Τήνος: ΜΑΤ ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν κατοίκους σε κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΑ)

Κοινοποίηση:
1_7

”Εισαγόμενους” άνδρες των ΜΑΤ βρήκαν απέναντί τους οι κάτοικοι στην Τήνο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την συνέχιση των εργασιών τοποθέτησης ανεμογεννητριών στη θέση Πράσα του νησιού.

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το δρόμο και επιτέθηκαν στους κατοίκους για να περάσουν τα μηχανήματα και να συνεχιστούν οι εργασίες.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση, καθώς η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, από την οποία δεν γλίτωσαν ούτε νεαρές κοπέλες που βρέθηκαν στο σημείο, ούτε και ηλικιωμένοι, ένας εκ των οποίων σωριάστηκε στο έδαφος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των μηχανημάτων, με εντολή του εισαγγελέα Σύρου είχε αποκλειστεί ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη χώρα με τα μεγαλύτερα χωριά, με αποτέλεσμα να «κοπεί» το νησί στα δύο.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις κατοίκων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αλαβάνος.

Οι κάτοικοι σημειώνουν ότι οι γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν κοντά σε δύο χωριά εξαιρετικής ομορφιάς, Καρδιανή και Υστέρνια, θα αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο, ενώ ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί άλλες επιπτώσεις όπως ο θόρυβος, τόσο στην άγρια ζωή όσο και στους κατοίκους.

Επίσης, καταγγέλλουν την εταιρεία ότι έχει καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της.

Σημειώνεται ότι ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Τηνου και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων έχει ταχθεί κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών και ιδιαίτερα σε ένα τόσο ευαίσθητο σημείο.

Σημειώνεται ότι η κίνηση της εταιρείας σε συνεννόηση με την αστυνομία, να επανεκκινήσει τις εργασίες εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας και καραντίνας, εξόργισε πολλούς κατοίκους,που θεώρησαν – όχι άδικα- ότι γίνεται εκμετάλλευση των μέτρων υγειονομικής προστασίας για να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις τους.

ΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα η καταστολή και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έστειλε η κυβέρνηση στην Τήνο

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το γραφέιο τύπου του ΚΚΕ, με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κατηγορεί και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς επί κυβέρνησής του είχε αδειοδοτηθεί η επένδυση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Αγαπητοί ξυλοκοπημένοι Τηνιώτες πρέπει νά πληροφορηθείτε καλά γιά τίς ανεμογεννήτριες καί γιατί τίς φέρνουν στήν
    Ελλάδα.Χώρα παραγωγής είναι η Γερμανία.Η λεγόμενη αιολική βιομηχανία στή Γερμανία διέρχεται μαγάλη οικονο-
    μική κρίση διότι οι κάτοικοι δέν θέλουν μέ κανένα τρόπο αυτά τά εκτρώματα γιατί καταστρέφουν αμετάκλητα τά ωραία τοπία.Βρήκαν κοροιδο τήν Ελλάδα καί τά εξάγουν ελεύθερα.Ο Κούλης ο γουρλομάτης τά δέχεται ευχαρίσ-τως γιά νά ευχαριστήσει τήν κυρία Μέρκελ.Επίσης τήν ιστορική Μάνη φυτεύουν μέ τά γερμανικά τέρατα.
    Τό ξυλοκόπημα δυστυχώς θά συνεχιστεί.
    Γιάννης Λάκων

  2. Τους Έλληνες ξέρετε και τους βαράτε τους “επενδυτές” τους φέρεστε με το σεις και με το σας , έννοια σας και όταν θα σκάσει το ηφαίστειο θα σας πάρει όλους η μπάλα ανθελληνικά σκουπίδια.

  3. ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ …….ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΦΤΑΣΕΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
    ΚΥΡΙΕ ΧΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ !

  4. Δύο πράγματα σιχαίνομαι:Τα διόδια,και κυρίως τα ΜΑΤ.Σε κάθε μέλος τού ΜΑΤ προτείνω,κάθε βράδυ στο σπίτι τους,να εξηγούν στα παιδιά τους και να δικαιολογούν την συμπεριφορά τους.Για μένα ειναι οι σημερινοί Γενίτσαροι.Και ολα αυτά μονο για ενα τρύπιο δολάριο.

Comments are closed.