Τα δύο τελευταία «όχι» που λένε οι “ειδικοί” στην άρση των μέτρων

Κοινοποίηση:
καραντινα μοναστηρακι

Διστακτικοί για δύο «ναι» εμφανίζονται οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζουν για να «σφραγίσουν» με την εισήγησή τους την άρση των μέτρων που απομένουν.

Η Επιτροπή θα κάνει αποδεκτή την κατάργηση της απαγόρευσης των όρθιων στα μπαρ, ενώ θετική αναμένεται να είναι και στην πρόταση για αύξηση της χωρητικότητας των γηπέδων σε τουλάχιστον 50%, όπως επίσης και στην απελευθέρωση των σχολικών εκδρομών.

Έτσι, το πρώτο στάδιο της πλήρους χαλάρωσης θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις 21 Φεβρουαρίου.

Τα δύο «όχι»
Χαλάρωση όμως δεν πρόκειται να υπάρξει για τις Απόκριες, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν θα γιορταστούν όπως πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Αυτό θα είναι το ένα «όχι» των ειδικών.

Το τελευταίο «όχι» της χαλάρωσης θα είναι η μάσκα στους ανοιχτούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο μάλλον θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του μήνα και αναμένεται να καταργηθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Το επικίνδυνο σενάριο για… πισωγύρισμα
«Βιαζόμαστε πάλι». Με αυτά τα λόγια ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, τόνισε σήμερα ότι η άρση των μέτρων ίσως έρχεται λίγο πιο νωρίς και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του.

«Θα έπρεπε να κάνουμε ευχέλαιο για την πληροφορία που κυκλοφορεί από την Τρίτη και προέρχεται από την Αγγλία, χώρα που έχει από τα καλύτερα συστήματα επιτήρησης. Το βρετανικό σύστημα διαπίστωσε ότι στην Αγγλία υπάρχει ήδη η μετάλλαξη Deltacron. Είναι δηλαδή ο συνδυασμός της μετάλλαξης Δέλτα και της Όμικρον. Αυτόν δηλαδή που είχαν πει ότι βρήκαν στην Κύπρο και ήταν επιστημονικό λάθος» είπε σήμερα στο OPEN.
Τόνισε δε πως υπάρχει μια «ανησυχητική πληροφορία» από τη Βρετανία και υπογράμμισε:

«Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο μέρος της Δέλτα και ποιο μέρος της Όμικρον πήρε ο ιός, αλλά ανάλογα με το μέρος που πήρε θα εξαρτηθεί η επικινδυνότητά του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι να έχει την ταχύτητα διασποράς της Όμικρον και τη νοσηρότητα της Δέλτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στήν Αγγλία άρχισαν από τόν Ιανουάριο νά αίρουν τά μέτρα. Τέρμα ή υποχρεωτικοτητα τών μασκών σέ δημόσιους χώρους, ούτε κάν στά ΜΜΜ ! Εδώ ασχολουμεθα ακόμη μέ όρθιους καί καθιστούς !!!

Comments are closed.