Τατσόπουλος κατά Κεραμέως: «Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα χρησιμοποιούν την Ιστορία για να διαμορφώσουν εθνική συνείδηση»

Κοινοποίηση:
tatsopoulos

Την αντίδραση του πολιτευτή της ΝΔ Πέτρου Τατσόπουλου προκάλεσαν οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως όπου αναφέρθηκε σε αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας και στη δημιουργία «εθνικής συνείδησης».

Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία. Όπως ξεκαθάρισε, στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η Ιστορία να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση.

Η ανάρτηση του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου

Κυρία υπουργέ. Εμείς οι αφελείς νομίζαμε ότι μονάχα τα αυταρχικά καθεστώτα, τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς, χρησιμοποιούν το μάθημα της Ιστορίας για να διαμορφώσουν εθνική ή όποια άλλη συνείδηση στους μαθητές. Εμείς οι αφελείς νομίζαμε ότι στις δυτικές κοσμικές δημοκρατίες το μάθημα της Ιστορίας αποσκοπεί στο να αφυπνίσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την ιστορική έρευνα και, κατ’ επέκταση, την ιστορική αλήθεια. Από κατηχητές και κατηχήσεις πήξαμε. Από πολίτες με γνώση και κρίση πάσχουμε. Ευχαριστώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ????ΕΝΑΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΓΥΦΤΟΣ !!!! ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΡΑ ΣΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗ !!!ΠΟΣΑ ΤΣΑΚΩΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΒΛΑΚΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ!!!!

  2. Αυτα Τατσόπουλε να τα πείς και στουσ Σκοπιανούς.. με την συμφωνία σας.. αλλα εκεί βαράς άλλο σκοπό ε; ότι μας συμφέρει όπου και όποτε μας συμφέρει.. μήπως έχεις συμφέρον που τα λές;.. ρωτάω εγω τώρα;

    Δέν είμαστε όλοι μας ηλίθιοι, ακούς παλιομαλάκα;

  3. ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΗΛΙΘΙΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΙΡΗΔΕΣ ΟΛΟΙ

  4. ΑΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΊ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Η ΟΠΟΊΑ ΆΛΛΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΤΙ ΈΧΟΥΝ ΠΆΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΆΝΤΩΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ? ΜΗΠΩΣ ΈΤΣΙ ΒΟΛΕΎΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ. ΜΑΣ ΦΤΑΊΓΑΝΕ ΤΑ ΑΡΧΑΊΑ ΜΑΣ ΦΤΑΊΓΑΝΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΆ ΜΑΣ ΦΤΑΊΕΙ Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ ΦΤΑΊΝΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΛΊΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΊΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ? ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΊ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΊΝΕΙ ΑΥΤΉ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΤΊΠΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΛΈΝΕ ΜΟΝΟ…. ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΊΣΩ.

Comments are closed.