ΤΡΑΓΙΚΟ! 50χρονη και ο 93χρονος πατέρας της ζουν μέσα στο αυτοκίνητο εδώ και οκτώ μήνες

Κοινοποίηση:
koinoniko

Εικόνες ντροπής για την Ελλάδα του 2022, που αφήνει χωρίς επιλογή ανθρώπους που λόγω συγκυριών αλλά και της κρίσης έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και χωρίς στέγη.

Η 50χρονη Στέλλα Παναγιωτοπούλου και ο υπερήλικας πατέρας της ο κ. Παναγιώτης, ένας ευγενέστατος άνθρωπος, μετανάστης, που δημιούργησε μια όμορφη ζωή δουλεύοντας παρά τις δυσκολίες, έμειναν μόνο με τα υπάρχοντα τους και το μικρό «φιατάκι» που από τον χειμώνα έχει γίνει το «σπίτι» τους, αναφέρει το patris news που φέρνει στην επιφάνεια το θέμα.

Πέρασαν ένα καλοκαίρι με ζέστη, καύσωνα, «μαθαίνοντας» μέσα στην ημέρα ότι για να μην «καούν» θα πρέπει να αλλάζουν θέσεις παρκαρίσματος γύρω από την παλιά τους γειτονιά στην οδό Σισίνη.

«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ζούσαμε κάτι τέτοιο. Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εγώ χωρίς δουλειά επί χρόνια και χωρίς σπίτι, αλλά δεν γίνεται κάτι.

Στην Μητρόπολη που απευθυνθήκαμε, μας είπαν να πάμε στο χώρο που λειτουργεί στα Σπάτα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε. Θα ήθελα να δουλέψω, να βρούμε ένα σπίτι και όχι να είμαστε κάπου χωρίς να κάνω κάτι. Δεν είναι λύση να πάμε σε ένα ίδρυμα.

Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στον Συνήγορο του Πολίτη και σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει κάτι.

Να μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι στην Αμαλιάδα, να ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι ασφαλής, ώστε να μπορώ να βρω δουλειά και έξω από την πόλη.

Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο τα χρέη, ένα αυτοκίνητο που έχει γίνει σπίτι και τα υπάρχοντα μας στο αυτοκίνητο και σε μια αποθήκη…», εξομολογείται η κα Στ. Παναγιωτοπούλου.

Με παράπονο λέει: «Ήδη, ξεχαστήκαμε…» και συνεχίζει με παράπονο: «Περνάει όλος ο κόσμος, μας βλέπει με λύπη. Είναι ό, τι χειρότερο για εμάς. Περίπου 10 χρόνια άνεργη. Έχω τελειώσει Λογιστικά και έχω βγάλει και Πληροφορική. Έκανα διάφορες δουλειές, αλλά τώρα δεν έχουμε τίποτα».

Τα τελευταία χρόνια ζουν από την σύνταξη του κ. Παναγιώτη, που φτάνει κατά 3.000 ευρώ μειωμένη εδώ και χρόνια, στις 5.800 ευρώ το έτος, με τα χρέη τους να συσσωρεύονται.

koinoniko1

Όπου έχουν απευθυνθεί για ενοικίαση σπιτιού, οι απαντήσεις είναι αρνητικές, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα καταβάλλουν το ενοίκιο.

«Θέλω να με εμπιστευτούν οι ιδιοκτήτες σπιτιών. Είμαστε άνθρωποι που είχαμε δουλέψει, είχαμε περιουσία και κάποια στιγμή όλα μας πήγαν ανάποδα, όπως συμβαίνει σε πολύ κόσμο. Δεν θα κοροϊδέψουμε κανέναν.

«Μια δουλειά και ένα σπίτι να νοικιάσουμε. Δεν είναι ανθρώπινο αυτό που ζούμε. Δεν είναι δίκαιο για τον πατέρα μου…», μας λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιώτης βγήκε από το αυτοκίνητο, από την «καρέκλα» – «κρεβάτι» που έχει γίνει το κάθισμα του συνοδηγού, ρωτώντας αν μπορεί να πει κι αυτός κάτι με μια καθαρή ευγένεια…

«Ήρθαμε μετανάστες και φτιάξαμε τον οικισμό Κερτιζέϊκα στα Δουνέϊκα. Δουλέψαμε, δυσκολευτήκαμε, παλέψαμε, τα καταφέραμε όμως τίμια, και κάναμε τις οικογένειες μας.

