ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΠΟΥΤΙΝ: ΘΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ – ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ

Κοινοποίηση:
ΤΡΑΜΠ

Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα είπε ότι θα ενθάρρυνε της Ρωσία να «κάνει ό,τι θέλει» απέναντι σε οποιαδήποτε χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ δεν εκπληρώνει τις οικονομικές της υποχρεώσεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στη Δύση, αλλά και την αντίδραση του Λευκού Οίκου.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε το εν λόγω σχόλιο κατά τη διάρκεια Συνόδου του ΝΑΤΟ, όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως περιέγραψε, ένας ηγέτης «μεγάλη χώρας» τον ρώτησε τι θα έκανε σε ένα υποθετικό σενάριο, κατά το οποίο μια χώρα, που δεν έχει πληρώσει τα απαιτούμενα, δεχόταν επίθεση από τη Ρωσία. «Με ρώτησε, οι ΗΠΑ θα βοηθούσαν αυτή τη χώρα;», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Του είπα: Δεν έχεις πληρώσει; Δεν τηρείς τους κανόνες; Όχι, δεν θα σε προστατεύσω. Στην πραγματικότητα, θα τους ενθάρρυνα (τους Ρώσους) να κάνουν ό,τι θέλουν. Πρέπει να πληρώσεις».

Αντίδραση Λευκού Οίκου
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τραμπ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου καταλόγισε στον πρώην πρόεδρο πως «ενθαρρύνει εισβολές κατά των στενότερων συμμάχων μας από δολοφονικά καθεστώτα», ενώ χαρακτήρισε τα όσα είπε ο Τραμπ «αποκρουστικά και απαράδεκτα».

Πρόσθεσε ότι η δήλωση «θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια, την παγκόσμια σταθερότητα και την οικονομία μας στο εσωτερικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Μάγκας Πρόεδρος Τραμπ με μεγάλα αρχ@δ@α με ένα τεράστιο π@@τσο ΝΑ!!!!!

  2. Ντοναλνταρα γερα και πηδα τα νεοταξιτικα σκουληκια στυλ Κουλαρα τη πισωγλεντισσα!

  3. Την αλήθεια είπε ο Πρόεδρος Trump.
    Η Γερμανία π.χ. δεν πλήρωνε αυτά που της αναλογούσαν στο NATO, κι ευτυχώς πλήρωσε αρκετά από αυτά που χρωστούσε επί Trump, διότι έχει υπογράψει ιδιαίτερη Αμυντική Συμφωνία με την Βρετανία.
    Είναι κι άλλες χώρες που δεν πληρώνουν.
    Η χρεωκοπημένη Ελλάδα, πληρώνει το NATO & με το παραπάνω, αλλά δείτε πόσο ωραία περνάει με την φιλοπολεμική Τουρκία.
    Ποιό NATO θα υποστηρίξει την Ελλάδα κατά της Τουρκίας?
    Πριν ή μετά το μοίρασμα του Αιγαίου, που έχει στο μυαλό του ο Μητσοτάκης?

  4. Γατάκια όλοι.εμεις έχουμε το γκαντεμη πρωθυπουργό μπορεί να ισοπεδώσει τα πάντα με ένα βλέμμα του και μια κατάρα.και Μιχαλάκη χρυσοχοΐδη στο υπουργείο προπατζιδικο. Τρέμει όλος ο πλανήτης.

  5. χαχαχα αυτος ειναι που οταν ερθει θα σταματησει τους πολεμους για χαριν της ειρηνης; καλα θα κανουμε να εξοπλιστουμε σαν αστακοι απο χωρες εκτος ηπα. γαλλια ισραηλ ινδια κλπ.

  6. τι τον νοιαζει τον Πουτιν ποια χωρα του ΝΑΤΟ δεν πληρωνει… ολοι για το ποιος θα επικρατησει παγκοσμιος κυβερνητης επικαλουμενοι προσωπα που τα σταυρωσαν σε συμβολα θρησκειας, για να κυβερνουν ευκολοτερα απο ΠΑΝΩ προς τα ΚΑΤΩ. Ενω η φυση αναδυεται απο ΚΑΤΩ προς τα ΠΑΝΩ … προς τον Ελιο.
    ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΠΑ λοιπον.

  7. Μα δε χρειάζεται να είναι κανείς Τραμπικός ώστε να συμφωνήσει μαζί του: πώς θα έχεις την απαίτηση να ζητάς στρατιωτική προστασία από μία Συμμαχία Κρατών ενώ δεν εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις σου απέναντί της; Εξ’ορισμού όφειλε να είναι εκτός κάδρου, εάν ένα Κράτος-Σύμμαχος είχε υπέρογκες οφειλές απέναντι στο Νατοϊκό Ταμείο.

    1. Αυτός ο τύπος έπαιξε καλά ,μεσω παπαγάλων του,την προπαγάνδα ότι “ούτε ένα πόλεμος έγινε επι ημερών του”.Δυστυχώς φέρνει την ύποπτη ,επικίνδυνη νοοτροπία ότι μπορεί με δύο τηλεφωνήματα,δύο κουμπιά να φέρει Καταστροφικές Συρράξεις,έως και Συμφωνίες Πρεσπών,για να διατηρήσει την Ληστεία στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Μ.Ανατολής!
      Ρωτήστε πως νιώθουν οι Παλαιστίνιοι για την προεδρία του.
      Αποκήρυξε την πυρηνική Συμφωνία με το Ιράν,την Σωστή JCPOA,(λες και δεν μας αρκούσε!) διέταξε την Βρώμικη δολοφονία του Ιρανού Στρατηγού Qassem Suleimani.Κάτι τόσο Βρώμικο που θα έχει το Αγριο κυνηγητό των Ιρανών Φρουρών σε κάθε έναν ένοχο.Ουτε ένας Ενοχος Αμερικανός θα γλυτώσει.

  8. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΑΜΠΙΚΗ Κ ΠΟΥΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΣΩΣ !!!
    ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ !!!!!…..

    1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ 80ΧΡΟΝΟΚ ΚΩΛΟΓΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

  9. μεχρι προχθες η ιστορια μας ειχει δειξει ποιος ηταν και ειναι οι εισβολεις ανα τον κοσμο φυσικα οι ΗΠΑ ειναι δολοφονοι

Comments are closed.