Ταπεινωτικό τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην Ελλάδα για να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
ce773d208d9dadc7d05f530a9b49c627_XL

Αποκάλυψη για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Anrtony Blinken στην Κρήτη το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024.
O Blinken επισκέφθηκε την Ελλάδα στο πλαίσιο της διπλωματικής του εκστρατείας για την κρίση στη Μέση Ανατολή.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών άδραξε την ευκαιρία να αποσπάσει μία υπόσχεση από την Αθήνα να χορηγήσει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία, υποστηρίζει το Sputnik.
Ο Antony Blinken παρουσίασε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ένα ταπεινωτικό «τελεσίγραφο» όταν επισκέφθηκε τη χώρα, σημειώνει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έλαβε μόλις λίγες ημέρες προθεσμία για να αποφασίσει για αποστολή νέων οπλικών συστημάτων στο καθεστώς του Κιέβου.
Ο Blinken είχε κάνει μια στάση στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για τη Μέση Ανατολή με τον φόβο μεγαλύτερης περιφερειακής διάχυσης.

Πάντως, εν μέσω της αυξανόμενης δυσκολίας να εξασφαλίσουν περισσότερα πακέτα βοήθειας στο Κίεβο λόγω της «κόπωσης της Ουκρανίας» ώθησαν τον Blinken να καταφύγει στον εκβιασμό, σύμφωνα με το Sputnik.
Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ και στενή σύμμαχος των ΗΠΑ, ήταν από τις πρώτες που έστειλε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ευρισκόμενη στη λάθος πλευρά της ιστορίας όπως έχει γράψει το ΒΝ.
«Η Ελλάδα έχει ήδη δώσει τα πάντα, έχει υποβαθμίσει την εθνική της άμυνα, ειδικά στα νησιά, για να στηρίξει την Ουκρανία με αμυντικό υλικό», γράφει το ρωσικό μέσο.
Τι ακριβώς ζήτησε ο Blinken να στείλει η Ελλάδα στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, που καταρρέει σε όλα τα μέτωπα.

Η Ελλάδα έχει ήδη στείλει τα πάντα στην Ουκρανία

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που έσπευσαν να παράσχουν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για να επιβληθεί η τυραννία του Κιέβου στον ρωσόφωνο πληθυσμό του Donbass έχει διαμηνύσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το 2023 ο τότε υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θριαμβολογούσε για τη μεταφορά απίστευτης ποσότητας όπλων στο καθεστώς Zelensky.
Τον Αύγουστο, η Αθήνα επέλεξε να ενταχθεί σε έναν συνασπισμό χωρών που εκπαιδεύουν Ουκρανούς πιλότους να πετούν με μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Τον Αύγουστο, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα με τον Μητσοτάκη ότι οι δύο πλευρές είχαν επίσης υιοθετήσει μια κοινή δήλωση στην οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύει την Ελλάδα να συνεχίσει τη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Επιπλέον, η Αθήνα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταδικάσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από δυτικές χώρες και κατηγόρησε τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι προσπαθεί να παρατείνει τη σύγκρουση.
Στις αρχές Ιουνίου 2023, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov επανέλαβε ότι οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν παρά τις αποστολές ξένων όπλων στο Κίεβο, κάτι που αναμφίβολα θα προκαλούσε «περισσότερα δεινά» στην Ουκρανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Κουλη δωσε… σφεντονες κα ψιλοτακουνες γοβες στο κολληταρι σου τον Ουκρανο! Βλαδιμηρε…. κινδυνευεις παρε τα μετρα σου! Εσυ κανε δωρο στο Ζελε ζαρντιερες για την επομενη του παρασταση!

  2. ΠΟΥΤΙΝ ΡΙΞΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΜΟΥΝΙΑ

  3. και μεις δεσμευομαστε οτι θα κανουμε ΑΠΟΧΗ μεχρι να σβησει ο ηλιος. δλδ ο ‘ηλιος του ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΝ’. ειχα ξεχασει πώς σκοτωθηκε ο τεμπονερας γιατι ημουν παιδι τοτε. ‘μπορντελο’ η πολιτικη ζωη απο τοτε οχι αστεια. μελη της οννεδ σκοτωσαν ανθρωπο και παρολα αυτα ακομα υφισταταται αυτη η ”οργανωση”. κυβερνανε κιολας αυτοι που διοικουν τετοιες οργανωσεις. και τοτε εμφανιστηκε στο προσκηνιο ως δια μαγειας το αλεκθι. ο οποιος μικρος τσιπρας εκανε καταληψη γιατι δεν μπορουσε να διαννοηθει οτι δεν θα επιτρετου πεται να ντυνεται σαν τσεγκεβαρας… τουλαχιστον εβγαλες καμια καλη γκομενα τοτενες αλεκθι μου ή μπα;ρ ουστ βλαμμενοι εξουσιομανεις!

  4. Χωρις να ρωταει τον Ελληνικο λαο κανει οτι του πουν τα αφεντικα του!! Ενεργειες που ειναι εις βαρος των συμφεροντων του Ελληνικου λαου!! Ξεγυμνωνει τα νησια και την χωρα γενικοτερα με το να στελνει οπλικα συστηματα και αρματα στο διεφθαρμενο καθεστως του Ζελενσκι , οπλα τα οποια εχει απολυτη αναγκη η χωρα , οταν εχει διπλα της γειτονα τον Τουρκο!! Και οπλα τα οποια θα τα μετατρεψουν σε παλιοσιδερα οι Ρωσοι!! Επισης ετοιμαζεται να φερει για ψηφιση το νομοσχεδιο της ανωμαλιας , οταν η πλειοψηφια του λαου ειναι καθετα αντιθετη με τον γαμο και την τεκνοθεσια των ομοφυλων ζευγαριων!! Αυτα προεκλογικα δεν τα ελεγε ο Κος Μητσοτακης και ερχεται τωρα να τα ψηφισει με λογικη αποφασιζομεν και διατασομεν!! Μαυρο στους γαλαζιους Συριζαιους στις εκλογες και στο ΚλεφτοΠασοκ , που ειναι τα ιδια σκ@τα!!

  5. ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΧΟΥΝΤΟΚΟΥΛΗ ΟΥΤΕ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΔΑΦΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΒΟΛΗ ΣΤΙΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΑΠΝΟΙ ΚΥΦΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΥΝΟΥΝ ΟΛΙΜΕΡΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗΝΥΧΤΗΣ ΤΑ ΤΕΤΤΟΙΑ ΤΟΥΣ…………..

    1. Αυτοι που τους πανε και τους φαιρνουν εντος αστοικων κεντρων σε βεισματουχες υπηρεσιες με κρατηκες Μercedes και σοφερ παρακαλω ολες τις παλειες των κλεπτουπουργειων ολα αυτα τα κομματοσκυλα με τα γαλωνια που σε τοσο επικυνδηνους καιρους ειναι πολυ λιγοι για την πατρηδα μας σκουπηδια της μεταπολιτευσης

Comments are closed.