ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΑΠΑΚΙΑ! Ο Ερντογάν διαμαρτύρεται γιατί ο Καναδάς του έκοψε τεχνολογία και εξαρτήματα για τα drones…!!!

Κοινοποίηση:
τουρκικο-drone

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το γραφείο του Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στον Kαναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντώ, ότι η αναστολή από τον Καναδά της εξαγωγής τεχνολογίας drone δεν είναι σύμφωνη με το πνεύμα της συμμαχίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Καναδάς ανέστειλε την εξαγωγή τεχνολογίας drone, καθώς διερευνά ισχυρισμούς ότι ο εξοπλισμός αυτός χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν σε μάχες με την Αρμενία.

Η τουρκική προεδρία ανέφερε πως σε τηλεφωνική κλήση που είχε ο Ερντογάν με τον Τριντώ την Παρασκευή, συζήτησαν για τη βελτίωση των σχέσεων και την αύξηση του διμερούς εμπορίου, προσθέτοντας ότι μίλησαν και για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τη συνεργασία στον αμυντικό τομέα.

Η προεδρία ανέφερε πως κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως η αναστολή από τον Καναδά της εξαγωγής ορισμένων στρατιωτικών προϊόντων προς την Τουρκία λόγω της σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, είναι κάτι που είναι αντίθετο με το πνεύμα της συμμαχίας.

Μετά από την ανακοίνωση του Καναδά για την αναστολή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι πρόκειται για μία πολιτική διπλών μέτρων και σταθμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις στρατιωτικές εξαγωγές της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν, έχουν αυξηθεί έξι φορές φέτος με τις πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού να φτάνουν μόνο τον προηγούμενο μήνα στα 77 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: reuters.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Από 100 μεριές παίρνει χρήμα ο μογγόλος και μετά μιλάτε για οικονομία που καταρρέει.
    Γι’αυτό έχει πάρει τ απάνω του και δεν λογαριάζει κανένα….

Comments are closed.