( εξαιρούνται αυτοί που θα έχουν τατουάζ του σταυρού) θα μεγαλώνει από 2 έως 6,66 μέτρα μετά αυτοί οι εξωγήινοι θα προσηλυτίσουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής και υπουργοί και βουλευτές θα έχουν δυνατότητα να μπαίνουν με την ταχύτητα φωτός μέσα σε μαύρες τρύπες και θα βρίσκονται στον πλανήτη των εξωγήινων για να λάβουν εντολές που θα εκτελέσουν όταν φτάσουν στην Γη. Επίσης θα προσγειωθούν στην Γη fake το τρίδυμο Χριστός Μωάμεθ και Βούδας όπου θα λένε στους πιστούς να γίνουν και αυτοί εξωγήινοι δίδοντας λίγο αίμα και να μην κρύβονται στα σπίτια τους. Όλα τα τρόφιμα θα είναι μεταλλαγμένα θα αγοράσεις κρέας και μέσα σε μια μέρα θα ανοίγουμε το ψυγείο και θα βρίσκουμε μπάμιες. μισό να πάρω τα χάπια μου και θα συνεχίσω στην επόμενη λασποβροχή….

    1. Τι έγραψες ο άνθρωπος; Και μετά λέτε εμάς ψεκασμένους. Δε πάτε καθόλου καλά ξυπνάτε, δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά.

  9. Αφού μας αγαπάνε τόσο πολύ και ενδιαφέρονται για την υγεία μας πολιτικοί και ειδικοί επιστήμονες θα έπρεπε κανονικα τώρα με αυτό το τοξικό νέφος να μείνουμε μέσα και όχι με τον κοροιδοϊό

  10. Εχτές αργά το απόγευμα στην αττική΄ενώ όλα ήταν πορτοκαλί και πνιγμένα από σκόνη σε ένα σημείο άνοιξε ο ουρανός ενώ δεν φυσούσε καθόλου και φάνηκε ο ουρανός γεμάτος γραμμές και αεροπλάνα να ψεκάζουν. Πως είναι δυνατόν να γνωρίζουν πως θα έχουμε και το Μάιο το ίδιο φαινόμενο. Δε μας τα λένε καλά.

  11. Η αφρικανική σκόνη πνίγει και την Αφρική ή μόνο προς τα εδώ θέλει να έρχεται?
    Κλιματική αλλαγή και πανδημίες δημιούργησαν “επιστήμονες” μέντιουμ μελλοντολόγους

  12. Μα καλά πώς μπορεί να κάνει τέτοιες προβλέψεις; Σίγουρα δεν δημιουργούν τον καιρό αντί να τον προβλέπουν;

  13. το επόμενο φθινοπώρο θα έχουμε ακόμα ένα επεισόδιο ,μάλιστα !και τον Μάιο θα μας ξανά ψεκασουν μάλιστα .
    χτες ο ουρανός έγινε πορτοκαλί και σε ένα σημείο του ουρανού άρχισε να καθαρίζει και μαντέψτε τι φαινόταν γραμμές ψεκασμού σε διάφορες κατεύθυνσεις από αεροπλάνα αφήνοντας ένα πορτοκαλί χρώμα στης λωρίδες της οποίες χάραξαν κατά τον ψεκασμό .
    και βγαίνουν οι καθηγητές τώρα να μας πουν ότι και του χρόνου θα ρίξει τον ίδιο καιρό αφρικανικές σκόνες ,όπως επίσης και τον άλλον μήνα !
    και μερικοί ακόμα εδώ μέσα και όχι μόνο πιστεύουν ότι είναι σκόνη .
    καμία ελπίδα γ αυτό τον τόπο .
    επίσης να τονίσω σε κάποια φάση όταν ένα από τα αεροπλάνα πετούσε σε χαμηλή σχετικά απόσταση έκλεισε της βαλβίδες του ψεκασματος γιατί άλλαζε πορεία η κάτι άλλο ,σταμάτησε η γραμμή και στην συνέχεια αφού έκανε ένα μικρό ελιγμό για κάποια χιλιόμετρα ξανά άνοιξε της βαλβίδες ψεκασμού και φάνηκε καθαρά η πορτοκαλί αφρικανική σκόνη που ξανά έβγαλε για δεύτερη φορά .
    εντομεταξυ είναι τώρα 12 μέρες πάνω κάτω ψεκαζουν ΑΣΤΑΜΆΤΗΤΑ κόσκινο ο ουρανός γραμμές δεξιά αριστερά ευθείς πάνω κάτω σε όλα τα μήκη και σε όλα τα πλάτη του ουρανού .
    ποιος θα τους σταματήσει ?κανείς θα πεθάνουμε από καρκίνο και αρρώστιες .
    περιμένετε φέτος να φάτε ντομάτες και όχι μόνο γεμάτες Χημικά .

Leave a Response