ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ – ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ; ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ; ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ…

Κοινοποίηση:
Commuters wearing protective masks walk through Hong Kong Station, operated by MTR Corp., in Hong Kong, China, on Wednesday, Jan. 29, 2020. Governments tightened international travel and border crossings with China as they ramped up efforts to stop the spread of the disease. Photographer: Paul Yeung/Bloomberg via Getty Images

Αύξηση των κρουσμάτων της πνευμονίας σε παγκόσμιο επίπεδο που προκαλείται από ένα μικρόβιο, το μυκόπλασμα της πνευμονίας, με τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα, παρατηρεί ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Όπως επισήμανε είναι παλιό το μικρόβιο, αλλά φέτος φαίνεται αύξηση των κρουσμάτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Κατά τον κ. Μαργιοκίνη, παρατηρείται αύξηση της πνευμονίας γιατί τις προηγούμενες χρονιές δεν πολυκυκλοφορούσε λόγω των μέτρων του κορονοϊού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κατά τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΚΠΑ «τα παιδιά που δεν έχουν κολλήσει πέρυσι δεν έχουν αναπτύξει ανοσία».

Ξεκαθάρισε πως δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι από το μικρόβιο ή θάνατοι στα παιδιά. Το μικρόβιο λέγεται του λευκού πνεύμονα ή περιπατητική. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε ότι «χαρακτηρίζεται περιπατητική πνευμονία γιατί κάνει μόνο πυρετό ή σύνδρομο του “λευκού πνεύμονα” γιατί στην ακτινογραφία του ασθενούς ο πνεύμονας φαίνεται σαν αν είναι λευκός καθώς κάνει πνευμονικά οζίδια».

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι υπάρχει αύξηση της αντοχής του μικροβίου στα αντιβιοτικά» υπογράμμισε

Τέλος, μιλώντας για τον κορονοϊό, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι «βρισκόμαστε σε υψηλό πλατό, υπάρχει αρκετή κυκλοφορία του κορονϊού, υπήρχε μικρή πτώση τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, αλλά αυξάνει πάλι σιγά σιγά, λόγω πτώσης θερμοκρασίας καθώς κλείστηκε ο κόσμος σε κλειστούς χώρους και συγχρωτίστηκε. Το βλέπουμε και σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό».

Τα κρούσματα της «μυστηριώδους» πνευμονίας γνωστής και ως «σύνδρομο λευκού πνεύμονα» που βρίσκεται σε έξαρση στην Κίνα, αυξάνονται στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ. Η Ολλανδία και η Δανία αναφέρουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, ενώ η Ινδία, η Ταϊβάν και το Βιετνάμ, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ώστε να προετοιμάσουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Η υγειονομική περιφέρεια του κομητείας Γουόρεν στο Οχάιο στις ΗΠΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη (29/11) αύξηση των κρουσμάτων πνευμονίας, καθώς έχουν καταγραφεί 145 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας μεταξύ τριών και 14 ετών από τον Αύγουστο.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με γνωστά παθογόνα και όχι με νέους ιούς, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για τον πρώτο χειμώνα μετά την άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων που συνδέονται με ιούς όπως η γρίπη, οι ρινοϊοί, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός ή RSV, ο αδενοϊός, καθώς και βακτήρια όπως το μυκόπλασμα της πνευμονίας. Η επιδημία πιθανώς συνδέεται με το μυκόπλασμα, μια κοινή βακτηριακή λοίμωξη που συνήθως προσβάλλει τα παιδιά, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονόλαιμο, κόπωση και παρατεταμένο βήχα που μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες ή και μήνες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε επίσημο αίτημα για δεδομένα σχετικά με αναπνευστικές ασθένειες και αναφερόμενες εστίες κρουσμάτων πνευμονίας μετά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην Κίνα.

Εν τω μεταξύ, στην Ολλανδία, ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 5 έως 14 ετών με πνευμονία αυξήθηκε σε 130 ανά 100.000 παιδιά την εβδομάδα που προηγήθηκε της 26ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας (NIVEL). Πέρυσι, ο αριθμός αυτός ήταν 58 ανά 100.000 παιδιά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ανέφεραν επίσης αύξηση των κρουσμάτων στους νέους ηλικίας 15-24 ετών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με το Statens Serum Institut (SSI) της Δανίας, τα κρούσματα αυξήθηκαν πάνω από τρεις φορές μέσα σε πέντε εβδομάδες- από 168 σε 541.

«Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά και τώρα βλέπουμε πολύ περισσότερα κρούσματα από ό,τι συνήθως και παρατηρούμε ότι υπάρχει εκτεταμένη μόλυνση σε όλη τη χώρα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια του SSI, Χάνε-Ντόρτε Έμποργκ.

Αναφερομένη στα κρούσματα στην Κίνα, η Μαρία βαν Κερκόβε, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος ετοιμότητας και πρόληψης επιδημιών και πανδημιών του ΠΟΥ, δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή που είχε παρατηρηθεί το 2018-2019.

«Αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ενός νέου παθογόνου παράγοντα. Αυτό είναι αναμενόμενο. Είναι αυτό που αντιμετώπισαν οι περισσότερες χώρες πριν από ένα ή δύο χρόνια», κατέληξε η Κερκόβε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Ουρες στην Ελβετια για ευθανασια απο τις παρενεργειες της σωτηριας φολας…
    Να ανοιξουν οι λογαριασμοι αμεσα ολων των μαιντανων που εκβιασαν και κοροιδεψαν.

  2. Το να μας κλείσουν μέσα ειναι το λιγότερο.Θα μας κλέισουν στους τάφους γρηγορότερα.ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕ.

  3. Βγηκε παλι ο πλασιε της Pfizer για χαρτζιλικι .Νυχτεριδες κιαραχνες δεν παιζουν για προκαλυψη ?Απατεωνες πρεπει να βγαλεις επτα χρονια το πανεπιστημιο για να γινεις τετοιο λαμογιο.

  4. ΨΑΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

  5. ΕΝΑ 500ΣΡΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΠΕΙΤΕ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΕΣΙΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΕ. ΠΗΡΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΙΑ

  6. Τώρα προσβάλλονται τα παιδιά. Την προηγούμενη φορα τα παιδιά δεν ασθενούσαν σοβαρά, όποτε πολλοι γονεις δεν είδαν κανένα λόγο να τα εμΦολιαζουν. Που σημαίνει πως πολλά παιδιά την γλύτωσαν. Τώρα …..βρέθηκε….κάτι που χτυπάει τα παιδιά, άρα να τα εμφολιασουμε;;; Βρήκαν τον λόγο για να εμφολιαστουν και τα παιδιά που τους ξέφυγαν. Εμένα αυτό μου δείχνει.

  7. Καλε μου Μπουρδα εμβολια και γρηγορα! Σεφταλια ασε τη περιφερεια Αττικης και ενεργοποιησε το 13333! Τη βαψαμε!

  8. Για Lockdowns ούτε συζήτηση πλέον, διότι δεν υπάρχουν χρήματα.
    Για Εμβόλια και άρες μάρες κουκουνάρες, όσοι ανόητοι πίστεψαν τους τηλεγιατρούς ας πάνε να κάνουν κι άλλα Εμβόλια. Και αυτοί οι Πολίτες, που δεν αντιλήφθηκαν ακόμα, πόσοι άνθρωποι πέθαναν από ξαφνικό θάνατο, ενώ ήταν απόλυτα υγειείς και νέοι σε ηλικία, ας κάνουν κι αυτοί τα όποια Εμβόλια, σκαρφιστεί ο κάθε Μπουρλά.
    Και να δούμε αν η Ursula, θα τολμήσει να κλείσει μυστικές συμφωνίες με την Pfizer ή την Moderna.

  9. Τι λένε μωρέ;
    Μια κατηγορία αντιβιώσεων που λέγονται ΜΑΚΡΟΛΙΔΕΣ αντιμετωπίζουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ ΤΑ ΑΤΥΠΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ δεκαετίες τώρα.
    Πάντα κάθε χειμώνα, το 50-70 % των λοιμώξεων κατωτέρου αναπνευστικού ΑΤΥΠΑ παθογόνα το προκαλούσαν. 5 μέρες το πολύ αντιβίωση και τέλος.
    Βγήκε το βλήμα ο πουλημένος να τρομοκρατήσει τον κόσμο.
    Αν δεν ανεβάσετε το ποστ για να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ, όπως άλλα ΠΟΣΤ που χω γράψει ίδιου τύπου και ΜΕ ΚΟΒΕΤΕ, είστε με το σύστημα…για να δω.

    1. Συμφωνώ απόλυτα, τώρα αν είναι σε έξαρση αυτή η πνευμονία, αυτό πιστεύω οφείλεται στο διαλυμένο ανοσοποιητικό των ανθρώπων με τα ”εμβόλια”, τις μάσκες, την κακοπέραση κλπ!!!!!

  10. Πως γίνεται κ όλες οι ιωσεις να ξεκινούν απο την Κίνα? Oυτε ο μπρος δεν στείνει τέτοια παιχνίδια

  11. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ

    1. Συμφωνώ απόλυτα, τώρα αν είναι σε έξαρση αυτή η πνευμονία, αυτό πιστεύω οφείλεται στο διαλυμένο ανοσοποιητικό των ανθρώπων με τα ”εμβόλια”, τις μάσκες, την κακοπέραση κλπ!!!!!Σιγά μην είναι ιός, πασίγνωστο μικρόβιο είναι που προκαλεί την άτυπη πνευμονία γνωστή από πολλά χρόνια, μας κοροιδεύουν ασύστολα!!!!!

Comments are closed.