Τα θέλουν και τα λένε ή τους ξεφεύγουν για να… σωθούν; Βασιλακόπουλος: «Η μάσκα έξω προστατεύει μόνο από το κρύο – Έγινε υποχρεωτική για να μην ξεχνιέστε»

Κοινοποίηση:
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Προκλητικές δηλώσεις έκανε γι’ ακόμη μια φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθώς μετά από δύο (!) χρόνια πανδημίας και κυνηγιού πολιτών για τις μάσκες μας λέει ότι μας προστατεύουν… «μόνο από το κρύο»!

Το «εμβόλιο πριν το εμβόλιο», όπως το χαρακτήρισε πριν από έναν περίπου χρόνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά είχε ως μόνο σκοπό να αποδεχθούμε την υποχρεωτικότητα.

Ο Θ.Βασιλακόπουλος αναφορικά με τη χρήση της μάσκας είπε ότι όταν οι πολίτες είναι μόνο στον δρόμο, τους προστατεύει «μόνο από το κρύο», καθώς σε αυτήν την περίπτωση ή και όταν δεν υπάρχει συνωστισμός, «δεν έχει νόημα».

«Η υποχρεωτικότητα επιβλήθηκε για να μην ξεχνάμε να τη φοράμε σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός» σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού και εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων των ειδικών, ο κ. Βασιλακόπουλος παρατήρησε ότι οποιαδήποτε απόφαση λάβει σήμερα η Επιτροπή «δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας», σχολιάζοντας ότι εάν για παράδειγμα αρθεί η απαγόρευση για τους όρθιους πελάτες στα κέντρα διασκέδασης, επί της ουσίας «θα νομιμοποιήσει αυτό που γίνεται».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη χαλάρωση των μέτρων, επεσήμανε ότι εάν αίρονταν όλοι οι περιορισμοί, βάσει των σεναρίων που βρίσκονται στο «τραπέζι» (για άρση της απαγόρευσης της μάσκας, για διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων και τους όρθιους πελάτες στη διασκέδαση), θα μειωνόταν πιο γρήγορα η πανδημία, αλλά με μεγαλύτερο κόστος.

Όπως είπε, θα έφευγε πιο γρήγορα το τρέχον κύμα, εντούτοις θα το «πληρώναμε» με μεγαλύτερη επιβάρυνση στους αριθμούς της πανδημίας.

Ήδη, όπως τόνισε, καταγράφονται καθημερινά δεκάδες θάνατοι και «χάνουμε άδικα ανθρώπους», καθώς οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι, όπως παρατήρησε.

Κάνοντας μνεία, εν τω μεταξύ, στις χώρες που αίρονται τα μέτρα, επεσήμανε ότι πρόκειται για περιπτώσεις, όπου οι άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένοι και επομένως, υπάρχει μικρότερη η πιθανότητα να νοσήσουν.

Σχετικά με τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωση, προσθέτοντας ότι ήταν «πιο βραδεία από ό,τι αναμέναμε, αλλά πλέον είναι σαφής».

Όπως είπε, σημειώνεται μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, η οποία θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες στις ΜΕΘ και στους νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα τέλη του Φεβρουαρίου, η εικόνα θα βελτιωθεί, και τον Μάρτιο η εικόνα θα είναι ακόμα καλύτερη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

22 Σχόλια

  1. Σύμφωνώ 100% Βασιλακόπουλε, η μάσκα έξω για το κρύο και μόνο είναι μια χαρά αλλά σ’ όλα τ’ άλλα τρως άκυρο.

  2. Απαλλασεται λογω καθολικης μαλακυνσης εγκεφαλου! Ο Θεος να τον βοηθησει καποια στιγμη !

  3. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΈΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΊΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΉ ΜΟΥΝΤΖΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΌΛΟΙΠΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΎΣ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ.

  4. Αυτός πρέπει να τον παίζει με το αριστερό και με το δεξί να βαράει καρπαζιες στον εαυτό του. Δεν εξηγείται αλλιώς η μαλ@@ια που τον δερνει.

