ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ – ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ; ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ

Κοινοποίηση:
aigina-doliofthora

Κάτι «τρέχει» στο νησί του Αργοσαρωνικού… Από το 2020, οπότε και κατασκευάστηκε το έργο-πνοή για το νησί, δηλαδή ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης, κάποιος ή κάποιοι έχουν βαλθεί να μην το επιτρέψουν να λειτουργήσει. Μάλιστα, πληρώνουν πολλές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να οργανώσουν υποθαλάσσιες επιχειρήσεις… δολιοφθοράς, ώστε να τον καταστρέψουν.

Για ποιον λόγο; Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την αρρωστημένη και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο και ολόκληρη την Αίγινα, ενέργεια;

Όπως αποδείχτηκε, σε αποκαλυπτικά επίσημα έγγραφα των δημόσιων Αρχών, που παρουσίασε η εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, η δολιοφθορά έγινε σίγουρα με τη χρήση εμπρηστικού μηχανισμού, λόγω και του κρατήρα που εμφανίστηκε. Και δεν ήταν η πρώτη, καθώς το ίδιο έχει γίνει άλλες 4 φορές, από το 2020.

«Μόνο έμπειροι και εξειδικευμένοι θα ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να τοποθετήσουν υποβρυχίως τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Αίγινα», επισημαίνουν οι ειδικοί, ενώ επαγγελματίες δύτες αναφέρουν ότι το κόστος μιας τέτοιας επιχείρησης θα μπορούσε να ανέλθει από τις 20.000, έως τις 100.000 ευρώ!

Άρα ποιο συμφέρον βγάζει…πολλαπλάσια κέρδη από αυτό το ποσό, ώστε να οργανώνει μια τέτοια ενέργεια;

Στα έγγραφα που παρουσίασε το OPEN εκφράζεται η ανησυχία των δημόσιων αρχών, ενώ το λιμεναρχείο ζητά βοήθεια από την εισαγγελία, προκειμένου να δοθεί εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Κάτι που έχει ήδη διαταχθεί, ενώ δύτες του Λιμενικού θα αξιοποιηθούν για την υπόθεση.

Φαίνεται, δε, ότι οι Αρχές έχουν κάνει ένα ξεκίνημα για τη δύσκολη και πρωτοφανή αυτή υπόθεση, καθώς δύο άτομα, αναμένεται να εξεταστούν σύντομα από το Λιμενικό…

Σε ότι αφορά στην αποκατάσταση της ζημιάς μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος από το Λιμενικό, η εταιρεία θα σηκώσει το προστατευτικό υλικό του αγωγού για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς, μια διαδικασία η οποία θα διαρκέσει περίπου 4 εβδομάδες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αποκατάσταση, με άγνωστο το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης.

Το τελευταίο διάστημα, η υδροδότηση στην Αίγινα πραγματοποιείται μέσω παλαιών γεωτρήσεων και το νερό δεν είναι πόσιμο. Οι κάτοικοι εκφράζουν αγανάκτηση για το γεγονός αλλά και εντονότατη ανησυχία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, καθώς ο υποθαλάσσιος αγωγός γίνεται στόχος δολιοφθοράς για τέταρτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Το Λιμενικό έχει αναλάβει τις έρευνες, ενώ, ζήτησε από την κατασκευάστρια εταιρεία να παρέχει οιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία για το έργο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. σωστα τα λετε οι περισσοτεροι ευθυνη εχουν οι νερουλαδες που μετεφεραν χρονια νερο στα νησια απο την αλλη αν ειναι οι νερουλαδες δεν θα το μαθουμε ποτε γιατι τους καλυπτουν τα τσιρακια της πολιτικης γιατι τους δινουν λεφτα για τα μορφωματα τους αυτο το κρατος εδω ειναι τοσο βυθισμενο στην παρανομια που ο ενας κρυβει τον αλλο το πραμα φωναζει μονο του

  2. ΕΓΩ ”ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ΜΟΥ (ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΤΟ) ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΔΥΟ ΓΝΩΣΤΟΙ ΝΕΡΟΥΛΑΔΕΣ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ…
    Η ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΟΒΑΡΟ,ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ…

  3. Αν υπήρχε κράτος θα είχαν αρχίσει οι μυστηριώδεις “εξαφανίσεις” των νερουλάδων

  4. Κοιτάξτε ποιοι λίγοι ωφελούνται πάρα πολύ από μια τέτοια επαγγελματική δολιοφθορά .. ε αυτοί το κάνουν συστηματικά.

  5. Για κοιταξτε και απο εξω απο το κουτι. Ποσο κοστιζει μια επισκευη; Μπορει να αξιζει τον κοπο.

  6. Ωρε και οι υδροφορες …..κλεφτες θα γινουνε? Δειτε το κι ετσι σαν αιτια!
    Θα χασουνε το “μεροκαματο” στα νησια?

  7. Αν πιάσουν τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς, θα πρέπει να τους απαγγελθούν κατηγορίες για έκθεση της ζωής όλων των κατοίκων του νησιού σε κίνδυνο. Τα ισόβια θα είναι λίγα για όλα τα εμπλεκόμενα μέλη.

  8. Τίποτα απόστρατοι λιμασμένοι θα είναι σαν αυτούς που πουλάνε μπραβιλίκι έξω από κλαμπ για €200 το βράδυ…

Comments are closed.