ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΟΥ Β’ Π.Π: Γιατί ο Χίτλερ δεν επιτέθηκε ποτέ στην Ελβετία;

Κοινοποίηση:
hitler_1_0

Ο Χίτλερ ήθελε να καταλάβει ολόκληρο τον κόσμο. Όταν η παράνοια νικά την λογική, ένας άνθρωπος σαν το Χίτλερ θέλει να εξουσιάσει τους πάντες. Οι Αυστριακοί δέχθηκαν τους Ναζί χωρίς πόλεμο. Και η αφορμή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν η εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία. Ωστόσο παρόλο που η Γερμανία συνορεύει με την Ελβετία και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της είναι γερμανόφωνο, ο Χίτλερ δεν της επιτέθηκε ποτέ.

Δεν το είχε σχεδιάσει καν; Η απάντηση είναι όχι. Ο φάκελος της «επιχείρησης Tannenabaum», της εισβολής δηλαδή στην Ελβετία, ήταν πάνω στο γραφείο του. Για αρκετά χρόνια, οι Ναζί έλεγαν ξανά και ξανά πως σέβονταν το γεγονός ότι οι Ελβετοί παρέμεναν ουδέτεροι και πως δεν επρόκειτο να τους επιτεθούν. Η αλήθεια όμως ήταν πως είχαν άλλες προτεραιότητες. Και όταν ξεκαθάριζαν με αυτές, τότε η Ελβετία δεν θα έμενε έξω από τα σχέδια τους.

Το 1942, ο Χίτλερ αποκάλεσε την Ελβετία ως «σπυρί» στο πρόσωπο της Ευρώπης, ένα κράτος που δεν έπρεπε να υπάρχει, αφού τους θεωρούσε Γερμανούς. Οι Ελβετοί από την άλλη είχαν ένα κράτος καθαρά δημοκρατικό και δεν συμμερίζονταν παρά μεμονωμένα την ιδεολογία των Ναζί. Ήξεραν ότι η ουδετερότητά τους δεν θα τους κρατούσε για πάντα ασφαλείς.

Όταν ο Χίτλερ κατήγγειλε του όρους της «Συνθήκης των Βερσαλλιών» του 1935, οι Ελβετοί εξαπλασίασαν τον αμυντικό προϋπολογισμό τους. Οι κάτοικοι και ο στρατός κινητοποιήθηκαν και αυξήθηκε η παραγωγή και οι δίαυλοι επικοινωνίας. Παρόλ’ αυτά η έλλειψη φυσικών πόρων, δεν τους παρείχε την βεβαιότητα που χρειάζονταν. Προκειμένου να αποφύγουν για λίγο την εισβολή, έκλεισαν τα σύνορά τους για τους Εβραίους.

Όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Απλά τους έδωσε χρόνο να εφαρμόσουν ένα εθνικό αμυντικό σχέδιο, γνωστό ως «Redoubt». Ακολουθώντας το κατά γράμμα, ενίσχυσαν την αμυντική ισχύ τους, χτίζοντας οχυρά και γκρεμίζοντας γέφυρες, ώστε σε περίπτωση εισβολής να παρασύρουν τους Γερμανούς στις αφιλόξενες Άλπεις.

Έτσι, μια εισβολή θα ήταν πολύ δύσκολη. Οι Ελβετοί ήταν προετοιμασμένοι να παραχωρήσουν ακόμα και κάποια εδάφη, αλλά οι Γερμανοί θα έπρεπε να στείλουν μεγάλο αριθμό στρατευμάτων και να αντιμετωπίσουν μεγάλο αριθμό απωλειών, σε μια χώρα που, εν τέλει, ήταν ουδέτερη. Επιχείρησαν λοιπόν να δείξουν στον αντίπαλο πώς μια εισβολή θα είχε τεράστιο κόστος. Και τα κατάφεραν.