  5. Βασ βασ βασ ο παρασκευάς βασ βασ βασ θα υποφέρεις βασ βασ βασ ..δικό σας

  6. Ο άνθρωπος μόνο στη μπανανία είναι ακόμα έξω και λέει ότι να ναι…σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα τον είχε μαζέψει η δικαιοσύνη

  7. Και εγώ λέω να τρως κλωτσιές για να μην ξεχνιέσαι.

  8. Ο ” κυριος” θελει φυλακιση σε τουρκικες φυλακες με συγκρατουμενους αλβανους.

  9. ΑΦΟΎ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚΌΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΛΗΚΑΡΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

  10. αγαμητε η μαλακια σου ειναι μονιμη χασου απο το προσκυνιο μια ετσι μια γιουβετσι και η παπαρολογια σας καλπαζει

  11. Βασιλακόπουλε, έφτασες να ειρωνεύεσαι τους 7.000 υγειονομικούς που αντιστέκονται και πεινάνε, εσύ ο καλοπληρωμενος της επιτροπής. Ξεχνάς, όμως, ότι όλα εδώ πληρώνονται. Οι κατάρες των υγειονομικών και των 300.000 συνταξιούχων που τους πήρατε 100 ευρώ από την πενιχρή σύνταξη θα δεις σύντομα τι σποτελέσματα θα φέρουν. Στην Θεία Δίκη δεν μπορείς να επικαλεστείς το ακαταδίωκτο που σου έδωσε ο κούλης. Αφήνεις 10.000 υγειονομικούς να δουλεύουν χωρίς τρίτο μπόλι και δεν λες κουβέντα, εσύ που συνιστάς μάσκα στον δρόμο σε αυτόν που πάει μόνος του! Και ειρωνεύεσαι 7.000 υγειονομικούς που πεινάνε για να είναι ελεύθεροι. Ο καιρός γαρ εγγύς ακαταδίωκτε βασιλακόπουλε!

  12. ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΟΥΦΡΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΤΗ, ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΥΣΣΑΡΙΚΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΜΕ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΕΣ!

  13. Στό πα καί στό ματαλέω ανάξιε κομπογιαννίτης.Μέ τά άχρηστα φύμωτρα νά σκουπίσεις τόν πωπό σου καί μετά τά μούτρα σου.
    RT 16.2.2022
    Μετά τήν πανδημία έρχεται περιβαλλοντική καταστροφή.Τρία εκατομμύρια πεταμένες μάσκες τό λεπτό.129 δίσεκατομμύρια πεταμένες μάσκες τό μήνα πού προξενούν τήν ρύπανση τών ωκεανών καί δισεκατομμύρια γάντια μίας χρήσης καί κίτς δοκιμών.
    Τό βίντεο μέ μία ωραία φωτογραφία τού Νικόλα Σαμαρά.Ενας ιππόκαμπος έχει πιαστεί σέ μία μάσκα.
    https://de.rt.com/inland/131373-auf-pandemie-folgt-umweltkatastrophe-drei/

  14. Επιτελους καποιος ας πεταξει αυτο τον αληθωρο, δηλητηριωδη βατραχο στο βουρκο του

  15. Σύμβολο του φιμωμένου σκλάβου είναι η μάσκα.Η CIA είχε το πρόγραμμα Mk Ultra στο οποίο υποχρέωναν τα θύματα να φοράνε συνεχώς μάσκες,ως τρόπο καθυπόταξης των ανθρώπων.

    1. Τετρακυμία εν κρανίω (και όχι απλά τρικυμία)…

      1. Μπορει να το παθεις καποια στιγμη λογω της παρατεταμενης χρησης μασκας….

  16. Σε μια χώρα δικαίου θα ήταν φυλακή. Στο καρναβάλι της μασονείας που λέγεται Ελλάδα, θα απονεμηθεί μόνο η Θεία Δικαιοσύνη

  17. Οι θάνατοι βρε σούργελο Βασ οφείλονται στην πανάθλια κατάσταση των νοσοκομείων, αφού ούτε νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχει. Εάν μπεις μέσα για πόνο στην πλάτη θα είσαι τυχερός αν δεν καταλήξεις στην εντατική με σοβαρή ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Ειστε εγκληματίες γιατί διώξατε τις 7.500 των νοσοκομειακών.

Comments are closed.