ΤΟ “ΕΚΛΕΚΤΟ ΠΑΙΔΙ” ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ,ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ. ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΗΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ;

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Η είδηση έσκασε σαν ‘βόμβα’ στο Κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Αθήνα: Το ‘χρυσό κορίτσι’ του ψευδο-εκσυγχρονισμού, η πολιτική απόγονος του Κώστα Σημίτη, το εκλεκτό παιδί του Βαγγέλη Βενιζέλου και άλλων του ιδίου πολιτικού χώρου, η Εύα Καϊλή, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός μεγάλου διεθνούς σκανδάλου και κατηγορείται από την Υπηρεσία κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι χρηματίστηκε, μαζί με τον σύντροφό της, από το Κατάρ για να βοηθήσει το Εμιράτο να καλύψει την σκοτεινή πλευρά της προετοιμασίας του Μουντιάλ, στην οποία περιλαμβάνονται και χιλιάδες θάνατοι εργατών, που εργάστηκαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, για να τελειώσουν τα στάδια.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό ήταν κοινό μυστικό στους πολιτικούς κύκλους του Μαξίμου ότι η Εύα Καϊλή είχε έρθει πολύ κοντά στην ηγετική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ήταν έτοιμη στις επόμενες Ευρωεκλογές να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ, η ίδια, τον τελευταίο καιρό δεν έχανε ευκαιρία για να μαχαιρώνει συνεχώς πισώπλατα τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς να κρύβει το πολιτικό της φλερτ και την πολιτική της συμπάθεια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Το πλήρες ρεπορτάζ για τις δραματικές εξελίξεις γύρω από το κορυφαίο αυτό σκάνδαλο, που έχει στο επίκεντρό του και την Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρο μέχρι σήμερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει ως εξής:

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, στο κύκλωμα που δρούσε στο Ευρωκοινοβούλιο, εμπλέκεται και το όνομα της Εύα Καϊλή, όπου έχει συλληφθεί από τις αρχές του Βελγίου. Μάλιστα, η κ. Καϊλή διεγράφη ήδη από το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τι γράφει η βελγική εφημερίδα «Le Soir»
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F. G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η Εύα Καϊλή συναντήθηκε με τον κ. Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ: «Η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχομαι καλό τουρνουά».

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε την Καϊλή

Αφορμή για την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να διαγράψει την Εύα Καΐλή από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποτέλεσε , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γεγονός ότι η κυρία Καϊλή φέρεται να ερευνάται από την βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία για ανάμειξη στην υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από αραβική χώρα και πιό συγκεκριμένα από το Κατάρ.

Κατά τίς ίδιες πληροφορίες κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις βελγικές αρχές, ενώ δημοσιεύματα στο Βέλγιο αναφέρουν ότι μάλλον έχει προσαχθεί ο σύζυγός της, Φραντζέσκο Τζόρτζι .

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά ευρύτερο κύκλο ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή είχε πρόσφατα (22 Νοεμβρίου) προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθέτησή της εξ αφορμής των έντονων επικρίσεων για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για τα έργα του Μουντιάλ . Η κ. Καϊλή είχε χαρακτηρίσει τη αραβική χώρα «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», επικαλούμενη και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO).

Η συγκεκριμένη αναφορά είχε ενοχλήσει σφόδρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη που είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη (BLUE SKY): « «Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

Η αντίδραση των ευρωσοσιαλιστών

«Μηδενική ανοχή στη διαφθορά» δηλώνει το κόμμα των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο στον απόηχο της υπόθεσης των συλλήψεων στο Βέλγιο. Όπως λένε, είναι θορυβημένοι από τις πρόσφατες εξελίξεις και ζητούν να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες: «Δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, έως ότου οι αρμόδιες αρχές παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις, ζητάμε την αναστολή των εργασιών για τυχόν φακέλους και ψηφοφορίες στην Ολομέλεια σχετικά με τα κράτη του Κόλπου, ιδιαίτερα την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας και τις προγραμματισμένες επισκέψεις».