Άφησαν τους Γερμανούς και τους Ιταλούς να χρησιμοποιούν το σιδηροδρομικό τους δίκτυο, αλλά μόνο αυτό. Και στάθηκαν και λίγο τυχεροί, αφού ο Χίτλερ ήταν πολύ απασχολημένος σε δυο μέτωπα, για να σκεφτεί την Ελβετία. Οπότε η «επιχείρηση Tannenbaum» έμεινε στα χαρτιά και η Ελβετοί βγήκαν αλώβητοι από άλλον ένα Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

25 Σχόλια

  1. Όταν θα δείτε το δικερο βασιλιά θα κλασετε όλοι μαζί μαλι και Χιτλερικοι και Χαζαροι και Εβραίοι και Σταλινικοι … Στην κουφια γη που έγραφε στα έργα του και ο Πλάτων.

  2. Το χαγανάτο των Χαζάρων ήταν πολύγλωσσο και πολυεθνικό. Το μητρικό τους θρήσκευμα ήταν ο Τενγκρισμός όπως και των Βόρειων Καυκάσιων Ούννων και άλλων τουρκικών φυλών.[9] Το πολυεθνικό ευρύ κοινό του χαγανάτου φαίνεται πως ήταν ένα μωσαϊκό παγανιστών, τενγκριστών, ιουδαϊστών, χριστιανών και μουσουλμάνων.[9] Ωστόσο, ίσως η κυβερνώσα αριστοκρατία μεταστράφηκε στον Ιουδαϊσμό περί τον 8ο αιώνα για ασαφή αίτια. Μια σύγχρονη θεωρία, ότι ο πυρήνας των Ασκεναζιτών Εβραίων προέκυψε από μια υποθετική διασπορά Χαζάρων Εβραίων, αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από ορισμένους μελετητές και ερευνητές, αλλά υποστηρίζεται από άλλους.

  3. Τοσα χρονια απο το θανατο του και ακομα σας τρομαζει η θεια φιγουρα του αποστολου της λευκης φυλης,της εργατικης ταξης,του πραγματικου αντικαπιταλισμου και του καθαρου ευρωπαικου αιματος…κουμουνια,αναρχικοι,δεξιοι και ακροδεξιοι αντιφασιστες που πιστευετε σε μεταξαδες,βασιλιαδες και λοιπα σιχαμενα ειδωλα,ολοι ενωμενοι,ματαια βεβαια,να σπιλωσετε τον ονομα του…φατε τωρα (εκτος απο κεμπαπ,κιοφτεδες,φαλαφελ,μπαγκλαβα και παστουρμα που τοσο σας αρεσουν)μνημονια,αλλοδαπους,μισθους 550 ευρω,ανεργια,ξεπουλημα γης στους τουρκους,gay pride και απλα σκαστε…θα ξαναγυρισουμε και η γη θα τρεμει..ζητω ο εθνικοσοσιαλισμος

      1. Στο Δρομοκαΐτειο τους έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ??

