ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! Γυναίκες… παπαδάκια πήραν ευλογία και μπήκαν στο ιερό

Κοινοποίηση:
uh

Σφοδρές αντιδράσεις στα social media για την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου 2023, Γυναίκες.. παπαδάκια πήραν ευλογία, μπήκαν στο Ιερό στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

Τι είπε ο εφημέριος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE:

“Σύμφωνα με τους κανόνες δεν επιτρέπεται να μπει στο ιερό άνδρας ή γυναίκα που δεν έχει ευλογία γι αυτό ή δεν υπηρετεί στο ναό. Δεν υπάρχει απαγόρευση αποκλειστικά για τις γυναίκες. Απλώς πήραν την ευλογία από τον πρεσβυτερο,προϊστάμενο του ναού. Κατά τα άλλα ουκ ενι αρσεν και θήλυ ,αλλά πάντες εν εσμεν εν Χριστω Ιησού”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Που είναι το κακό…Δεν είναι δυνατόν ο Θεός να αποκλείσει οποιονδήποτε άνθρωπο από τον οίκο του…Εδώ γίνονται ΤΑ αίσχη από ιερωμένους, αυτό μας πείραξε;

  2. ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ???????ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩ ΣΤΙΛ ΓΚΕΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΙΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥΧΕΙ ΚΑΜΜΠΑΝΑ ΤΟΥ 1821 ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ…

  3. Γίδια, δεν απαγορεύεται να μπουν οι γυναίκες στο ιερό, πλην των ημερών της εμμηνόροιας. Να σας κόβει λίγο βλήματα.

    1. Θα σου πούνε εσένα γίδι αν έχουν ή όχι; Ή μηπως θα τις ψαχουλεύσεις ζώο.

  4. Δικοί τους νόμοι είναι αυτοί, δεν υπάρχουν στη Βίβλο, ούτε στη Καινή Διαθήκη. Έχουν αλλάξει όσα είπε ο Χριστός. Το σώμα του ανθρώπου είναι ναός του Θεού και Εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού και μεις τα μέλη του. Όχι τα ντουβάρια.

  5. Σε αυτή τη Εκκλησία ιερουργεί ο ΄΄πολύς΄΄ π. Αλέξιος Καρυώτογλου. Θεολόγος με εμπειρία εκπαιδευτικού για πολλά χρόνια. Είναι αλήθεια ότι μας ξενίζει αυτή η πρακτική, δηλαδή να εισέρχονται κορίτσια στο Ιερό του Ναού. Όμως αν δούμε, αυτό γινόταν με τις διακόνησσες στο Βυζάντιο. Βέβαια αυτός ο θεσμός (των διακονισσών)δεν υπάρχει σήμερα, και δεν γνωρίζω αν γίνεται προσπάθεια να αναβιώσει. Εν πάσει περιπτώσει ότι πεί η Ιερά Σύνοδος. Στην προκειμένη περίπτωση ο Κρυώτογλου έχει και ένα κύρος και αναλαμβάνει να κάνει αυτούς τους νεωτερισμούς; Αν το έκανε κάποιος απλός κληρικός σίγουρα θα έβρισκε τον μπελά του. Εξαρτουμένου βέβαια και του δεσπότη της περιοχής. Γιατί υπάρχουν και μητροπολίτες που για να κάνουν τους προχωρημένους και να τα έχουν καλά και με τους καιρούς ΄΄που φυσάνε΄΄ σήμερα κάνουν πολλές τέτοιες ΄΄χαριτωμενιές΄΄.

  6. Ο ιερεας ή δεν τα ξερει καλα τα πραγματα,ή κανει οτι δεν τα ξερει.οι γυναικες ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΕΡΟ.ΤΕΛΟΣ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΚΡΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ.ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΙΣΧΥΕΙ.ΤΕΛΟΣ!!!!!!!

  7. Ο Θεός στην δημιουργία ΔΕΝ διαχώρισε τον άνθρωπο. Ούτε είπε οτι η γυναίκα είναι κατώτερο ον απο τον άντρα.

  8. ΑΡΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΙΑ Ή ΗΤΑΝ ΜΠΟΥΡΔΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΑΛΑ ΚΑΡΤ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

  9. Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Κ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΛΕΟΝ…………..

Comments are closed.