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ επιχειρούσε να πετύχει την κατάργηση της βίζας και επισκέψεις των πολιτών του στην Ευρώπη υπό το καθεστώς Σένγκεν, κάτι που είχε προκαλέσει την αντίδραση αρκετών χωρών, όπως της Γαλλίας.

Εύα Καϊλή: Διεγράφη και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να θέσει εκτός Ομάδας την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Η αναστολή της συμμετοχής της Εύας Καϊλή στην Ομάδα των Σοσιαλιστών έχει «άμεση εφαρμογή, ως απάντηση στις εν εξελίξει ανακρίσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

59 Σχόλια

  1. Βρυξελλες ειναι αυτες.. Μπηκαν νυχτα και τους πιασαν στα πρασα.. Οχι εδω που τους εχουν και αλωνιζουνε και τα βαζουν μονο με κανενα κακομοιρη. Περιμενουμε εξελιξεις να τις κατασχουν κ τα κλεμμενα. ΚΑλα δεν χορτασε τοσα λεφτα που εχει φαει απο την θεση του βουλευτη κ μετα του αντιπροεδρου? τι θα τα κανει ??

  2. ΓΡΑΨΤΕ ΟΛΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΒΕΛΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΑ EMAIL ΒΕΛΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.

  3. Να βγουν οι κοπριτες οι συνταγματολόγοι να μας πουν γιατί δεν πρέπει να παρακολουθούνται οι πολιτικές λουγκρες, για να κλέβουν άφοβα? Κάμερες παντού, σε κάθε δρόμο και δρομάκι, την χώρα να αναλάβουν ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας.

  4. Ο απατεώνας Σημίτης τι θα έβγαζε ? Κανένα άτομο της προκοπής ? Του έδωσε μώλο και της έμαθε τα κόλπα. Πως να κλέβει το δημόσιο !!! Κοπρίτες !!!!

  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ

  6. Εμμμ θέλαμε ξανθιές και Γεωργουληδες για ευρωβουλευτες.

  7. Κρεμάλα στα λαμόγια, η τάνα του Μπένυ ρούφαγε ψολές και χρήμα.

  8. Όταν ξεσκιζότανε με τον κοτσάμπαση ήταν καλά τώρα σκίζεται με τον σαγιονάρα. Τη φρουρά, τη φρουρά.

  9. Την είχε ξεσκίσει ο Βενιζέλος όπως και τις φοιτήτριες για να τις περνάει.

  10. Για να δούμε (!), αυτή η οργανωμένη συμμορία θα χαρακτηρισθεί ως εγκληματική οργάνωση ?
    Θα φυλακιστεί ολόκληρο το εν Ελλάδι κόμμα από το οποίο προέρχεται, καθώς και ολόκληρο το κόμμα των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο ?
    Τί, όχι ??? Δεν παίζει εδώ συλλογική ευθύνη ??? Μόνον ατομική ???
    ρε ΟΛΟΙ στη μπουζού, να ξεβρομίσει ο τόπος, να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα !!!

  11. Όλοι μείναμε άναυδοι από την υπόθεση Καιλη!

  12. Τέτοια τσόκαρα μαζεύουν όλα τα αποκόμματα της μπουρδελοβουλής.Και οι 301 είναι προδότες.Οτι τα σκατά και το φτυάρι.Ολα τα λαμογια,και οι ανώμαλοι εκεί μέσα μαζεύτηκαν.Αυτούς χρυσοπληρώνουμε.Παρτε από Χριστόφορο,Βατοπέδι Ζιμενς, και φτάστε στο σήμερα.Ψηφίστε προσκυνημενα τομάρια.

  13. Το πιθανότερο είναι να το στήσανε οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, τη δουλέψανε και μετά τη συνέλαβαν. Για να πάρουν το μήνυμα όσοι αποκαλύπτουν πληροφορίες που δε θέλουν, συγκεκριμένα το πασόκ εδώ. Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε χτες.