  4. Ο ελευθεροτεκτονισμός (γνωστός και ως μασονία ή τεκτονισμός) είναι παγκόσμιο σύστημα αδελφοτήτων, που ξεκίνησε κατά τα τέλη του 16ου/αρχές του 17ου αιώνα και αριθμεί γύρω στα 5 εκατομμύρια μέλη. Οι επιμέρους αδελφότητες, των οποίων η σχέση και μεταξύ τους σύνδεση κυμαίνεται, έχουν ως κοινά στοιχεία κάποιες εθιμοτυπικές διαδικασίες (όπως τη χρήση ιεραρχίας και συγκεκριμένα σύμβολα) και την αναγκαιότητα κάθε μέλος να πιστεύει σε κάποια ανώτερη δύναμη ή Θεό ή ον.
    Ο Τεκτονικός Γνώμων και Διαβήτης.
    (Τον συναντάμε με ή δίχως το λατινικό γράμμα G)
    Προσδιορίζεται, επίσης, ως το σώμα των διδασκαλιών και πρακτικών της μυστικής αδελφότητας των Αρχαίων και Αποδεδεγμένων Τεκτόνων,[1] ένα «ιδιότυπο σύστημα ηθικής κεκαλυμμένο δια αλληγοριών και εικονιζόμενο δια συμβόλων».[2][3] Άλλοι όροι που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή της αδελφότητας, αλλά είναι ευρύτερη η έννοια τους, είναι Μασονία και Τεκτονισμός. Σύμφωνα με τη μυθολογία των Ελευθεροτεκτόνων, οι ρίζες της αδελφότητας τους ανάγονται στην εποχή της ανέγερσης του Ναού του Σολομώντος. Ο ελευθεροτεκτονισμός στη σύγχρονη εποχή υφίσταται ως παγκόσμια αδελφότητα με περίπου 5 εκατομμύρια μέλη ανά την υφήλιο.[4][5] Μέλη της αδελφότητας μπορούν να γίνουν άνδρες ενήλικοι, με ορθή κρίση, έντιμοι και ελεύθεροι, υπό την προϋπόθεση ότι πιστεύουν σε ένα Υπέρτατο Ον και την αθανασία της ψυχής.[6] Ο ελευθεροτεκτονισμός στις διάφορες μορφές του διατηρεί σταθερές τις θεμελιώδεις αξίες του και την πίστη στο Υπέρτατο Ον

  5. μπαμπας του χιτλερ ηταν ο χαζαρος ρονττσαιλντ (κοκκινη ασπιδα) που γαμησε την μανα του την εβραια που την ειχε υπηρετρεια εφαγε τα μουτρα του στην ελλαδα εξαιτειας του μουσολινη και βγηκε εκτος χρονοδιαγραμματος (3 μηνες καθυστερησε) και εχασε την στηρηξη των αφεντικων του απλα τα γραμματα σημειοτεον οτι ολοι αυτοι οπως τοτε ετσι και σημερα εχουν τα ιδια αφεντικα γιοζεφ γκεμπελς γιοζεφ σταλιν γιοζεφ λενιν τι δεν καταλαβαινετε παντα οι ιδιοι ειναι και οχι δεν ειναι ισραηλιτες ολοι τους χαζαροι και το αστερι του δαυιδ δεν ειναι του δαυιδ που σκοτωσε στην πουστια τον ελληνα γολιαθ αλλα του δαυιδ του βασιλια τον χαζαρων ενος απο τα τουρκικα φυλα (σελτζουκοι οι απεναντι μας ουνοι οι γερμανοι χαζαροι που ασπαστηκαν τον ιουδαισμο) και η ασπιδα του ειχε το σχημα της εξαλφας και ηταν κοκκινο χρωμα εξου και το ονομα και το οικοσημο των ροντ τσαιλντ ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους απο τον μυθικο πολεμο θεων και τιτανων μεχρι σημερα ειναι οι ιδιοι….αλλα το δικο μας προβλημα ειναι αλλο οτι αντι να ειμαστε πρωτα ελληνες ειμαστε οτιδιποτε αλλο εκτος απο ελληνες πρωτα χριστιανοι μετα ελληνες πρωτα δωδεκαθειστες μετα ελληνες πρωτα εθνικοσοσιαληστες μετα ελληνες πρωτα κομουνιστες μετα ελληνες οταν αποφασισετε να ειστε πρωτα ελληνες ισως αλλαξει κατι σ αυτην την χωρα και τελος εν οψη εορτων οι ελληνες δεν γιορταζουμε πασχα γιατι δεν ειμαστε εβραιοι να χουμε περαση στην απεναντι οχθη αλλα γιορταζουμε την λαμπρη της αναστασεως (του κυριου) και της επαναστασεως πρωτα απο ολα η ελλας

  6. ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΙ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΙ . ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΝΑ ΚΤΥΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΗ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
    ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    18/02/2021