Δεν είναι δίκαιο αυτό. Που είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, οι αρχές;…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

27 Σχόλια

  1. Ευχομαι με ολη μου την δυναμη πολυ γρηγορα να σας πανε ολα καλα .

  2. Τα λαθροπιθηκα όμως έχουν τα πάντα ντροπή σε όλους μαςκ ιδιαίτερα σε αυτούς που τους δίνουν δουλειά .

  3. Η κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να προσφέρει στον ελληνικό λαό και άμεσα είναι τα εμβόλια…αν περνούσε ο Μητσοτάκης από δίπλα τους το μονό που θα τους έλεγε θα ήταν να κάνουν το εμβόλιο γιατί σώζει ζωές

  4. Μόνο για τους λάθρο τρέχουν.
    Η εκκλησία να το αναλάβει. Να τους βρει διαμέρισμα και να τους πληρώνει τα ενοίκια μέχρι να βρει η γυναίκα δουλειά. Ο Ιερώνυμος ακούει ή ειναι κρυμμένος;;

  5. Εδώ στην Καλαμάτα ήρθαν καμμία 100 μετανάστες και έτρεχαν όι ΜΚΟ σάν τίς π@υτανες, νά τούς ταισουν και να τους κοιμίσουν…. τους Έλληνες τους αφήνουν να ψοφισουν….σκατα στην φασιστοδημοκρατια σας

  6. Μουτζουρωθειτε με καρβουνα και παιξτε το λαθροπιθηκοι να δεις προνομια χλιδη και επιδοματα που σας περιμενουν!

  7. αυτή η κυρία και πιθανώς ο πατέρας της είναι αντιναζιστές, αντιφασίστες, αντιρατσιστές, δημοκράτες, φιλάνθρωποι και “καμμία σχέση με Χρυσή Αυγή”, οπότε λαμβάνουν μια επιδερμική γεύση της ιδεολογίας τους διότι όταν ξεκινήσει και καμμιά λαθροεξέγερση θα γίνουν και @ιασμοί…..

  8. Και οι ΜΚΟ είναι όπως πάντα είναι απασχολημένοι στο…θεάρεστο έργο τους να αποκαταστήσουν τους λαθραίους, και μόνο!!!!!!!!

  9. Το κράτος σπιτώνει ταΐζει ποτίζει και δίνει επιδόματα να ζουν εκατομμύρια μετανάστες στην Ελλάδα αλλά τους Έλληνες τους κατάντησε να μην έχουν στον ήλιο μοίρα, ντροπή στο ελληνικό κράτος και στους ξεφτιλισμένους πολιτικούς

  10. Μια εργασία ζητάει η γυναίκα και ενα σπίτι να νοικιάσει με την σύνταξη του πατέρα της ντροπη στους πατριώτες της και καλά! Πια είναι η ενορια της που είναι οι εκκλησιαζομενοι και καλά 90 χρονων γεροντάκι να κοιμάται σε αυτοκινητο;;;;;;;;

  11. Οσοι ειστε Ελληνες και δουλευετε στο δημοσιο και στην βουλη ειστε κοπροσκυλα.

    Ειδικα εσεις στην εκκλησια ειστε τα μεγαλυτερα.

    Και οποιος νοικιαζει σπιτι σε αλλοδαπο ειναι μεγαλος ανθελληνας.