  14. Δε θέλω να σας γράφω τίποτα
    Δεν αξίζετε
    Όχι όλοι .
    Ο βραδυνος αποδείχθηκε μπαρουφας όπως και ο προκάτοχος του
    Λίγο λιγότερο κακός απ’ τον προηγούμενο
    Τη Τρίτη δε θα αγόραζα
    Αγόρασα γιατί την Κυριακή το βράδυ κάποιος ήθελε να με ευχαριστήσει
    Έτσι θα δρω από δω και πέρα
    Αν δε σας ενδιαφέρει καλύτερα

  15. Έχουν να πέσουν γλυφ@μ@υνι@ τώρα κατακαημενη αχόρταγη….τέρμα το σύνθημα ” εδώ τα καλά τσιμπ@υκι@ ” !!! που σ’ έβγαλε και στης Βουλής τα έδρανα.. !!! Τόσο ηλιθια….

  16. Μα τη λέτε πέφτω απ τα σύννεφα είναι δυνατόν να τα περνε ?? Όχι μόνο λεφτά έπερνε από τους καταριανους και τα παπαργια τους ρουφαγιε

  17. Μιλήστε για το ρεκτιφιε στο ροντελο.με εγγύηση καταρ

  18. ποσο λιγουρια ειστε πια? την εχετε δει απο κοντα? ρωτηστε κ καποιον που την εχει δει. Η κοπελα εχει μια περιφερεια σαν την πλατεια Συνταγματος και τα ειπα ολα. Μονο το υψος της ειναι ωραιο κ το προσωπο αλλα απο σωμα ειπαμε…

  19. Καλά που νόμιζε ότι βρισκόταν στην Βουλή των Ελλήνων ;;

  20. Αν πληρωνόταν από το Κατάρ μου φαίνεται πολύ πιθανό να πληρωνόταν και από τη σύμμαχο του Κατάρ την Τουρκία. Τι λέει γι αυτό η ΕΥΠ που την παρακολουθούσε; Μήπως ο Κούλης το ήξερε και την εκβίαζε για να έχει το ΠΑΣΟΚ σύμμαχό του; Προφανώς και για τον ίδιο λόγο παρακολουθούσε και τον Ανδρουλάκη για να μπορέσει να τον εκβιάσει μετά τις εκλογές. Κανονικά θα πρέπει άμεσα να συλληφθεί στην Ελλάδα για προδοσία!

  21. Για καμιά π@πα (πιτα) μπορει να την παρει….για κατι αλλο θα δειξει.

  22. ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    ΜΙΑΛΜΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΟΘΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑ ΜΑΖΙ.

  23. ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ….ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ….????

  24. Αχόρταγο πουτ@νακι δεν της έφτανε ο τεράστιος μισθός στο Ευρωκοινοβουλιο. Που είναι πάνω απο 10 χιλιάδες ευρώ. Έπρεπε να τα, αρπάξει και απο τους Ισλαμοφασιστες του Κατάρ. Πολλά μπράβο στους εισαγγελείς και στην αστυνομία του Βελγίου που εφαρμόζουν τον νόμο! Και δεν τα παίρνουν μαύρα ούτε είναι φουλ διεφθαρμένοι όπως είναι πολλοί εδώ στο Ελλαδισταν.

  25. Θα ρθει καινούργια.
    Αυτή τη γλέντησε όλη η Ευρώπη.
    Μιλάμε για μίλφ ποια

  26. Καλη αυτη τα ειχε με εναν τη νύχτας κ ξεροσταλιάζε να τον δει. Μολις ειχε γινει γνωστη απο ειδησεις θυμαμαι. Τεραστια περιφερεια σα θεια ωραιο προσωπο. Πριν προώθησε ενας γερος καθηγητής της κ ελεγε τα καλυτερα κ την εχωσε στη πολιτικη απο το πουθενα. Εμαθε απο τους καλυτερους φαινεται…Μπραβο απέδωσαν τα μπαρ κλαμπ! Οχι Μπραβο

    1. ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΣΤΡΑΠΟΝΙΑΖΟΥΝ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ;

  27. 6.500 νεκροί και είναι πρωτοπόροι στα εργασιακά οι γύφτοι οι Καταριανοι.Μαρη τα έπαιρνες χοντρά;

  28. Ο Κουλης την ακουγε με το Predator, την εκβίαζε, γιαυτό η κυρία υποστήριζε τη ΝΔ και εμπόδισε ομάδα της ευρωβουλης να έρθει στην Αθήνα για να ερευνήσει για τις υποκλοπές.
    Πήρε 1-2-10 μύρια από το Κατάρ τώρα = ισόβεια.