  7. ”Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ. ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΖΟΥΜΕ. ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟς Η ΑΝΙΔΕΟΣ

  8. Από που τα ” βουταγαν” τα λεφτά οι ναζί ;;;;; Από τις μασωνικες στοές που έκλεισαν και διοργάνωσαν έκθεση για το κοινό στο Παρίσι,, των πολύτιμων αντικειμένων , που στην πραγματικότητα ανήκαν στους λαούς που τα στερήθηκαν δολίως εκ μέρους των στοών . Από τις κατασχέσεις έργων τέχνης μυθικής αξίας και τεραστιες ποσότητες χρυσού , από Εβραίους τραπεζίτες και το σινάφι τους που τα απέκτησαν πάλι δολίως γιατί ουδέποτε πλήρωσαν φόρους στις χώρες που ζούσαν και απομυζούσαν;;;;;;;;;; Όσο για το κατοχικό δάνειο , το τρίτο ραιχ το αποπλήρωνε κανονικά έως και την τελευταία μέρα πριν την πτώση του . Αυτοί που μας αρνήθηκαν την αποπληρωμή , ήταν οι νικητές “σύμμαχοι” μας .

    1. βγες απο την εβραιολογια και μασονομανια για να δεις καθαρα και να μαθεις τι εγινε. Μη μενεις μια ζωη κοιμησης και βοδι

      1. Πρωτα το ισραηλ η πατριδα σου εννοεις αλλα δεν το λες. Μονο να δουμε καθαρα δεν θες..

  9. Και κάτι άλλο. Αν οι σύμμαχοι ήθελαν να τελειώσει ο πόλεμος δεν μπορούσαν να κόψουν το πετρέλαιο από τον Χίτλερ; Αν βομβάρδιζαν τις δεξαμενές της Ρουμανίας ο πόλεμος θα τελείωνε σε 1 μήνα. Από που έπαιρνε Βωξίτη ο Χίτλερ; Από την Τουρκία; Έχει και η Ελλάδα αλλά εδώ ήταν η γέφυρα του Γοργοποτάμου που ήταν επισφαλής. Χωρίς Βωξίτη δεν φτιάχνεις κινητήρα και πιστόνια μηχανής. Θα τελείωνε ο πόλεμος σε 3 μήνες. Ήταν όλα προγραμματισμένα και σχεδιασμένα από την Α(ε)λίτ.

    1. φιλε φασιστα, δεν εχεις ιδεα απο Β’ΠΠ

  10. Εκεί είχαν τα λέφτά τους όλοι. Αν την καταλάμβανε θα τελείωνε ο πόλεμος. Μπορούσε; Δεν μπορούσε. Ο πόλεμος έπρεπε να διαρκέσει όσο ήθελαν οι Ελίτ.