    ΞΕΦΤΙΛΕΣ

  12. χιο νβαλε ένα λογαριασμό να βοηθήσουμε είναι κρίμα και ντροπή για εμάς

  13. η μονη λύση είναι να πετάξουν τις ελληνικές ταυτότητες και να ζητήσουν άσυλο όπως οι λαθρομετανάστες

  14. Βγάζετε μια ανάρτηση και εν λέτε τον τρόπο για να βοηθηθούν αυτοί οι 2 άνθρωποι.
    Πως ,πορούμε να τους βοηθήσπυμε;;
    Εάν δεν μας ενδιαφέρει μόνο η προβολή για κάποιο όφελος, ας βρείτε τρόπο να βοηθήσουμε αυτούς τους Δυο.

  15. Όχι άλλα κρατικά χρήματα σε παράνομους μετανάστες
    Όλα τα χρήματα πρέπει να δοθούν για τους Έλληνες που υποφέρουν δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλοι να τους κοιτάξει η πατρίδα τους.
    Δεν θα πεθάνουμε εμείς εδώ, να μην έχουμε να φάμε και να τους χαρίζουμε τα χρήματα τον κόπο μας τον ιδρώτα μας
    Έλεος πια!

  16. Ντροπη και αίσχος στον δήμο πρώτα που δεν μπορεί να παραχωρήσει ένα δωμάτιο και μια κουζίνα στους τοπικούς άρχοντες που ψηφίζουν και τέλος στην εκκλησία……αλλά και στον κόσμο που δεν τους νοικιάζει ένα δωμάτιο

  17. δε υπαρχει ενας ρε φιλε εκει στη ψιλομητικη γειτονια να τους βοηθισει ??τι ξεφτιλικια ειν αυτα ???????

  18. βάλτε ένα αριθμό λογαριασμού να βάλουμε ο,τι μπορούμε

  19. Ντροπή για την (τοπική και όχι μόνο) κοινωνία, για τους θεσμούς, για όλους μας.

  20. Οι Έλληνες έχουν σοβαρά προβλήματα και κάποιοι ανόητοι πήγαν και ψήφισαν Μητσοτάκη και γενικά νεοφιλελέδες γιατί κοιτάζουν μονάχα την τσέπη τους.

  21. Αντικατάσταση πληθυσμού. Στο μέλλον μπορεί ο καθένας από εμάς να βρεθεί σε αυτή τη δύσκολη θέση, συνεχίστε να ψηφίζετε ” δημοκρατικό” τόξο.

  22. ……ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ γιαυτους τους ΕΛΛΗΝΕΣ……απο τους βρωμοασιατες ολων των ”θεσεων και ποστων”’.

  23. Για αυτό λέω η εκκλησία έχει χάσει τον δρόμο της. Οι δήμαρχοι φροντίζουν για τους εαυτούς τους και τους συγγενείς τους και η κυβέρνηση φροντίζει για τους λαθρομετανάστες και τα κομματόσκυλα. Επιτελείται θεάρεστον έργο από όλους. Και οι περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρει το δημοσίευμα τους “ενοχλούν’.

  24. αν ήταν λαθροπίθηκοι θα τους είχαν δώσει σπίτι και ενοίκιο. Γαμώ την δημοκρατία σας αλήτες πολιτικοί, αριστεροί & ΜΚΟ.
    Ρατσισμός μόνο για τους Έλληνες. Βάλτε τους σε σπίτια που δίνετε στους πίθηκους ρε αλήτες.

    Ψηφίστε ΕΛΛΗΝΕΣ για να δουν μια άσπρη μέρα οι Έλληνες που περνάνε δύσκολα

    1. Δεν φτάνει μόνο να μην δίνουμε λεφτά στους όποιους σκατάδες έρχονται εδώ ούτως ή άλλως σκατά θα τα κάνουν και εκεί που θέλουν να πάνε.
      Το πρόβλημα είναι ότι το κεφάλαιο στην Ελλάδα έχει μεγάλη όρεξη και θέλουν να σας δίνουν ψίχουλα .
      Αν δεν σοβαρευτείτε και εσείς έτσι θα καταλήξετε.
      Είτε είστε δεξιοί είτε αριστεροί ψηφίστε ένα κόμμα που λέει πως θα αλλάξει τα πράγματα (όχι μέσω βουλής και της δημοκρατίας των λεφτάδων).

      Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε !

Comments are closed.