Τέσσερις λόγοι που δεν πρέπει να βάζουμε για ξυπνητήρι το κινητό μας

Κοινοποίηση:
kinito_mpataria

Το κινητό έχει αντικαταστήσει πολλές συσκευές στην καθημερινότητά μας, μεταξύ των οποίων και το ξυπνητήρι. Σύμφωνα με τους ειδικούς και τον Guardian, που επικαλείται μια έρευνα, τονίζουν ότι δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό και μας δίνει τέσσερις λόγους που το απαγορεύουν.

1.Θα δυσκολευτείς να κοιμηθείς: Αν θα χρησιμοποιήσεις το κινητό σου ως ξυπνητήρι, σημαίνει πως θα πάρεις την συσκευή μαζί σου στο κρεβάτι. Αναπόφευκτα, πριν κλείσεις τα μάτια σου, θα κοιτάξεις την φωτεινή οθόνη του… πράγμα που θα σε δυσκολέψει να κοιμηθείς. Στο σημείο αυτό, καλό είναι να θυμίσουμε πως οι ειδικοί τονίζουν ότι πριν κοιμηθούμε για μια ώρα δεν πρέπει να κοιτάτε οθόνες.

2.Θα χάσεις ώρες από τον ύπνο σου: Πιθανότατα, αν το κινητό είναι κοντά σου, πριν κοιμηθείς θα κάνεις scrolling στα κοινωνικά σου δίκτυα… και έτσι, όχι απλώς θα χάσεις ώρες από τον ύπνο σου, αλλά και θα ξυπνήσεις το πρωί νιώθοντας κούραση.

3.Θα έχεις περισσότερο άγχος: Αν έχεις το κινητό σου κοντά στο κρεβάτι, πιθανότατα μόλις ξυπνήσεις και κλείσεις το ξυπνητήρι σου, θα συνδεθείς με το internet και θα κοιτάξεις μηνύματα ή emails που έχουν να κάνουν με τη δουλειά σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αγχωθείς και να “χαλάσεις” όλη σου την μέρα.

3.Θα χάσεις την επαφή με τον/την σύντροφό σου: Πολλές φορές όταν ξαπλώνουμε αντί να ασχοληθούμε με τον/την σύντροφό μας, καταλήγουμε απλώς να κοιτάμε το κινητό μας και να απομακρυνόμαστε από το άλλο μας μισό. Αν το κινητό είναι σε απομακρυσμένο σημείο, τότε σίγουρα μπορούν να αλλάξουν πολλά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Και ένας λογος για να χρησιμοποιείς το κινητο για ξυπνητηρι. Εχω ενα παλιο NOKIA που το χρησιμοποιω μονο για ξυπνητηρι. Και δεν εχει μεσα καρτα τηλεφωνου, μονο μια καρτα με τραγουδια και επιλεγω τον ηχο για το ξυπνημα. Το αφηνεις 2 μετρα απο το κρεβατι , ωστε να μην γινεις υπνοβατης στο ξυπνημα για να πατησεις το στοπ. Χτυπαει και ξαναχτυπαει μετα απο μερικα λεπτα αν δεν σηκωθεις. Στο τελος σου σπαει τα νευρα και αναγκαστικα σηκωνεσαι !!! ( Ειναι επαναφορτιζομενο , οπως ολα τα κινητα, δεν το πετας στα σκουπιδια, αλλα το χρησιμοποιεις σαν mp3 player και σαν ξυπνητηρι ).

Comments are closed.