  11. Ολο μακακιες, ο χιτλερ δεν επιτεθηκε σε καμια χωρα που εμεινε ουδετερη, ανοιξτε κανα βιβλιο ιστοριας ή δειτε κανα ντοκιμαντερ. Στην ελλαδα επιτεθηκε μονο μετα αφου η ελλαδα επετρεψε σε αγγλικα στρατευματα να εισελθουν στην ελλαδα και να ελεγξουν τη μεσογειο καθως και να δημιουργησουν διοδο εισβολης μεσω βαλκανιων. Η κατοχικη πεινα ηταν αποτελεσμα του αγγλικου ναυτικου αποκλεισμου της μεσογειου πραγματα γνωστα που ομως τωρα τα κανουν γαργαρα. Ο πολεμος αρχικα ηταν υποθεση διαφορών μεταξυ γερμανιας αγγλιας και γαλλιας που ειχαν νιτερεσα ηδη απο τον 1ο ΠΠ και πιο πριν ακομα.. Αλλα οταν σε μια υποθεση καθαρα μεταξυ δυο αρχισουν να ανακατευονται και αλλοι δημιουργουνται στρατοπεδα και τελικα γενικη συρραξη. Τωρα τι δουλεια ειχαμε εμεις η κοτσιλια της ευρωπης αν τσακωνεται η γερμανια με τη γαλλια εχει να κανει με το οτι ειμαστε παντα αγγλικη αποικια οπως και πολλοι αλλοι τοτε..
    Κι επειδη καποιοι χαζοι θα πουν για τα εγκληματα των γερμανων στην ελλαδα, κανεις δεν λεει οτι οι γερμανοι ηταν καλοι, αλλα να εχετε υποψη οτι τα περισσοτερα να μην πω ολα ηταν προβοκατσιες των κομουνιστοσυμμοριτων οχι για εθνικους αγωνιστικους λογους αλλα ως κομμουνιστικοι εντολοδοχοι αφου 1ον ξεκινησαν ΜΟΝΟΝ μετα την επιθεση της γερμανιας στη ρωσια αφου μεχρι τοτε ειχαν συμφωνο μη επιθεσης ρωσια-γερμανια (συμφωνο μολοτοφ), 2ον δεν ενδιαφερθηκαν ποτε για τις εκτελεσεις αθωων ελληνων απ τους γερμανους μετα απο τη δικη τους προβοκατσια, και 3ον δειτε τι εκαναν οταν αφυγαν οι γερμανοι οπου η ελλαδα ειχε περισσοτερα και φρικιαστικοτερα εγκληματα τοτε παρα στη γερμανικη κατοχη

    1. Απορώ με τόσα που ξέρεις πως κάθεσαι εδώ και σχολιάζεις ενώ έπρεπε να εργάζεσαι σε think tank..Ηλίθιοι ξερόλες σαν και εσένα μολύνουν την άποψη που έχει ο κόσμος για την ιστορία και χάνεται η μπάλα μέσα στην άγνοια…
      Στην Ελβετία ήταν το “πορτοφόλι” των αφεντικών ΟΛΩΝ των φασιστών και για αυτό δεν επιτέθηκαν. Πως θα επιβίωναν όλοι αυτοί μετά τον πόλεμο που ισοπέδωσε τους πάντες εκτός απο εκείνους που είχαν τα χρήματα τους προστατευμένα;
      Ψάχνουμε να βρουμε ποιοι ήταν τα αφεντικά του Χίτλερ που ήταν τα ίδια με αυτά του Στάλιν και μετά βρίσκουμε και το “πορτοφόλι” τους….Οι στρατηγικές αναλύσεις είναι για τα κορόιδα.

      1. ναι φασιsτα κοιμησoυ εσυ, για ολα φταινε οι εβραιοι

    2. Επίσης επιτέθηκε στήν Ελλάδα γιατί ξεφτίλισε τόν άξονα ο Μουσολίνι μετά τήν αποτυχημένη απόπειρα εισβολής στήν πατρίδα μας.

  12. Βλεποντας ποσο σαπιος και αδικος ειναι ο κοσμος των αντιφασιστων νικητων,το οραμα σου ειναι πιο ζωντανο απο ποτε..Θα εισαι παντα στην καρδια καθε καθαρου στο αιμα Ελληνα και καθε λευκου αριου αδερφου μας…πιστοι μεχρι τελους..θα ξαναγυρισουμε και η γη θα τρεμει..

    1. η γη έτσι και αλλιώς τρέμει από την ηλιθιότητά σας…1.000.000 χάθηκαν από τον αγράμματο μεθύστακα του Μονάχου. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για το σκουπίδι της Μόσχας…Όλα τα καλά παιδιά των Ρότσιλντ.

  13. Ως γνωστο η Ελβετια ηταν ο μυστικος(οικονομικος) συμμαχος του Χιτλερ. Εκει κατεθεταν τα λεφτα που βουταγανε οι ναζι

Comments are closed.