ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ – Στις 6 Ιουλίου τα πρώτα 2,7 χλμ του πλωτού φράγματος στη Λέσβο – Θα πληρώνουμε και δίχτυα τώρα, που το μόνο που θα σταματήσουν είναι “λ@θροτσιπούρες”

Κοινοποίηση:
fragma_ploto

Στις 6 Ιουλίου παραλαμ­βάνονται από το υπουργείο Αμυνας τα πρώτα 2.700 μέτρα του αμφιλεγόμενου διχτυού, τα οποία θα παραδοθούν στο Λιμενικό για να τοποθετηθούν στις ακτές της Λέσβου

Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταυρώνονται πλήρως, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είναι έτοιμο να ολοκληρώσει την προμήθεια και να παραλάβει στις 6 Ιουλίου τα 2.700 μέτρα πλωτού φράγματος έναντι του εξωφρενικού αντιτίμου των 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πλωτό φράγμα πρόκειται να τοποθετηθεί ανοιχτά των ακτών της Β/Α Λέσβου, εκεί όπου, όπως δείχνουν όλα τα τελευταία στοιχεία αφίξεων, εντοπίζονται οι περισσότερες.

Το πλωτό φράγμα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αποτελεί «έμπνευση» του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και η προμήθειά του είχε ανατεθεί στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που είχε προχωρήσει στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού από τα τέλη Ιανουαρίου.

Το πλωτό δίχτυ θα εξέχει από τη στάθμη της θάλασσας σε ύψος ενός μέτρου, ενώ το βύθισμά του θα φτάνει τα 60 εκ. και σε κανονικές συνθήκες χρήσης αποδεικνύεται πολύτιμο σε περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης από στερεά ή και υγρά στοιχεία ρύπανσης, ενώ χρησιμεύει και σε περιπτώσεις προστασίας ακτών από μέδουσες.

Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να σταματήσει τις ροές των λ@θροεισβολέων αλλά όσες τσιπούρες και σαργούς κινούνται κοντά στα Ελληνικά παράλια και θα βαρεθούμε να πληρώνουμε για την ανακατασκευή αυτού του “πλωτού φράγματος”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.