    Τώρα θα κελαηδάει η πατσαβούρα. Θα δώσει Κουλη. Τέλος

    1. Ναι, αλλά μόνο για Αραβικές “πίτες”… Εδώ και λίγο καιρό.

  29. Δεν έπεσα από τα σύννεφα θα υπάρχουνε και άλλοι ευρωβουλευτές που τα παίρνουνε πχ από φαρμακευτικές, ΜΚΟ, πράσινες εταιρίες για να προωθησουνε της προτάσεις τους σε διάφορα θέματα.
    Το ευρωκοινοβούλιο είναι κάτι σαν συμβουλευτικό όργανο.

  30. απο το 2014 βουλευτινα..να συλληφθουν και τα ζωντοβολα που την ψηφιζαν

  31. Λαμογια και Κλεφτες

    Ολοι οι απατεωνες στην φυλακη .

  32. Μαχαιριές πισωπλατες στον Νονο?Ο Νονός έχει μάτια παντού.Ξεχασες ότι είναι προστατευόμενος της Μπιλντεμπεργκ?Τα μαθαίνουν όλα δεν τους ξεφεύγει τίποτα και μάλλον στη είχανε στημένη.Κατσε τώρα στο σπίτι σου να πλύνεις πιάτα γιατί σε δικαστήρια και άλλα περί ευρωπαϊκής δικαιοσύνης των Βρυξελλών παραμύθια δεν πιστεύω.

  33. Σκεφτειτε για 1 λεπτο να ειχαμε Βελγους εισαγγελεις και δικαστες στην Ελλαδα(οπως ξενους διαιτητες στο ελληνικο ποδοσφαιρο)……ολη η οικογενεια Μητσοτακη θα φοραγε τα ριγε

  34. Τελικά από τα πολύ παλιά τα χρόνια, Γένεσις δηλαδή, έως και αυτή την στιγμή που γράφουμε…. Για μια πουτανα και ματαιόδοξη Εύα, τα περνάμε…. ΟΛΑ!!! Εύα Καιλη, πρώτη σε χρήμα και καυλι!!! Έτσι κι αλλιώς με την αξία της ανέβηκε και αυτή από τα “χαμηλά” στα “ψηλά”. Ρωτήστε το παλιό περιβάλλον του Βενιζέλου εποχής Ταπερμαν να σας πουν.

  35. Στέφανε, εσύ και ο Ηλίας έχεις ένα μεγάλο βάλτο να καθαρίσετε.. Πάμε.

  36. Μιλάει για διαφθορά το κιναλ 😂😂😂, όπου βρίσκει γκομενα πόρτα μπαίνει είτε απο μπροστά είτε από πίσω …

  37. Και έλεγε μια χαρά τις ειδήσεις στο μέγα, κάποτε…

  38. Δείτε την ομιλία της στο YouTube
    Μιλάει για το Κατάρ
    Με πολύ γλυκά λόγια
    Τόσο που φαίνεται ύποπτο

  39. Ο/Η Nεοδημοκράτης ΛΟΑΤΚΙ κεντροαριστερός γιατρομαvωλικός #metonkyriako λέει:

    Aυτό είvαι τo κλεφτoΠAΣOK!

    1. Λες και θα την πηδηξεις εσύ. Κάτσε με 600 ευρώ μισθό

    2. Μ αυτα που κλεβουν αυτοι καταντησαμε ετσι σαν λαος.Κατα τ αλλα τι να σε νοιαξει

  40. ο αλήτης που πολέμησε το μετρο Θεσσαλονίκης για δεκαετίες

  41. Ένα όμορφο τσόκαρο είναι,τίποτε άλλο.

  42. Με τις μίζες του χοντρού, κάποιοι έφτιαξαν θεατρικές σκηνές και τοπικά κανάλια. Ρε τι έρχεται

Comments are closed.